YASEDEM

Uzman
Makaleler
1
Yer
Moderatör Konsolosluğu'nun biraz arkası
Merhaba,

Uzun yola gideceğim için CarPlay'in haritasını kullanmak istiyorum çünkü arabanınki rezalet. Sanırım kablosuz desteklemiyor, bu yüzden kablo ile bağlamaya çalışıyorum fakat CarPlay tuşu devre dışı kalıyor veya 1-2 saniye aktifleşip geri devre dışı oluyor. 3 farklı kablo denedim ama olmadı. Bunun bir çözümü var mı? iPhone sürümü iOS 16.5

Bende de PSA aracı var, maalesef sapıtıyor Apple CarPlay ara sıra. Güncelleme atılsa bile kopmalar olabilir; kaç tane güncelleme attırdım, hala arada oluyor. Arabayı kilitle, 15-20 dakika bekleyip tekrar denemeni tavsiye ederim. Bazen o şekilde toplayabiliyor kendini. Apple telefondan vermediğin bir izin kaldı mı? Hepsine izin ver CarPlay ile ilgili. Ve maalesef kablo seçiyor PSA. Ben mesela Samsung cihazı farklı kablo ile bağlayamıyorum, illa orijinal olacak. Telefondan da sıfırladın mı bağlantıları? Hem arabadan hem de telefondan ne varsa sıfırla, arabana dair. Kutup başlarını söküp takmakta fayda edebiliyor bazen.
Hocam hepsini denedim de olmadı marketten çakma da denedim olmadı.

Hocam İphone ayarlar kısmına CarPlay yazarsanız orada bir sayfa çıkacak oradan deneyin birde isterseniz. Benim bir arkadaşımda Opel Astra vardı modeli 2022 ya da 2023 olması lazım, Onda kablosuz CarPlay vardı. Ben aracını ödünç aldığımda o ekrandan yapmıştım.
Bir yerde gördüm de aynı paket aynı seri araçların bazısında oluyor bazısında olmuyormuş.

Şu şekilde bir sayfa olacak. Üstteki kendi aracım fakat kablolu kullanıyorum, kablosuz bağlayamadım. Alttaki ise arkadaşımın aracı otomatik algılayıp kablosuz olarak bağlanıyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_2459.webp
    IMG_2459.webp
    96,6 KB · Görüntüleme: 11
My Opel kurulu değil onunla alakalı olabilir mi?
Yani pek sanmıyorum, ben arkadaşımın aracını aldığımda da yüklememiştim sadece Bluetooth ve internet paketim açıkken bir şekilde bağladım. Sonrasında aracı her çalıştırdığımda otomatik bağlanıyordu. Hatta araç arkadaşımın olmasına rağmen ikimiz bindiğimizde direkt benimkine bağlanıyordu, beni daha çok benimsemişti herhalde :D Ama yüklemeyi deneyebilirsiniz. Belki bir faydası dokunabilir. Youtube'da konu ile ilgili videolar izlediniz mi hiç ?

Yani pek sanmıyorum, ben arkadaşımın aracını aldığımda da yüklememiştim sadece Bluetooth ve internet paketim açıkken bir şekilde bağladım. Sonrasında aracı her çalıştırdığımda otomatik bağlanıyordu. Hatta araç arkadaşımın olmasına rağmen ikimiz bindiğimizde direkt benimkine bağlanıyordu, beni daha çok benimsemişti herhalde :D Ama yüklemeyi deneyebilirsiniz. Belki bir faydası dokunabilir. Youtube'da konu ile ilgili videolar izlediniz mi hiç ?
Hocam izledim de aynısını yapmama rağmen olmuyor.