Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Noktalama işaretlerinin hatalı yazımı
Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim.İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için,zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum ,konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamıyacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası.Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti.Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması,fotoğraf yeterli olacaktır.

Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim. İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için, zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum, konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamayacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası. Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti. Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması, fotoğraf yeterli olacaktır.

Yine boşluktan uyarı almışız iyi mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 165
  • Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 173
  • Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 164
Son düzenleme:
Artı -13 Eksi
Techolay Sosyal'de Türkçe kurallarına uygunluk kuralını kabul ederek üyeliğinizi onaylıyorsunuz.
"Okudum, kabul ediyorum."

Daha kelimesine şapkalı yazdığım için ilk uyarımı aldım forumda o kadar, bence pek önemli bir unsur değil ama Türkçe yazım kuralları işte. 🤷🏿

Merhaba,

Techolay Sosyal'de Türkçe kurallarına uygunluk kuralını kabul ederek üyeliğinizi onaylıyorsunuz. Uyarılar, üyelerin hatasının farkına varması ve ana dili olan Türkçeyi düzgün kullanmaya teşvik etmesi için var. Siz aynı uyarıyı yeniden aldınız, sizce burada sorun Techolay moderasyonunda mı?

Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmazken her noktalama işaretinden sonra boşluk bırakılır. (Kesme işareti hariç)

Sizin bu yaptığınız hatayı altta yer alan Düzelt butonu otomatik olarak düzeltiyor. Üyelerimize otomatik bir biçimde Türkçeye uygun hâle getiren bir sistem bile sunmuşken bunu kullanmayarak uyarıları almaya hak kazanıyorsunuz. Umarım aklınızda soru işaretleri kalmamıştır. Varsa bu konuda dile getirebilirsiniz.

Bu forumlar nedeniyle imla kural kullanımım fark edilir derecede iyileşti hocam, teşekkürler.

Evet, saçma sapan şekilde kullanılıyor. Konu altında rahatsız edilmedikçe çoğu şey yazılabilmeli. Sahibi isterse kitliyebilir, mesaj sınırı belirlenebilir.

Sen gidip de "GTA Online para nasıl kasılır" isimli bir konunun altına "GTA'yı nasıl aldın kanka" yazarsan uyarı yersin. Böyle uyarı yiye yiye alışacaksın işte.

Son düzenleyen: Moderatör: