Kingston CL30 6000MHz Hynix A-die RAM için timing önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 tane 2.el CL26 kit yok, köylü kurnazları hep yatırıyorlar. Düşünce göreceğiz bunları.

@SunseTTime sende hangi RAM var? Sr mi?
XPG Caster 6000 MHz CL30 2x16 var bende de. Sistemi dağıtacağım fakat RAM'ler kaliteli diye verme diyorlar. AM5'i tamamen bırakmayı planladığımdan muhtemelen veririm. Bir şey işime yaramıyorsa tutmanın anlamı yok.

Takaslıl bir şeye ihtiyacın var mı? https://shbd.io/s/MFLDSufq şu ilanlara bir göz at AM4 güzel bir anakart ve RAM'da var elimde.

Takaslıl bir şeye ihtiyacın var mı? https://shbd.io/s/MFLDSufq şu ilanlara bir göz at AM4 güzel bir anakart ve RAM'da var elimde.

Diğer ilanlarada bak ortayı buluruz.

Buradaki ayarlar testen geçti, daha ne yapabilirim? Gdm kapatayım mı?

@Ayhan Dönmez sizi bekliyorum. Az benimle ilgilenin.

Dosya Ekleri

• IMG_6861.webp
    917,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Elinde 3 tane 6000-6200-6400 MT/s profil var. 6600 MT/s zaten DR'de yapılamaz senin anakartta, IMC yetersiz geliyor. Bunlardan ötesi olmaz, son noktadasın. Ötesi mümkün değil.

Elinde 3 tane 6000-6200-6400 MT/s profil var. 6600 MT/s zaten Dr'de yapılamaz senin anakartta, ımc yetersiz geliyor. Bunlardan ötesi olmaz, son noktadasın. Ötesi mümkün değil.

Hocam son profil olarak 5600'e CL24 düşünüyorum. Bunu hal edebiliriz.

Hocam son profil olarak 5600'e CL24 düşünüyorum. Bunu hal edebiliriz.

O nahoş olur, ona hiç girmeyelim. 6000 MT/s altında terminasyonlar da külliyen değişiyor, Training algoritması değişiyor. Uğraşmaya değmez. 6000 CL24 çok istersen 1.72-1.74 VDD verip yapabilirsin şu anda. Ama 60 derecede sağlıklı olmaz. CL24'ün tek olayı VDD sende. 1.75 civarına açarsın. 5600 olayına hiç girme. 6000 MT/s altı AM5'te uygun değil. İsterse CL10 olsun.

CL24 denerken 1.72 VDD, tRCD-36 bak. Geçmezse 1.74 VDD bakarsın. O da patlarsa salacaksın. Dual Rank zaten soğutamıyorsun, ama merakını yenmen adına deneyebilirsin. Oyunlarda da bakarsın. Sendeki sorun başka. @SunseTTime gibi senin sorunu Recep Baltaş harici kimse çözemez. Birincisi o, ikincisi GamersNexus, üçüncüsü Jayz2Cents. Başka kimse yok dünya üzerinde. @Marix zaten çözememiş hiçbirinizi.

Henüz net bir yol haritası çizmedim zira forumda hala ikinci el ilan acamiyorum. O ara AM4 icin mantikli takas onerileri gelirse degerlendirebilirim. Su anlik net bir planim yok. Onceligim urunler hazir yeniyken elden cikarip rahatlamak. Cunku odam bildigin bilgisayarci dukkanina dondu. Temiz, duzenli adamim; hergun ortalikta PSU kablosu falan gormem daralmak icin yeterli oluyor. Haberlesiriz ilerleyen surecte.

Son düzenleme:

@Ayhan Dönmez gitmeden 5600 CL24 deniyelim. /: Çok kararlıyım.

Artık çok geç. CL24 olayını @Bandırmalı1965'ya devrediyorum. CL22'yi @LH44 vakti geldiğinde açar. Henüz mümkün değil DDR5'te.

Geç değil hocam, tek denemediğimiz bu. Kırmayın emin ol deneyecek başka bir şeyim kalmadı.

Geç değil hocam, tek denemediğimiz bu. Kırmayın emin ol deneyecek başka bir şeyim kalmadı.

Çiz 2-3 bir şey ilerliyelim.

Ne 5800 ne de 5400. tek kalem 5600.

Dosya Ekleri

• 5600cl24.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 41

Ne 5800 ne de 5400. tek kalem 5600.

En son bu olur, altı beni de kesmez, seni de. Sırayla dene 1.72 ve 1.74. İkisi de patlarsa salacaksın. 5600 uygun olmaz. İyi soğut, ağzınla falan da üfle ya da hava tabancasıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…