Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-23 140912.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-23 140912.webp
    802,3 KB · Görüntüleme: 14
Selamlar, yeni bir güncelleme geçeyim.
Bir süredir şehir dışı olduğumdan ilgilenememiştim ancak son 2 gündür modeli fixliyorum ve sanırım artık -en azından şu an için- final denebilecek kıvama getirdim.
Bu ilk versiyon her ne kadar görünürde, estetik olarak sorunsuz dursa da "mühendislik" anlamında bir çok kusuru mevcuttu.
Merak eden ve okumak isteyenler için; düzelttiklerimin, güncellediklerimin ve ekleyip/çıkarttıklarımın tam listesi, yani Versiyon 2.0 Sürüm Notları şu şekilde:

• Bazı ufak estetik kusurları ve "yamuklukları" giderdim. Kasanın kendi temasına da uygun daha sivri, keskin hatları olan net bir tasarıma evirdim.
  • Kasaya takarken tamamen yapıştırıcısız ve vidasız montaj için optimize ettim.
  • Parçaları birbirine takarken ise yine hiçbir yapıştırıcı veya vida olmadan sağlam şekilde tutması için özel ve görünmez bir "snap-fit" mekanizması tasarladım.
  • Önceki versiyon üzerine tolerans ve boşluklar tarafına çok ciddi iyileştirmeler yaptım.
  • Parça takıldıktan sonra anakart ile arasında kalan ve eşit durmayan mesafeleri sıfırladım şu anda sıfıra sıfır cuk oturmakta. (İlk posttaki anakartın tam üst ve sağ kenarlarına ve bir de yeni atacağım fotodakine bakın anlarsınız)
  • 24 Pin kablosunun bulunduğu kısımdaki parçayı kastırmasının önüne geçmek için boşluk kısmı yeniden düzenledim ve güçlendirdim.
  • Ek olarak yine bu kısma -isteğe bağlı olarak kullanılmak üzere- ziptie ile kasanın metaline tutturulabilecek bir çıkıntı ekledim.
  • Aynı çıkıntıyı kasanın arkasındaki egzoz fanlarının kısmına gelip parçayı hizalayan kılavuz tümseğin üzerine de ekledim. Böylelikle -yine isteğe bağlı olarak- parça kasaya bu iki yerden cırt kelepçe ile tam olarak sabitlenebilecek.
  • Not: Bu cırt kelepçeler zorunlu değil, takılmasa da parçalar tam olarak oturmakta ve durmakta ancak kasanın sık hareket ettirileceği gibi senaryolar için tam anlamı ile sağlamlamak isteyen olursa diye eklendi.
  • Lian Li 8.8" ekranın oturacağı kısımda bazı tolerans güncellemeleri yaptım ve arka tarafına sağlamlamak amaçlı -isteğe bağlı kullanım için- yuvalar açtım. Buralara neodyum mıktanıs veya çift taraflı bant uygulanabilir.
  • CPU 8+8 kablosunun çıktığı kısma çok basıyordu aparat kabloyu biraz aşağı doğru kastırırken, parçanın da biraz yukarı cama doğru itilmesine yol açıyordu, tam bu kablonun gelişine uygun açıda bir oyuk açtım.
  • AIO hortumunun geçtiği kısmı biraz rahatlatmak adına delik kısmı genişlettim.
  • Sağdaki 3 intake fanın üstüne gelen kısım ile bu ana parçamızın birleşim noktalarındaki pimli yapıyı biraz daha güçlendirdim.
  • Yine bu fanların üzerindeki parça ile fanlar arasında kalmış olan bir boşluk vardı o mesafeyi giderdim artık sıfıra sıfır oturmakta.
  • Bu parçadan aşağıya doğru eklenip fanların sağ tarafında kalan 2 adet ince çubuk vardı, bunların tasarımlarını sıfırdan yaptım.
  • Daha kalın ve sağlam bir yapı olmalarını sağlarken alttakinin yere bir ayak ile basıp tüm iskeleti daha sağlam konumlandırmayı amaçladım.
  • Bahsettiğim görünmez snap-fit mekanizması ile bu uzun parçaları estetikten ödün vermeden önce birbirlerine sonra da üstteki parçaya bağladım.
  • Montajlama esnasında herhangi bir kayma veya yanlış yapmayı önlemek amacıyla her birine ayrı ayrı bir hizalama pimi ekledim.
  • Ürünün sol üst -karşıdan görünmeyen- köşesine nickname'imi -Carlzberg- imza olarak -ufak- ekledim.

Şu anlık aklıma gelenler bu şekilde, atladığımı farkettiğim bir şey olursa eklerim konuya.

