Evet, bu ayardan sonra çöküyor. Şu an yaptım, sonra tekrar gireyim dedim, hata siyah ekranda kaldı.

Muhtemelen anakart değişmem gerek ayarlara Belki o sıkıntı çıkarıyor şimdilik benden bu kadar yeni bir model anakarta geçtikten sonra ayarları yapmayı deneyeceğim anakart güzel tepki vermiyor yoksa ayarlar bence stabil özellikle en son yaptığımız

Ben bu ayarları kaydettim anakart değiştiğim zaman tekrar bu en son tavsiyeleriniz ile birlikte gireceğim o zaman yeni konu açarım sizi etiketlerim elinizden geleni yaptığınız için çok teşekkür ederim ☺️

Bu arada RAM'ler m die mis bunun bir de RGB'li olan aynı etikete sahip modeli varmış kodu falan birebir aynı ama o a die imiş @Ayhan Dönmez.

Şöyle

Dosya Ekleri

• 20260617_153755.webp
    20260617_153755.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Yeni girdiğin ayarlardan sonra stock expo voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35v olan stock VDD ve VDDQ 1.4v yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal uçuk değil yani.

Yeni girdiğin ayarlardan sonra stock expo voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35v olan stock VDD ve VDDQ 1.4v yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal uçuk değil yani.
Yok yükselttik hocam soc 1.3 diğerleri 1.4 yaptık sonuç aynı oldu. Sistem geliyor bios gelmiyor garip bir durumdu

Yok yükselttik hocam soc 1.3 diğerleri 1.4 yaptık sonuç aynı oldu. Sistem geliyor bios gelmiyor garip bir durumdu
Valla aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, memory management hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bi voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.

Valla aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, memory management hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bi voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.
1.15 de yaptık hata almadım aslında 10 dk memtest durdu ama Bios çöktü biosa hiç giremedim bu ayarla msi ilk ve son anakartım olacak.