Muhtemelen anakartı değiştirmem gerek, ayarlar belki o sıkıntı çıkarıyor. Şimdilik benden bu kadar, yeni bir model anakarta geçtikten sonra ayarları yapmayı deneyeceğim. Anakart güzel tepki vermiyor, yoksa ayarlar bence stabil, özellikle en son yaptığımız.

Ben bu ayarları kaydettim, anakartı değiştirdiğim zaman tekrar bu en son tavsiyeleriniz ile birlikte gireceğim. O zaman yeni konu açarım, sizi etiketlerim. Elinizden geleni yaptığınız için çok teşekkür ederim. ☺️

Bu arada RAM'ler M-die'miş. Bunun bir de RGB'li olan, aynı etikete sahip modeli varmış. Kodu falan birebir aynı ama o A die'imiş @Ayhan Dönmez.

Şöyle:

20260617_153755.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni girdiğin ayarlardan sonra stock EXPO voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35V olan stock VDD ve VDDQ'yu 1.4V yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal, uçuk değil yani.

Yeni girdiğin ayarlardan sonra stock EXPO voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35V olan stock VDD ve VDDQ'yu 1.4V yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal, uçuk değil yani.

Yok, yükselttik hocam. SoC 1.3, diğerleri 1.4 yaptık, sonuç aynı oldu. Sistem geliyor, BIOS gelmiyor, garip bir durumdu.

Yok, yükselttik hocam. SoC 1.3, diğerleri 1.4 yaptık, sonuç aynı oldu. Sistem geliyor, BIOS gelmiyor, garip bir durumdu.
Valla aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, memory management hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bi voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.

Vallahi aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 Volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, MEMORY_MANAGEMENT hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bir voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.

1.15'de yaptık, hata almadım. Aslında 10 dk Memtest durdu ama BIOS çöktü, BIOS'a hiç giremedim. Bu ayarla MSI ilk ve son anakartım olacak.

Ayhan abi selamünaleyküm, bugün yine işin başına oturdum, ayar yaptım ama Extreme değil. Dünkü yaptığım ayarlardan bir kısmını gevşettim, örneğin tRC 550 falan yaptım. Memory Test Pro'da 1.30 saat boyunca sıfır hata aldım, bellekler 54.5 max oldu sıcaklık ama ne hikmetse PC'yi kapatıp açınca MEMORY_MANAGEMENT hatası vermeye başlıyor. Acaba voltajlarımı bir tık arttırmam lazım? CPU SoC 1.25, diğerleri 1.35

1.15'de yaptık, hata almadım. Aslında 10 dk Memtest durdu ama BIOS çöktü, BIOS'a hiç giremedim. Bu ayarla MSI ilk ve son anakartım olacak.

Ayhan abi selamünaleyküm, bugün yine işin başına oturdum, ayar yaptım ama Extreme değil. Dünkü yaptığım ayarlardan bir kısmını gevşettim, örneğin tRC 550 falan yaptım. Memory Test Pro'da 1.30 saat boyunca sıfır hata aldım, bellekler 54.5 max oldu sıcaklık ama ne hikmetse PC'yi kapatıp açınca MEMORY_MANAGEMENT hatası vermeye başlıyor. Acaba voltajlarımı bir tık arttırmam lazım? CPU SoC 1.25, diğerleri 1.35

Zen A1-B1 iletirsen bakayım. A-die mıydı, M-die mıydı unuttum.

Zen A1-B1 iletirsen bakayım. A-die mıydı, M-die mıydı unuttum.

M die abi ZenTimings almayı unuttum ama şöyle yaptım: 30-38-38-38-80 tRFC 550 trife 50000. Bir de alt zamanlamalarda bir iki tane 8 vardı, onları yukarı çektim. Traw 36, Power down disable CPU SoC 1.25 DRAM VDD VDDIQ 1.35, diğerleri dün ilk yaptığım ile aynı.

M die abi ZenTimings almayı unuttum ama şöyle yaptım: 30-38-38-38-80 tRFC 550 trife 50000. Bir de alt zamanlamalarda bir iki tane 8 vardı, onları yukarı çektim. Traw 36, Power down disable CPU SoC 1.25 DRAM VDD VDDIQ 1.35, diğerleri dün ilk yaptığım ile aynı.

Böyle karışıyor, siz yine de A1-B1 atın. FACEIT geçici silin, Vanguard kapalı kalmalı. MSI anakartı elden çıkartın, B850M-K sipariş verin. Tekte açar, BIOS girememe sorunu ASUS kartlarda yok.