- Makaleler
- 1
Onu en son yapma kararı aldım, şu anlık stabilite yakalamaya çalışıyorum. Şimdilik write çok dert etmeyeceğim. Demin y cruncher vt3 3.saatte logical core 0 hata verdi. Curve optimizer -10daydı 2 3 gündür hiç hata yoktu dün -15 çektim prime95 large ve testmem5 anta extreme 6 cycle hata yoktu ama bugun y cruncher hata verdi. Curve optimizerden olabilir diyip -10'a geri çekip tekrar teste aldım. Bu arada trdrdscl twrwrscl iyice sıkıştırmayı denedim, olmadı. 4,2 denedim hata 4,4 denedim yine hata. 5,5 denedim ama aynı zamanda trp trcd 37ydi o da prime95 hata verdi. O yüzden emin olamıyorum neyin hata verdiğini. Şu an curve optimizer -10 çektim tekrar teste aldım. trp trcd 38de bıraktım. trdrdscl twrwrscl yi de 6 6 da bıraktım. Bu wr ayarı 2 ya da 1 kesinlikle olmuyor direk hata veriyor. Ya gdm kapalı diye ya da hynix 2gbit m die diye bilmiyorum. 24gb hynix m olsa belki yüksek h ızlar da deneyecektim, bu bellek beni kısıtladı biraz. Siz ne öneriyorsunuz bu timinglerle alakalı? trrdl 12den 10 düştüm bir de, performans etkisi olur mu emin değilim. 8 8 32 yapardım normalde 8 10 32'de bıraktım şu anlık. Önerdiğiniz ekstra bir şey var mı neden hata vermiş olabilir bu sabah cold bootta? Timinglerle de oynadığım için aynı zamanda gdm de kapalı hatayı neyin verdiğini çözemiyorum. 1.55 1.56vdd cl28de stabil görünüyor çünkü. TeşekkürlerYüksek write için sana dediğim SWAP APU ayarını yaptın mı? Değerler normal gözüküyor.
Ek olarak bu logical core 0 bendeki en hızlı cekirdek o yüzden -15 dahi kabul etmiyor olabilir. Bazen tüm pc çökerttiği oluyordu -15 all corede ve çözememiştim. Bu core 0 bunu yapıyor olabilir. Ek olarak hynix m die olduğu için trp 34 36 yapamıyoruz bu da writeyi bence düşürüyor ya da bu anakarta trcdwr ayarı yok amd sekmesinden yapmak lazım orası da farklı bir hesaplama kullanıyor, uğraşılmaz onunla bence. Write için trp ve trcdwr değişirsek de artardı aslında. Trtp 12 sadece read etki ediyor diye biliyorum. Bu tarz sıkıntılar var şu anda anlattığım gibi. Şu anki haliyle stabil mi emin olamadım. En son bıraktığımla 2 3 gün stabildi, curve opitimizer -15 çekince bir de timing bazılarını sıkılaştırınca 2 3.saatin sonunda hata verdi. Bu twrwrscl falan 1-2 mümkün değil olmuyor dediğim gibi. trdrdscl 5 oluyor gibi ama emin değilim. 6 6 da bıraktım ikisini şu an.
@deadfellow TSME=DİSABLE, DATASCRAMBLE=DİSABLE, BANK GROUP SWAP=SWAP APU
swap apu harici bu diğer 2 ayarın da yapılmasının bir karı ya da zararı olur mu sizce ? Siz kullanıyor musunuz?
@deadfellow aslında sizin imzanızdaki zamanlamalara biraz da benzetmeye çalıştım, çok tight kullanmışsınız. Sadece benchmark için mi yoksa daily usage için %100 stabil mi imzanızdaki zamanlamalar ? 6600 zaten hayal gibi bir şey benim için, fclk 2200 çalıştırmanın da uzun vade iyi olacağını çok düşünmüyorum, stabilite yakalaması da çok zor, vddp ile vddg vesaire belki oynamamız gerekecek bilmiyorum. 2133 şu anlık kafi benim için. Trddl trrds tfaw 6 6 24 yapmışssınız trdrdscl 5 twrwrscl 1 yapmışsınız. Bu ayarlarda direk saniye 1'de error aldım ben. Twtrl 14 boot dahi etmemişti hatta. GDM kapalı bu kadar tight çalıştırmanız çok garibime gitti. Ya bellek modülü ya da işlemci açamıyor bende bu kadar tight, emin değilim.
Bank swap apu denedim, write 2 3 düşürdü copy de 2 düştü, ns 1 arttı. Sebebi ne olabilir? Daha kötü etkiledi yani.
Son düzenleme: