1716961925882.webp

Rafah, Gazze - 27 Mayıs 2024: İsrail’in, Birleşmiş Milletler tarafından daha önce güvenli bölge olarak ilan edilen Rafah’a düzenlediği saldırı, dünya genelinde şok dalgaları yarattı. İsrail’in çadır kente yönelik füze saldırısı sonucu çıkan yangında, Filistinli sivillerin hayatını kaybettiği bildirildi. Katar, Belçika ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) gibi uluslararası aktörler, saldırıyı şiddetle kınadı.

Saldırının ardından, en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi. UNRWA, Gazze’deki durumu “yeryüzündeki bir cehennem” olarak tanımlayarak, saldırının dehşet verici olduğunu ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kitlesel kayıplar olduğunu bildirdi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İsrail’in “sözde güvenlik bölgeyi” bombaladığını ve bu eylemin onlarca kadın ve çocuğun ölümüne neden olduğunu ifade etti. Dünya liderleri, İsrail’in bu saldırısının, devam etmekte olan arabuluculuk çabalarını zorlaştıracağı ve acil ve kalıcı bir ateşkes için anlaşmaya varılmasını engelleyeceği konusunda endişelerini dile getirdiler.

Bu trajik olay, uluslararası toplumun Gazze’deki duruma daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ve sivil halkın korunması için somut adımlar atılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail'in zalimce ve sınır tanımaz bu tavrı X'te TT sıralamasında 870.000'den fazla tweet ile global çapta 1.sıraya oturdu.
#RafahOnFire etiketi TT oldu.

Bunların haricinde Özlem Tokgöz Özsoylar, Haluk Levent ve Armağan Çağlayan gibi isimler de tepkilere ortak oldu!

1716961977917.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İsrail'e savaş suçu işlediği için büyük bir ceza verilmeli. Onun dışında ar*plar pek umrumda değil, kim ne derse desin. Instagram'daki sürekli karşıma çıkan filistin hikayeleri de baymaya başladı.

Söz konusu kampta Hamas teröristlerinin yerleşkesi var. Hamas her zaman olduğu gibi kadın ve çocukları canli kalkan olarak kullanmıştır. Halkın arasında saklanmaya devam ettikleri sürece bu olaylar yaşanmaya devam edecek.

Ne boykotu ne linci ne Filistin'i abi? Kendinize gelin. Bu ülkede deprem oldu, ölü sayısını tam anlamıyla bilmiyoruz.

İstanbul'da bir deprem olsa milyonların ölümüyle sonuçlanacak, siz hala başka insanların derdine düşmüşsünüz.

Arapların iç olayları bizi ilgilendirmez. Müslüman ülkeler destek versin.

Şu boykot konusuna tam katılmıyorum sizinle, lütfen direkt linçlemeyin. Evet boykot edenlerin etmemesi için bir sebep yok ama boykot etmeyenlerede hain ve iğrenç insanlar gibi bakmak da saçmalık bana göre, şahsen ben boykot etmiyorum mesela. Ama daha geçen gün markette cips alımım yüzünden 2 tane koca konuşmayı bile bilemeyen kadın yüzünden linç yedim.

Ben de sadece gerçek anlamda finansal ya da malzeme yardımı olarak destek sunanlara direniş gösteriyorum (boykot ediyorum). Bence destek finansal ya da malzeme yardımıdır, asıl onları boykot etmek lazım. Bir de sözle destek verenlere pek şey yapmamak lazım. Destek sunacaksan ya finansal olarak bağışlarsın ya da malzeme yardımı lazım. Zaruret olan durumlar da olacak elbette, o yüzden için rahat olsun.

Filistin tamamen eridikten sonra bir bahane ile Lübnan'a sonra ırak ve Suriye'ye sonra da güneydoğu Anadolu'ya saldıracaklar.

Neredeyse 100 senedir husumetlisiniz ve şu ortamda hala çocuk yapmaya devam ediyorsunuz, bakamayacağı çocukları dünyaya bu kadar fazla getirmeye hevesli kuduruk başka ırk yok. Kaç tane canlı bombanın da İsrailli canı aldığını söylememe gerek yok sanırım.
İsrail savaş suçu işliyor, duygularımız var elbette vicdansız değiliz; İsrail cezasını çekmeli ama Filistinlileri de çok masum zannetmeyin.