Bana garip gelen şey 6400 1/2/0 boot edip hatta hata almıyorsunuz ama 2200 fck stabil değil. Demek ki imc de Nitro ile fclk çok farklı bölümlerde ya da alakalı değiller.
Olabilir her şey deneyim, tecrübe ama bendeki parçalar türünün tek örneği hep öyle oldu. Saçma sapan yani. 2233 fclk açar ama 1.3soc'ta 3000 uclk yapamaz mesela, böyle de olsa şaşırmazdım.
VDDQ 1.45 yapınca da oyundaki anlık donmalar azaldı bu arada. Test programları bu voltaja çok duyarlı değil hata vermese de stabilite yakalamak zor. Kit bazında bu 1.4-1.45 arası istiyor büyük ihtimal tam stabilite için. 1-2-0 hala hata vermiyor test etmeye devam ediyorum günlük. 2200 fclk niye stabil değil emin değilim ama 2 3 kere denemiştim birinde gflops oynaktı 485 480 falan diye, diğerinde oyun drop yemekten zor oynamıştım, en son deneyişte de direk 5 dk içinde oyun çöktü işte. 2133 fclk da eğer stabil değilse şaşırmam. Belki de o yapıyor sıkıntıyı
6400 2000 fclk kullanıcaz bu gidişle bakalım. 6200 o yüzden yapmıyorum yapsam fclk ne olacak ki yani. 2167'de bile stabil olduğunu sanmam.
Şu an 1.25 soc 1.6vdd gdm off 1-2-0 nitro hala hata yok testlerde. Vddg ve vddp de zaten auto olarak olması gerektiği gibi ne eksik ne fazla ayarlamış anakart, elle girince hiçbir etkisi olmadı. Bu fclk için sabit volt ve clock nereden vermiştiniz, dün kurcaladım da pbo'nun üstüne override olur diyor zaten, direk 1.15v 4.7ghz vesaire verilir herhalde. Tesekkürler.
Fclk ile hiç uğraşmak istemedim yani 2133'de stabildir diye. Bu da stabil değilse ramle uğraşmanın hiç mantığı yok. 8000 yapıp 2:1'de 2000 fclk yapmak lazım, öyle bir kit de elimde yok. 24 gb kit ya da 16gb a die lazım.
Ya da fclk çok çok ince ayar istiyor, misc voltaj, vddp vddg iod öyle bir ayarlıcaksın ki tek bir hata bile almayacaksın ama bunu yapacak deneyim tecrübe malesef yok, bu sefer hepten anakartı ve işlemciyi elime alırım herhalde. Detaylı incelemek lazım osiloskopla falan bilmiyorum bendeki işlemci her zamanki gibi rezillik.
Yani bak şu işlemci belki saf haldeyken 6600 1:1 açabilecek kapasitede düzgün ayarlarsan, nitro da 1-2-0 stabil açıyor 6400'de. Ama undervolt performansı berbat direk al stokta kullan, fclk da berbat 2200'de az dayanır diyordum yani. 2000 fclk'da bile gflops 1 2 oynuyor 2000 fclk da stabil değil belki. Sonraki adımda ne yapmalıyız 4800 mhz 1800 fclk falan mı
Bu işlemciyi denek olarak bir yerlere yollamak lazım global olarak adam gibi inceleyecek birine. İşten kim anlıyorsa artık, jay mi anlar gamers nexus steve mi anlar bilmiyorum.
Gerçekten rezalet. Şunu 3 değil 300 saat yapsam yine hata vermez. Majör problem olsa zaten tak diye verir. Ama fclk stucklandık oynatamıyoruz. Bu sistemin hakkı 2000 fclk üstü olmayacak gibi. İşlemciye de +10 positive curve optimizer, -200 core clock vereceğim.
Kasayı balkona kurup deneyeceğim. İod sıcaklığı 30 olsun bakalım ne olacak
Eğer böyle stabilse buna delid ve custom liquid cooler lazım demektir. Nerden bulaştık ki şu amd'ye zaten.
@11115 Bu arada 6000 6200 ve 6400'deki co değerleri tamamen farklı işliyor bende. 6400'de co yapamıyorum resmen ciddi stabilite bozuyor, 6000'de daha rahatım bir sıkıntı çıkartmıyor, ram tightlaştırdıkça işlemci co değerleri ve boost clock override ciddi anlamda düşüyor. +200 -10 bile stabil değil 6400'de. Program hata vermese de, işlemciyi stoğa çekince anlıyorsun ya da +75 +100 -10 verince rahatlayıp kendine geliyor. Niye böyle bilmiyorum.
Prime95 ya da y cruncher hata vermedi +200 -10'dayken ama 2 3 çekirdek 6400'deyken -10 bile kabul etmiyor büyük ihtimal. Onları bulamayacağım sanırım. O yüzden ram için işlemciyi stoğa çekmek niyetindeyim.