Yok Amerika'yi yoneten yahudi zenginler petrol istiyorlar. Kurban olarak da muslumanlari secmisler iste eskiden husumetleri oldugu icin. Olay basit bu acidan bakarsan. Konu yine dunya Mali acgozluluge geliyor da. Sadece muslumanlara saldirmak yerine butun dunyaya da coreklenebilirlerdi. Ama onlar Müslüman dunyasinin icini bosaltmak istiyorlar oncelikle. Bu da TAA eski inanclarina dayaniyor.
Yok Amerika'yi yoneten yahudi zenginler petrol istiyorlar. Kurban olarak da muslumanlari secmisler iste eskiden husumetleri oldugu icin. Olay basit bu acidan bakarsan. Konu yine dunya Mali acgozluluge geliyor da. Sadece muslumanlara saldirmak yerine butun dunyaya da coreklenebilirlerdi. Ama onlar Müslüman dunyasinin icini bosaltmak istiyorlar oncelikle. Bu da TAA eski inanclarina dayaniyor.
İnternet çağı sayesinde bilgiye erişim kolaylaştı; böylece insanların dinin ne kadar uydurma ve peri masalı olduğunu anlamaları ve dini terk etmeleri hızlandı. Cennette huri gibi saçmalıklara inanıp mantıklı bulanlara İnternet'in yapacak bir şeyi yok tabii; onlara "satılık köprüm var" desen ona da inanırlar.
Okuyun tavsiye ederim. Kuran acaba cennet derken su anda uzerinde yasadigimiz dunyayi (huriler de var, goller, nehirler, cennet gibi ormanlar da) cehennem olarak da dunyanin cekirdegini tasvir ediyor olabilir mi? Bazi bilim adamlari yasamin ilk olarak mariana cukurunda olustuguna inaniyor ve mariana cukurunda dunyanin cekirdeginden gelen duman delikleri var. Ve bilim adamlarinin bazilari da soyledigime inanmis ki mariana cukuru derinliklerinde yasayan yaratiklara deniz seytani, zombi kurdu, goblin köpek balığı gibi isimler takmislar. Bu kadar kucumsemeyin insanoglunu, birileri coktan kuranin gercekten ilahi veya aşırı gelismis bir medeniyetin eliyle yazilmis bir kitap oldugunu anlamis ve insanlari ondan uzak tutmaya calisiyor Allah'tan uzaklastirmaya calisiyor. Cunku gercekten icinde guclu bir tanri inanci olan bir insanin basaramayacagi şey yok bu dunyada, guc ve saglik veren bir şey karsiliksiz bir tanri inanci. Kendinizi hiçbir zaman kayip, yalniz, gucsuz, terkedilmis hissetmiyorsunuz Allah'in varligina gercekten inandiginizda. Psikolojiniz bozulmuyor. Buyuk ihtimalle ilerleyen zamanlarda daha cok mucizesi cikacak ortaya. Koklerinize kusmeyin insan akilli canli, ates olmayan yerden duman cikmaz.
Kuran bu dunyada yasamanin el kitabidir. Insanlara dogru yolu gosterir, siz birakin kimin dinini ne kadar dogru ne kadar yanlis, ne kadar yakisiksiz yasadigina. Siz duzgun yasayin bunu goren diger insanlar da sizi gorup size ayak uydursun. Bu dunyayi cennete cevirmek mumkun ancak bu el kitabini herkes okuyup dogru yorumladiginda ve kurallarina uydugunda mumkun baska yolu yok.
Bir miktar okuma becerisi olan birileri varsa biraz arastirmayla biraz da hayat deneyimiyle tanrinin varligini kendine kolayca kanitlayabilir. Butun evren tesadufen ve zorunluluktan olusmustur yaa tabi tabi. Ben de diyorum bu Nescafe bardagi neden masamin ustunde eminim o da zorunluluktan/tesadufen olusmustur.
Birisi kalkıp non-teistlere hakaret eder, birisi kalkıp "neden bu oluyor?" sorusunun altında dini kanıtlamaya çalışır.. La bu Türkiye'deki dindarlar kadar cahil kalıp okumayıp da telkin veren bir başka grup var mı, bilmiyorum.
Adamlar, ayın yarıldığını iddia edip sonrasında da bilimsel olarak kanıtlamaya çalışıyor. Biz de bunlarla tartışmaya giriyoruz. Allah varsa zaten direkt beni cennete almalı sabrımdan dolayı..
Birisi kalkıp non-teistlere hakaret eder, birisi kalkıp "neden bu oluyor?" sorusunun altında dini kanıtlamaya çalışır.. La bu Türkiye'deki dindarlar kadar cahil kalıp okumayıp da telkin veren bir başka grup var mı, bilmiyorum.
Adamlar, ayın yarıldığını iddia edip sonrasında da bilimsel olarak kanıtlamaya çalışıyor. Biz de bunlarla tartışmaya giriyoruz. Allah varsa zaten direkt beni cennete almalı sabrımdan dolayı..
Bu tiplerin hiç şaşmaz ortak noktası, kendi söylediklerini gerçek kabul edip yaşanmadığını kanıtla, senin söylediklerini yalan kabul edip yaşandığını kanıtla, kanıtı hep sizin tarafınızdan isterler.
Bu tiplerin hiç şaşmaz ortak noktası, kendi söylediklerini gerçek kabul edip yaşanmadığını kanıtla, senin söylediklerini yalan kabul edip yaşandığını kanıtla, kanıtı hep sizin tarafınızdan isterler.
Vallahi sizin gittiginiz yollarda benim attigim 3. tur yasim 42, ilahi bir varligin varolusunu birinci elden deneyimlerimle gormus, gorebilecek kadar zeki bir insan olarak sizin gibi ozentilere aciyan gozlerle bakiyorum. Ancak her zaman dedigim gibi gercekten neye inandiginiz zaten sevdiginiz birisi kendiniz kanser falan olursa ortaya cikacaktir. Neye inandiginizi bunu yasayarak ogrenmenizi istemem tabii ne ilk ne de son olacaksiniz arkanizdan aglayacak da degilim. Rahattayken islak atesit olmak kolay is. Hayat gerceklerini dogrulttugunda da o kadar sakin kalabilecek misiniz?