@Ayhan Dönmez Ayhan abim, elimde H Die 16x2 Patriot Viper Venom RAM var. İşlemci AMD Ryzen 5 7500F, anakart ASUS B650M-K. Aşağıda bıraktığım senin ayarını kullanıyordum, bugün mavi ekran verdi. BIOS'a girdiğimde ayar değiştirmeme bile izin vermeden 3-5 saniye sonra sistemi kitliyordu, mecbur sıfırlamak zorunda kaldım BIOS'u. Bana bir yardım edersen sevinirim. Aktif soğutma yok ama bu ayarları kullanırken 50 üstü hiç görmedi.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez Ayhan abim, elimde H Die 16x2 Patriot Viper Venom RAM var. İşlemci AMD Ryzen 5 7500F, anakart ASUS B650M-K. Aşağıda bıraktığım senin ayarını kullanıyordum, bugün mavi ekran verdi. BIOS'a girdiğimde ayar değiştirmeme bile izin vermeden 3-5 saniye sonra sistemi kitliyordu, mecbur sıfırlamak zorunda kaldım BIOS'u. Bana bir yardım edersen sevinirim. Aktif soğutma yok ama bu ayarları kullanırken 50 üstü hiç görmedi.
Eki Görüntüle 257971
IOD kaynaklı hata vermiştir. 6000 MT/s 1:1 mod açabilirsin. Yazın 6000 kullanmakta fayda var. @zafeeer
Eki Görüntüle 257971
Bu şekilde deneyin.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez Sen olmasan biz ne yapacağız bu forumda hocam? 
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez Sen olmasan biz ne yapacağız bu forumda hocam?![]()
Artık bayrağı sen devralman lazım. Daed hocayı ikna et, yarından tezi yok dönmeli.
Iod kaynaklı hata vermiştir. 6000 MT/s 1:1 mod açabilirsin. Yazın 6000 kullanmakta fayda var. @zafeeer
Bu şekilde deneyin.
Eki Görüntüle 257972
Son ayarlar bunlar bazıları sizinkinden farklı gözüküyor burada sıkıntı olur mu?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Eki Görüntüle 258008
Son ayarlar bunlar bazıları sizinkinden farklı gözüküyor burada sıkıntı olur mu?
@zafeeer Bank Refresh Mode Normal alınmalı.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Hakikaten o neden çekildi bilginiz var mı Ayhan hocamArtık bayrağı sen devralman lazım. Daed hocayı ikna et, yarından tezi yok dönmeli.![]()
Benim bayrağı devralmak için RAM üzerine ciddi mesai yapmam lazım halen. Şuan hiç bir sorun olmadığı için de hiç dokunmuyorum ve keşke Gigabyte anakartta komple yaptığım bütün şeyleri kaydetme seçeneği olsa da BIOS güncelledikten sonra veya ileride 10800x3D aldıktan sonra değişmese keşke
- Makaleler
- 1
Hakikaten o neden çekildi bilginiz var mı Ayhan hocamEğer bu yazıları görüyorsa umarım geri döner.
Benim bayrağı devralmak için RAM üzerine ciddi mesai yapmam lazım halen. Şuan hiç bir sorun olmadığı için de hiç dokunmuyorum ve keşke Gigabyte anakartta komple yaptığım bütün şeyleri kaydetme seçeneği olsa da BIOS güncelledikten sonra veya ileride 10800x3D aldıktan sonra değişmese keşke![]()
Sebebini biliyorum ama özeline girer. Benim aktarmam doğru olmaz, kendisini tanıyorum. Bu forumdaki çoğu kişi birbirini aslında tanıyor özelden, en azından konu yönetenler özelinde diyeyim. Haberleşme ağı olmadan bu tarz işler bilirsin ki yürümez ama bu trafik şu an için sekteye uğradı. Demem o ki herkes kendi işinde bu saatten sonra, forum ortamına da herhangi birinin döneceğini çok zannetmiyorum. Bu iş fedakarlık gerektiriyor, bir yerden sonra da zaten bildiğin üzere manası yok. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık, bu kadarı kafi diye düşünüyorum.
Zaten bu işlere gönül vermiş kimseler bu forumu terk ettiler, yeşilde de yok çoğu. Forum kuralları vs. insanları bezdiriyor. Nebi ile de atışmalar olmuştu vaktiyle. Hepsi gelip geçti tabii ama kayıplar oldu. Değerli kimselerdi. Çoğu kendi hayatına yöneldi ve forum hayatını sonlandırdı diyelim. Kala kala ben kaldım.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Haklısınız hocam. Doğru düzgün forumlarda kimseler kalmadı yeşile pek bakmıyorum gerçi ama. Zaten bu RAM ve CPU işinde siz giderseniz pek kişi kalmaz.Sebebini biliyorum ama özeline girer. Benim aktarmam doğru olmaz, kendisini tanıyorum. Bu forumdaki çoğu kişi birbirini aslında tanıyor özelden, en azından konu yönetenler özelinde diyeyim. Haberleşme ağı olmadan bu tarz işler bilirsin ki yürümez ama bu trafik şu an için sekteye uğradı. Demem o ki herkes kendi işinde bu saatten sonra, forum ortamına da herhangi birinin döneceğini çok zannetmiyorum. Bu iş fedakarlık gerektiriyor, bir yerden sonra da zaten bildiğin üzere manası yok. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık, bu kadarı kafi diye düşünüyorum.
Zaten bu işlere gönül vermiş kimseler bu forumu terk ettiler, yeşilde de yok çoğu. Forum kuralları vs. insanları bezdiriyor. Nebi ile de atışmalar olmuştu vaktiyle. Hepsi gelip geçti tabii ama kayıplar oldu. Değerli kimselerdi. Çoğu kendi hayatına yöneldi ve forum hayatını sonlandırdı diyelim. Kala kala ben kaldım.
- Makaleler
- 1
Haklısınız hocam. Doğru düzgün forumlarda kimseler kalmadı yeşile pek bakmıyorum gerçi ama. Zaten bu RAM ve CPU işinde siz giderseniz pek kişi kalmaz.
Devirdaim lazım ama alttan yetişen pek yok. Yine forumu bıraktılar. Kimse inan ki uğraşmak istemiyor, kasvetli bir ortam var. Neden bilmiyorum, belki ülkenin içinde bulunduğu durum kaynaklı olabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Digitus DA-90362 3'lü monitör kolu almak mantıklı mı?
- Koneko Toujou
-
-
Gıda Kedi ve köpek mamalarında 1.000 TL'ye 300 TL indirim
- Caner Uncu
-
-
-