Dindar insandan kastınız nedir? Eğer o araştırma Allahçılar üzerinden yapıldıysa araştırmanın güvenilirliği konusunda bir göz atmanızı öneririm.Bununla alakalı bir araştırma var bu arada, dindar insanlar diğer insanlara göre hem daha mutlu, hem de dindarlarda görülen intihar oranı çok daha az.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Bununla alakalı bir araştırma var bu arada, dindar insanlar diğer insanlara göre hem daha mutlu, hem de dindarlarda görülen intihar oranı çok daha az. Dindarlık hayata pozitif yönde etki eder. Çünkü inançsızlığın hayatına kattığı hiçbir motivasyon yok. Yemek yedin, cinsel ilişkiye girdin, uçak sürdün, araba sürdün, adrenalini doyasıya yaşadın falan. Hayatında yapabileceğin her şeyi yaptın, bir yerden sonra hayattan zevk almamaya başlayacaksın. Dindarlar ise, hayır ve inandıkları doğrultuda iyi işler yapma peşinde olacak, insanlarla iyi ilişkiler kuracaklar, birilerine yardım edecekler. Hem dünyada pozitif, hem de bu yaptıklarının karşılığını öbür tarafta alacaklarını düşündükleri için karamsarlığa da düşmüyorlar
Kendimden örnek vereyim, ben dindar bir insanım. Bugüne kadar depresyona girdiğimi hatırlamıyorum, hayattan sıkılmadım da. Hiç sinirli biri de değilimdir, karamsarlığa da düşmedim. Çok pozitif biri olduğumdan çoğu insan beni görünce şaşırıyor![]()
Dindarlarda görülen intihar oranı mutlu olduklarını göstermez. Sonucunda dinen yasak. Ayrıca yanılıyorsun motivasyonum var ve yapacağım. Ayrıca ne dindar ne de dinsiz olmama rağmen bende hayır kurumlarına ve insanlara destek oluyorum. Benim sorunum daha farklı dostum. Kendimi aramıyorum ben.
Hocam sorunlu olmadıkları sürece çok fazla sorun yaratacağını düşünmüyorum ve hatta bence güzel bile olurdu. Tabii ben konuşmayı ve yeni şeyleri öğrenmeyi sevdiğim için böyle![]()
Benim çevremdekiler buna ailem dahil "gavurlar ölsün" modunda, benim suçum ne?
Geraltın kılıcı
Üstün
Peki tanrı kendini hiç tanıtmadıysa ne olacak?O insanların bileceği iş ama bence alışkanlıkda bir nevi hastalık olabilir. Çünkü insan alıştığı şeyler yapamayacağına kendi kötü hissediyor. Belki bu yönden de Allah insanları bağışlar.
İslam'dan önce de İslam ya da Allah'a inanmak devam ediyordu.
Hz. İbrahim'den önce peygamberler gelmiştir. Allah'ın emir ve yasaklarını bildirmiştir.
Hanifilik Hz. İbrahim'in ile süre gelen inançtır. İslam'a kadar devam etmiştir.
Yahudilik, Hz. Musa ve Hz. Harun ile süre gelmiştir.
Hristiyanlık, Hz. İsa ile süre gelmiştir.
Bunlar hak peygamberlerdir.
Kuran'da Hristiyanlar ve Yahudiler ile ilgili öyle doğrudan cehenneme gidecekler diye bildirmiyor. İçlerinde sahih olanlar da var. Burada mesela şirke gitmiyor doğrudan çünkü.
Benim açımdan Allah'a inanmak da şöyle;
Mesela bir bilgisayar programı, gerçek manada yapımcısını bilemez, tanımlayamaz. Çünkü gerçeklikleri çok farklıdır. Bizim ile Allah arasındaki de durum böyledir.
Sen kaç evden.Benim çevremdekiler buna ailem dahil "gavurlar ölsün" modunda, benim suçum ne?
İyi işler yapmak peşinde olmak için dindar olmaya gerek yok. Kaldı ki bir iş ödül karşılığında yapılıyorsa o kişi gerçekten iyi midir yoksa bunu bir mükafat için mi yapıyor?
Cidden. Mezhep savaşlarından yıllardır birbirini gırtlaklayan dindarlar çok mutlu
Hatta o kadar mutlular ki, yönettikleri ülkelerde ekonomi çöküyor, insanlar intihar ediyor, kadınların kafasına taşla vuruyorlar, okul müdürlerinin kafasına sıkılıyor, öğretmenlere zincilerlerle saldırıyorlar, bekçiye beş kişi dalıyorlar ama mutlular![]()
1. Hocam her dine inananın iyisi ve kötüsü olur bu Müslüman içinde geçerli.
2. Mezhep savaşları olmasaydı zamanında Safevi-Osmanlı Selçuklu-Fatımi savaşı olmuştur eğer olmasaydı güçlü kalırlardı.
Her İslam ile yönetilen ülke iyi yönetilmiyor, çoğu değiştiriyor.
