Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum da şunu söyleyenlerin ya da şu söylemi destekleyenlerin genelinin hiçbir şeyden haberi olmadığını, bu konu hakkında fikri olmadığını düşünüyorum.

Bir inancın, sadece kendine olabilmesi için kimseye karışmaması gerekiyor. Ee günümüz semavi dinleri bunu karşılıyor mu? Hayır tabii ki de. Hepsi kendisine uyulması gerektiğini, uyulmadığı takdirde de uymayanın cezalandırılacağını belirtiyor. Burada "Herkesin dini kendine." söylemi amacını yitiriyor. Çünkü dindar kişi, inancı gereği çevresine karışması gerekiyor.

Yani burada saygı duyacağım herhangi bir durum yok.

He, onların benim hakkımda ne düşündükleri umurumda değil. Çünkü onlara karışmıyorum. Benim onlar hakkında düşündüklerim büyük ihtimalle umurlarında :D
Kimsenin diğerinin dinine karışma hakkı yok, hiçbir bahane kimseye böyle bir hak tanımlamıyor. Sen bilmem ne dine inanıyorsan hiçbirinin gerçek olup olmadığı kimse tarafından kanıtlanamaz, adı üstünde “inanç”
Öyle bir şey olduğuna “İnanıyorsun”

Kendin bile “İnanç” demişsin, daha uzatmaya gerek yok bence.

Kimsenin diğerinin dinine karışma hakkı yok, hiçbir bahane kimseye böyle bir hak tanımlamıyor. Sen bilmem ne dine inanıyorsan hiçbirinin gerçek olup olmadığı kimse tarafından kanıtlanamaz, adı üstünde “inanç”

Hocam, bana saçma sapan liberal açıklamalarda bulunma. Ben de "herkesin dininin kendisine." olmasından yanayım da onlar öyle değil işte.

Bak @Geraltın kılıcı ne kadar güzel açıklamış.

Dinin, temennisinin bu olması gerekli söyleminin geçerli olması için. Sence öyle bir durum geçerli mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20241216_234329.webp
    IMG_20241216_234329.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:

Türk halkıni bilmiyormuş gibi adama karşı çıkışmışsın, hiç yakıştıramadım. 😂
Türkiye'de paçanı kıvırırsın, herkes yapacağın işe yine karışır.
Misal evlilik sürecini bilirsin, kimse hiçbir şeye karışmadan duramaz, sanarsan ki sülaleler nişanlanıyor.

@Mali Demokratoğlu zorla ve baskıyla dini insanlara empoze etmeye çalışıyorlar demiş eleştirisinde.

Birileri din baskısı yapa yapa dine inanan azaldı. Dinin baskın olmadığı 30 yıl öncesine bakın. Herkes müslüman. Şimdiye bakın. Millet Allah'a küfür ediyor. Kimin yaptığı çook belli.

İnanç her zaman öznel bir alandır ve insan her zaman neye inandığını %100 belirleyemez. Bu tamamen kişinin din ve diğer konular hakkındaki bilgi birikimine bağlıdır. Bugün Müslüman olan bir adam yarın Agnostik olabilir, diğer günde yine Müslüman olabilir. Yeter ki bir şeye inanmak için kendince sebebi olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.