Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Evet, bu ayardan sonra çöküyor. Şu an yaptım, sonra tekrar gireyim dedim, hata siyah ekranda kaldı.
Hangi ayar?
SalimBdk
Gelişen
Son yaptıklarımız işte
Son duzeltmelerinle birlikte yaptığım ayardan sonra diyeyim daha anlaşılır olsun
- Makaleler
- 1
Son yaptıklarımız işte
Son duzeltmelerinle birlikte yaptığım ayardan sonra diyeyim daha anlaşılır olsun
Bank Swap APU ayarını Auto bırak, o kaynaklı olabilir. SS atın, daha iyi olur.
SalimBdk
Gelişen
Muhtemelen anakart değişmem gerek ayarlara Belki o sıkıntı çıkarıyor şimdilik benden bu kadar yeni bir model anakarta geçtikten sonra ayarları yapmayı deneyeceğim anakart güzel tepki vermiyor yoksa ayarlar bence stabil özellikle en son yaptığımız
Ben bu ayarları kaydettim anakart değiştiğim zaman tekrar bu en son tavsiyeleriniz ile birlikte gireceğim o zaman yeni konu açarım sizi etiketlerim elinizden geleni yaptığınız için çok teşekkür ederim
Bu arada RAM'ler m die mis bunun bir de RGB'li olan aynı etikete sahip modeli varmış kodu falan birebir aynı ama o a die imiş @Ayhan Dönmez.
Şöyle
Ben bu ayarları kaydettim anakart değiştiğim zaman tekrar bu en son tavsiyeleriniz ile birlikte gireceğim o zaman yeni konu açarım sizi etiketlerim elinizden geleni yaptığınız için çok teşekkür ederim
Bu arada RAM'ler m die mis bunun bir de RGB'li olan aynı etikete sahip modeli varmış kodu falan birebir aynı ama o a die imiş @Ayhan Dönmez.
Şöyle
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Hakanyldrm
Çalışkan
Yeni girdiğin ayarlardan sonra stock expo voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35v olan stock VDD ve VDDQ 1.4v yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal uçuk değil yani.
SalimBdk
Gelişen
Yok yükselttik hocam soc 1.3 diğerleri 1.4 yaptık sonuç aynı oldu. Sistem geliyor bios gelmiyor garip bir durumduYeni girdiğin ayarlardan sonra stock expo voltajlarını yükseltmedin sanırım, şimdi her çip iyi olmayabiliyor, 1.35v olan stock VDD ve VDDQ 1.4v yaparsan sorun çözülebilir, anakart çok iyi değil ama idare edersin sonuçta girdiğin değerler gayet normal uçuk değil yani.
Hakanyldrm
Çalışkan
Valla aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, memory management hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bi voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.Yok yükselttik hocam soc 1.3 diğerleri 1.4 yaptık sonuç aynı oldu. Sistem geliyor bios gelmiyor garip bir durumdu
SalimBdk
Gelişen
1.15 de yaptık hata almadım aslında 10 dk memtest durdu ama Bios çöktü biosa hiç giremedim bu ayarla msi ilk ve son anakartım olacak.Valla aklıma 4/4 olan SCL timingleri 8yapmak veya VDDP 1.15 volta kadar yükseltmek geliyor, denenebilir, memory management hatasını bellek kontrolcüsü sınırda olduğu zaman alıyordum ya da bi voltaj hatalı olduğunda. Bu timinglerde bile bile cortlayan anakart yoktur inşallah.