Mesela Selçuklu'da laikmiş sanırım.
Laik yönetim daha iyi o yüzden.
Dini kullanıyor İslam'la yönetilen ülkeler.
Mesela İran ve Afganistan eskiden daha moderndi yönetim değiştikten sonra gerici oldular.
Tabii ki dindar olmayanlarda iyilik yapabilir. Biz dindar olmayanlar iyilik yapamaz demiyoruz. Dindarlar iyilik yapmaya kodlu diyoruz, çünkü hayat felsefesi bu. Bir grubu esas alarak konuşuyorum. Diğer soruya gelince de, evet gerçekten iyidir. Çünkü bu ödül peşin verilmiyor, yıllarca yaşanan bir ömür sonunda veriliyor. Yani kalben zaten kötü niyetli fakat cennet için iyi işler yapmaya çalışan birisi, bu sorumluluğun üstesinden gelemez. Hem insanlara yardım edecek, hem de her gün ibadetlerini yapacak. Ve bunu ortalama 70 yıl boyunca yapacak. Kim buna takat getirebilir?İyi işler yapmak peşinde olmak için dindar olmaya gerek yok. Kaldı ki bir iş ödül karşılığında yapılıyorsa o kişi gerçekten iyi midir yoksa bunu bir mükafat için mi yapıyor?
Ne demezsin çok mutlular islam ülkelerinde çiçekler açıyor mutluluktan araştırma var mış diyor bir de, sen Facebook’a pek inananma bence.
Bu söyledikleriniz, Batılılar tarafından işgal edilen ve yine Batılılar tarafından yönetime getirilen Orta Doğu ve Asya ülkelerinde oluyor. Bir ülkeye islam ülkesi dememiz için oranın İslam kanunlarıyla yönetiliyor olması lazım. Bugün hangi ülke İslam kanunlarına göre yönetiliyor?Hatta o kadar mutlular ki, yönettikleri ülkelerde ekonomi çöküyor, insanlar intihar ediyor, kadınların kafasına taşla vuruyorlar, okul müdürlerinin kafasına sıkılıyor, öğretmenlere zincilerlerle saldırıyorlar, bekçiye beş kişi dalıyorlar ama mutlular![]()
İslam'da mezhep savaşları hiç yaşanmadı ki. İslam mezhep sistemi, Hristiyanlar gibi değil. Ortodoks ve Katolikler yıllarca birbirini öldürdüler. Hangi Hanefi, bir şafiiyi öldürmüş? Veya hangi Maliki, bir Hanbelinin kafasına sıkmış? Sünni-Şii kavgasını diyorsanız, daha derinlere inmemiz gerekecek.Mezhep savaşlarından yıllardır birbirini gırtlaklayan dindarlar çok mutlu
Tanrı var mıdır bilmem ama denizlerin karıştığını bilmeyen, dağları dünyanın çivileri sanan bir tane olmadığını biliyorum.Allah var güzel kardeşim. Varsa biz yoksa siz safsatasına girmiyorum. Sen de 5 10 seneye normal çizgiye geleceksin zaten. Ateizm şimdi moda. 10 seneye bundan eser kalmaz. Argümanlarınız kalitesiz, ihtimale dayalı fikirler. Çok fazla ömrü yok.
Öbür dünyada keyif sürsem de sürmesem de Allah var.
Belki de Tanrı böyle bir şey demiyordur, sen yanlış anlamışsındır. Hiç ihtimal vermiyorsun değil mi kendineTanrı var mıdır bilmem ama denizlerin karıştığını bilmeyen, dağları dünyanın çivileri sanan bir tane olmadığını biliyorum.
RockyHighway79
Üstün
İyi işler yapmak peşinde olmak için dindar olmaya gerek yok. Kaldı ki bir iş ödül karşılığında yapılıyorsa o kişi gerçekten iyi midir yoksa bunu bir mükafat için mi yapıyor?
Cidden. Mezhep savaşlarından yıllardır birbirini gırtlaklayan dindarlar çok mutlu
Hatta o kadar mutlular ki, yönettikleri ülkelerde ekonomi çöküyor, insanlar intihar ediyor, kadınların kafasına taşla vuruyorlar, okul müdürlerinin kafasına sıkılıyor, öğretmenlere zincilerlerle saldırıyorlar, bekçiye beş kişi dalıyorlar ama mutlular![]()
Onların uyguladığı gerçek şeriat değil abi! (
Tanrının bedevi dilinde, zamanı için bile yetersiz, ne hikmetse modern insan bilgisiyle çelişen binbir parçası için kırk taklayla anlam yüklenmeye çalışılan bir şey göndermesine olanak vermiyorum. Siyasi anlamda başarılı olup günümüze ulaşmasa Kur'an'ı ciddiye alıp yüzüne bakan olmazdı.Belki de Tanrı böyle bir şey demiyordur, sen yanlış anlamışsındır. Hiç ihtimal vermiyorsun değil mi kendine![]()