@Shog Sizde R7 9800X3D var, senden daha iyi almamalıydı sonuç.
@Falconpolat @MAH0A ile bir bakın, Gaming hakkında net yorum yapamıyorum. Senin değerlerde %0.1 harici sıkıntı göremedim, Riva bence yanlış ölçüyor.
@Krmm 'de de öyleydi, ona iletmiştim programdan ayarları.
PBO için PBO (Precision Boost Overdrive) Advanced, PBO Limits Motherboard, Scaler 8x, Boost Clock +175, Curve Optimizer All Cores -25 deneyin. CPU VCORE ve VDDSOC LLC-Load-line Calibration Mode 2 alın.
@Shog Integrated Graphics, BT/WF kapatın. FCLK 2167 MHz çekin ve VT3 testi alın.
VT3:
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program
Memory kısmı 2x16 GB için 26G yazılmalı, 1x16 ve 2x32 GB kullanıcılarının bu kısmı Auto bırakmaları uygun olacaktır. 7200 saniye yeterlidir. R9 9950X gibi Dual CCD kullanıcılarının süreyi 9000 saniyeye çıkarması doğru olacaktır. Yazılımdan CPU+RAM tıklayınız, sadece VT3 başında tik olmalıdır. N63 başındaki tiki kaldırınız. Test esnasında arka plan boş olmalıdır ve bellek temizliği sonrası teste başlanmalıdır.
VT3 testi, PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartınız Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız. Sonrasında GUI arayüzden ilgili ayarlamaları yapıp testi başlatınız. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayınız.
@Shog Gear Down kapatıp deneyin tekrardan bir de istersen. VDDP 1.0 yerine 1.1 alın. VDDG Global 1.05V alın. VSOC 1.2 stabilse kalabilir, değilse 1.25 VSOC/NB çekin.
TestMem5:
RAM Test Pro ile beraber AM5 sistemlerde bir diğer popüler yazılımdır. Hata tespiti çok başarılıdır. X3D kullanıcıları programın Options-Config kısmından Ryzen3D Profile seçmeleri gerekmektedir. Non-X3D çipler için ise 1usmus profili uygundur. Bu iki profilin hata tespiti DDR5'te çok başarılıdır. Program ilk açışta AWE hatası verecektir, bu hata mevcut iken test geçersizdir. PC'ye 1 kere Restart sonrası bir daha aynı hatayı almayacaksınız. 1 defalığa mahsustur. Sonrasında bahsettiğim üzere X3D kullanıcıları Ryzen3D profili, diğer kullanıcılar ise 1usmus profili isteğe bağlı 90-150 dakika bandında ayarlayıp teste Start verebilir. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayınız.
Eki Görüntüle 250207