Başlıkta da yazdığı üzere bu laptopu almayı düşünüyorum, 2023 lansmanı ürün, bir laptop için "eski" diyebilir miyiz yani A05 kodlu yeni seri (2024) ürünlerine yonlenmem gerekir mi? Bu laptop üzer mi, kullanan var mı?

Attığınız cihazda hall sensör sorunu var.

Rezalet. Menteşe sorunları, ısınmadan kaynaklı kasa çatlaması mevcut. Bütçe nedir?

Bütçem 45-50k arası ama mümkün olduğu kadar 45k ya yakın olsa iyi olur, 4070 diye bu cihazı beğenmiştim açıkçası. Birde Aralık ayında alacağım, Aralık ta veya aralığa kadar zam gelebilir mi?
Büyük ihtimalle evet ama Kasım indirimleri var şuan. Alttaki modele bakabilirsiniz normal piyasa fiyatı 50.000.

Başlıkta da yazdığı üzere bu laptopu almayı düşünüyorum, 2023 lansmanı ürün, bir laptop için "eski" diyebilir miyiz yani A05 kodlu yeni seri (2024) ürünlerine yonlenmem gerekir mi? Bu laptop üzer mi, kullanan var mı?

S0 serisinde sensör sorunu var diye hatırlıyorum ha eğer ki düzeltilmişse veya servis bu sorunu hallediyorsa ona bir şey diyemem ama yanlış bilmiyorsam AMD işlemcili victuslarda ikinci SSD slotu bulunmuyor yani SSD yükseltmesi yapacağın zaman eski SSD'yi sökmen gerekir ne derecede etkiliyor bilmiyorum ama HP iç donanıma müdahale ettiğin zaman garanti bozulmuş sayıyor alıyorsan 1TB'lık modellerden al.

S0 serisinde sensör sorunu var diye hatırlıyorum ha eğer ki düzeltilmişse veya servis bu sorunu hallediyorsa ona bir şey diyemem ama yanlış bilmiyorsam AMD işlemcili victuslarda ikinci SSD slotu bulunmuyor yani SSD yükseltmesi yapacağın zaman eski SSD'yi sökmen gerekir ne derecede etkiliyor bilmiyorum ama HP iç donanıma müdahale ettiğin zaman garanti bozulmuş sayıyor alıyorsan 1TB'lık modellerden al.

S0, R0, S1, R1 serilerinde kronik. Hatta kronik sorunlu olan S0 ve R0 modellerle sensör sökülebiliyorken S1 ve R1 modellerde sökülemiyor. Garanti sonrası sorun baş gösterirse, cihaz çöp demek.

Evet, AMD cihazlarda 1 tane SSD slotu bulunuyor.

Çok devrik yazdığınız için dipnot şeklinde düzenleyeyim dedim.

S0, r0, s1, R1 serilerinde kronik. Hatta kronik sorunlu olan S0 ve R0 modellerle sensör sökülebiliyorken S1 ve R1 modellerde sökülemiyor. Garanti sonrası sorun baş gösterirse, cihaz çöp demek.

Evet, AMD cihazlarda 1 tane SSD slotu bulunuyor.

Çok devrik yazdığınız için dipnot şeklinde düzenleyeyim dedim.

R1 serilerinde olduğunu ilk defa duyuyorum ben de 16-R1045NT modelini kullanıyorum boşta bile 50-74 derece sıcaklık değerlerine sahip olabiliyor ama hiç uyku modu sensörü ile ilgili sorun yaşamadım bu bilgisayarlardaki tek sorun sensör değil asıl sorun ısı, sensör sağlam olsa bile ısıdan dolayı performans kaybı yaşanabiliyor benim kullandığım modelde bilgisayar uyku moduna girmiyor ama ekran ara ara gidip geliyor(aynı bozuk lambalarda olduğu gibi).