Konu hakkındaki genel düşüncelerimi ve son durumları da şöyle özetleyeyim. Samimi olarak düşüncelerimi yazmaya çalışacağım genel manada tavsiyelere ve görüşlerinize açığım.
Modelin piyasaya çıkış sürecini düşünme aşamasına geliyorum ufaktan, çeşitli yerlerde paylaştım bu modeli ve aldığım bazı yorumları da değerlendiriyorum, model dosyası yerine direkt üretilmiş modeli mi çıkartsam gibi farklı konular düşünce aşamasında, henüz final karara varmadım. Tabiiki bunu ikinci el bir mal gibi satamayacağımdan bir de faturalandırma işini nasıl halledeceğimi çözmem lazım. O da diğer bir mesele.
Ürüne de bir isim arayışındayım "Stealth Kit" başlığı Lian Li'nin ürünün çok daha temel haline verdiği isim, direkt konu proje halindeyken o ismi aratan bulsun diye koymuştum konuya ancak iş bu şekilde ciddileşecekse ciddi bir isim de lazım, bu konuda da tavsiyelere de açığım.
Son olarak, ilk postta da yazmama rağmen yine çokça yazıp dosyayı önden satın almak isteyenler oldu, hatta bedavaya isteyip "ne olacak sanki" diyenler bile vardı. Rica ediyorum, böyle mesajlarla gelmeyin arkadaşlar.
Belki sizin niyetiniz kötü olmayabilir ancak piyasada öyle insanlar var ki, ben bu modeli koyduğum anda alıp sanki model kendine aitmiş gibi üretip satmaya çalışacak... Ben bilemem yani, zaten bu konuları düşünme sebeplerinden biri de bu.

Her neyse. Genel gidişat ve versiyon 2.0 bu şekildeydi.
Sizlere bir de fotoğraf bırakayım güncel modelin üretilmiş ve montajlanmış hali için sonrasında müsadenizi isteyeyim...

Öncelikle montajdan önce kasanın görüntüsü ve üst panel:
(Montaj öncesi rahat montaj için 24P kablosu ve arka egzoz fanları söküyoruz, zorunlu değil ama işleri çok kolaylaştırıyor.)

1B4.webp

Montajdan sonra ise yakın plan görünümü;

2CU.webp

Sistem kapalı iken genel görünüm:

3OF.webp

Sistem açık iken genel görünüm:

4ON.webp

Görüşlerinizi bekliyorum.
Keyifli forumlar.

Etiket listesi:
@Salih7158 @cozgen @stormhawks47 @Melkor

Not: Bu arada Lian Li'nin üretimi olan "Stealth Kit" de bu şekilde çıktı piyasaya.
Maalesef çok büyük hüsran, bence sınıfta kaldılar.
Ey Lian Li, gör bu konuyu da al beni işe, uçurayım sizi :rofl:

images.webp

Görsel alıntıdır.

Hocam, elinize yüreğinize sağlık çok güzel proje olmuş. Yaptım olduya getirmeden sureklı gelıstırmeler yapmışsınız.

Projenin bitmesini bekleyenlerden biriydim vallahi :D

İlk olarak ürünün görselini kasaya montaj olmadan görmek isterdim, o zaman daha detaylı inceleme yapmış olurum.

Yaptıgınız fixleri okudum. Naçizane 1-2 eklemem olacak.

-8.8" ekranın arka plakasında montaj için vida delikleri var o delikleri baskıya ekler mısınız, bana cıft taraflı bant kullanmak güven vermıyor.

-24pin, 8+8pin ve AiO hortumları ıcın acılan kanalların kenarını bıraz daha kalınlaştırmak ıyı olabılır(2).Sanki falcatayla açılmış gıbı duruyor.(görsel ekleyeceğim)

-Attıgınız görsellerden belli olmuyor olabilir, 24pin ıcın açtığınız kanalın boyutu ne kadar? Benım moboda ek olarak 24pinin altında 8pin var, kanalın boyu yetermı acaba?

-8.8" ekranın yanındakı çıkıntı göze batıyor, Radius verip yumuşak bir gecıs olabılır.(1)

-Sağdaki intake fanların soketlerini sen aşağıya almışsın (3) bende yukarıda :D (4) bu büyük bir sorun ilk burayı fixlemen lazım kanka.

Link ekleyeceğim sende, projeye ekle "Lian Li TL LCD 120 Wireless End Cap" isminde GPU altındaki fana eklenebilir.

Benim görüşlerim bu kadar şimdilik :D

EEYY Lian Li, gelde gör akvaryum kasa yapmakla olmuyor o işler.:D

Dosya Ekleri

• 2026-08-26 11-20-41.webp
    2026-08-26 11-20-41.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 0
  • Ekran görüntüsü 2026-08-26 105909.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-26 105909.webp
    768,9 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran görüntüsü 2026-08-26 111251.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-26 111251.webp
    187,5 KB · Görüntüleme: 0