Kingston Fury Renegade 2x16 6000 MHz CL32 RAM'e timing ayarı önerisi

Shog

Becerikli
Bu RAM'lerde overclock mümkün mü, performansım artar mı? %1 FPS nasıl artacak? Bu iş zor mu?

@Ayhan Dönmez.

Hocam çok sağ olun okuyacağım ve fakat ben hiç böyle bir şey yapmadım. Hangi ayarı nereye gireceğim, bozulmadan kolay mı?

@Ayhan Dönmez hocam birlikte yapabilir miyiz?

Şu anda müsait değilim, yardımcı olmaya çalışırım. Rehber gayet kısa ve öz, sadece 100K kelime var. Okuması 5 dakika alacaktır. Siz şimdiden başlayın, çay-kahve eşliğinde iyi gidiyor. Tüm detaylar bahsedildi.

ZenTimings A2-B2 ve Tools-DIMM telemetry bölümü görselini iletin. FACEIT AC varsa geçici olarak kaldırmak gerekli. Vanguard geçici olarak devre dışı olmalı. PawnIO beraberinde kurulacak, bu kısmı atlamayın, kurulmaz ise manuel kurarsınız, sistem özelliklerini net olarak belirtmeniz gerekli. Ayhan hoca şimdilik başka çalışmalar yapıyor, gerek duyarsa ilgilenir, diğer bilgili arkadaşlar yardımcı olur. Rehber konuyu takip ediniz. @RapidLemming955 ZenTimings ve FACEIT kısmını ekleyebilirsin rehber altına.

Son düzenleyen: Moderatör:

@Ayhan Dönmez @deadfellow hocam bakar mısınız?
MSI 5070 12 GB gaming Trio.
FSP Hydro Pro 750W Gold PSU.
Ryzen 7 9800X3D.
MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi anakart.
Hocam pawnlo kurdum ama masaüstü simge gelmedi sadece setup.exe var. Nasıl kullanılır bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Artık drop girmesinden ve ms değişiminden sıkıldım. RAM mi değişmek gerekiyor PSU mu? Bilemedim.

Dosya Ekleri

• zen 1.webp
    199,3 KB · Görüntüleme: 54
  • zen 2.webp
    210,4 KB · Görüntüleme: 53
  • zen 3.webp
    141,4 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Direkt MSI anakartı değiştirmeniz gerekli. RAM'ler CL30 olursa daha iyi olur tabii.

Ayhan hoca değiştirmeden halledilir demişti. İlla değiştirmek mi gerekir üstadım? Ayar yapsak RAM düzelmez mi? CL30 tekrar Update etsem 16x2 çok tutacak... Anakart mi değişmek gerekir illa anlamadığımdan sordum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…