Ben inançlı birisiyim. Yaşama sevinci bence tamamen kişinin mental durumu ile alakalı. Yaşamında tat alacak bir şey bulamayan bir insan inancı var olsa da olmasa da depresif olur.

Tengrist olarak Tengri'me güveniyorum ve gayet huzurluyum. Tengri hepimizi kutsasın 🐺🇹🇷

Değil bence, yok etmez. Vaat edilen şarap, huri gibi şeyleri beklemek yerine önümüzdeki 100 senede oluşacak teknolojik gelişmeleri, olayları ve değişimleri görmek daha çok cezbediyor. Hiç olmadığı kadar hızlı değişecek ve gelişecek. AI devrimi ve ötesinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, özellikle de biz bu yüzyılı inşa edeceğiz. Günümüzde bahsetmeye değer daha fazla şey var bence.

Bir ateist olarak buna katılmıyorum çünkü bir çok dindar insan, inançsız insanların intihara meyilli, depresif olduğunu söylüyor fakat tam tersine dinsiz biri olduğumdan beri daha rahatlamış hissediyorum ve daha çok sorguluyorum, tam tersine dinlerin insanlara boş umutlar vererek kandırdığını düşünüyorum, ölümden korkum yok ölümden sonra ne olacağına dair hiç korkum yok. Evet meraklıyım ama “dur kendimi sağlama alayım diğer dünyada işime yarayacak iyilik yapmam lazım” diyerek çıkar ilişkisinde hiç değilim, ölümü bekliyorum, ama bu dünyada yapmak isteyip kişisel inançlar yüzünden engellenmek istemiyorum.
Ben inançsız olmanın, birey tarafından özgürlük olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiçbir şeye bağlı olarak yaşamıyorsun. (Dışarıdan gelen etkenleri dahil etmezsek). Özgür olmak yaşama sevinci getirir.

Adamı geçmişinden vurmayın hocam. Delikanlı adam, delikanlı adamı geçmişinden vurmaz. 🤣

Bir ateist olarak buna katılmıyorum çünkü bir çok dindar insan, inançsız insanların intihara meyilli, depresif olduğunu söylüyor fakat tam tersine dinsiz biri olduğumdan beri daha rahatlamış hissediyorum ve daha çok sorguluyorum, tam tersine dinlerin insanlara boş umutlar vererek kandırdığını düşünüyorum, ölümden korkum yok ölümden sonra ne olacağına dair hiç korkum yok. Evet meraklıyım ama “dur kendimi sağlama alayım diğer dünyada işime yarayacak iyilik yapmam lazım” diyerek çıkar ilişkisinde hiç değilim, ölümü bekliyorum, ama bu dünyada yapmak isteyip kişisel inançlar yüzünden engellenmek istemiyorum.
Varken yoktu, yokken de yok.