Gaming.Gen.TR'nin sattığı uyumsuz RAM değişime girer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jezoo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 251
  • Etiketler Etiketler
    gaming ram

Pin girişleri bu şekilde bir tanesi 6+2 diğerleri 8 ilk giriş.

Dediğiniz ayarları deniyorum şimdi.

Dosya Ekleri

• IMG_20260907_145320.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 27
Bak ne yakaladım burada @Ayhan Dönmez tek kablo çift sokete çevrilmiş. 2 kablo kaç watt veriyor araştırmak lazım, normalde 150W X 2 sayılır ama, bazı güç kaynaklarında bu değer daha yüksek @Yusuf7878

3x8 pinlerde böyle kullanabilir, başka çaresi yok muhtemelen. En sağlıklısı 3 ayrı kablo ama kullanılan giriş seviye PSU'ların etkisi var. Modülerde de 3x8 pin destekleyen bulman lazım, hem 2 pin CPU hem 3 pin GPU çıkışı her modelde desteği yok.

@X99 Örnek MSI 750W modüler PSU'daki çıkışlar. PCIe kablolarına bakarsan mevzuyu anlıyorsun. 3x8 pin kartlar için ayrı PSU arayışına girmen lazım. Bu daisy chain kullanım burada sıkıntı değil ama en ideal senaryo 3 ayrı kablo. 500W civarına peak yapıyor bu kartlar aralıklı olarak.

İfadeler: X99
Bak ne yakaladım burada @Ayhan Dönmez tek kablo çift sokete çevrilmiş. 2 kablo kaç watt veriyor araştırmak lazım, normalde 150W X 2 sayılır ama, bazı güç kaynaklarında bu değer daha yüksek @Yusuf7878
Dönüştürücünün takık olduğu konnektör muhtemelen pigtail kablodan geliyor. Yani tek konnektör besliyor komple. GamingGenTR uyumsuz güç kaynaklarını böyle kitliyor millete. FSP Hydro K Pro ATX 3.1 muhtemelen güç kaynağı. Tonla örneği var bunun. PSU'nun değişmesi lazım normalde.

Tekrardan kapandı açılırken Windows bir sorunla karşılaştı çözülüyor derken aşağıdaki errorde MEMORY_MANAGEMENT hatası vardı PSU 850W ben PSU'dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum dediğim gibi benim gibi aynı sorunu yaşayan 2 arkadaş vardı PSU değişimi yaptılar ama yine durum aynı idi.

Dosya Ekleri

• IMG_20260907_153236.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 8

PSU detayını paylaşın, hangi marka model? Pig tail kablodan ekstra çoklamışlar, bu kullanım ekstra sağlıksız. Uzun vade hoş olmaz. GGTR bu şekilde son kullanıcıya pazarlamaması gerekirdi.

3x8 pinlerde daisy chain, pig tail kullanılabilir de sendeki kullanım aykırı olmuş. Kart yüke bindiğinde stabilite bozabilir. Firma garanti de kabul etmiyor bu bağlantı şekli sonrasında oluşan sıkıntılar neticesinde, garanti dışı kalabilir herhangi bir sorunda konektör kaynaklı.

BIOS sıfırlayıp Memtest yapar mısın?

FSP CMT595al kasasının PSU'su 850watt.

@Jezoo RAM sizdeki cxmt kullanıyor, henüz optimize değil, sorun yaşaman normal. Lexar Thor 2nd gen. Mi? Bunu da marka model paylaşın ve 2x16 mı?

LD5U16G60C38LG-RGD

2x16 tek kanal da denedim sonuç aynı.

Gerekirse CL değerini 40 lara çekerim yeter ki stabil çalışsın yeni RAM'e harcayacak param yok.

FSP CMT595al kasasının PSU'su 850watt.

1 kablo doğru olarak montaj yapılmış. İkinci kablo çevirici ile kullanıldığı için, watt dağıtımı dengesiz olur, bir de o kablolar aşırı ısınma yapar, ısıyı zaten kaldıramaz. Güç kaynağı değiştiren arkadaşların da yanlış bağlantı yapmış olabilir. Raijintek cratos 1000W modüler güç kaynağı alıp geçin, Lite modeli olmasın. RAM çipleri cmxt ise onlar da sorun yaşatır. Kullandığın anakartın sorun çıkaracağını sanmam. ASUS şu an BIOS'u en stabil markalardan birisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…