- Makaleler
- 1
6400 bulaşmak saçma bu anakartlarda, 2 slotlu olsaydı zorlamak mantıklıydı ya da Hero falan olsaydı. Ben direk anakartı suçluyorum. Ekstra sıkılaştırdım ben şu anda evet, deniyorum çünkü gaming performansını ekstra. Normal halinde 8-8-32 zaten. Scl 4-4 6-6 çok fark ettiğini düşünmüyorum. Bu CS özelinde böyle bir sorun var, imc çok zorlandığında CS oynanmaz hal alıyor şu an için.Trrdl4 trrds 6 ve tfaw 20 nedir hocam bu neyaşadığın bütün problemler bundan kaynaklanıyor olabilir. 8 12 32 harici düşük timingler bu üçlüde stutter ve demonisihing return olarak geri dönüyor. Kanıtlanmış bir durum. Anakartı ya da işlemciyi suçlamadan önce bunu düzeltin ve thermal frame i sökün bence.
Yoksa bu ayarlarla Stutter'a devam.
Eki Görüntüle 155325
Sizinkiyle kıyaslayın bir hocam. Bu kadar tight kullanmanız doğru değil. SCL'leriniz 4 de ve bu test programlarında hata vermez.
Trrds trrdl ve tfaw hiç görmediğim kadar tight bu da aynı şekilde hiçbir test programında hata vermez genelde.
Sıcaklardan olası RAM hatasi almamak için C26'dan C28'e düşürdüm. Uclk düşürmedim çünkü 6400'ü zorlamıyorum ve uclk tamamen sıcaklık relaeted bir durum ve sınırda olmadığım için 3100 uclk ile kullanmaya devam.
Ben tRAS 80 bile yapamıyorum yalnız, onu da denedim. 80 yapınca random takıldırıyor oyunlarıTrrdl4 trrds 6 ve tfaw 20 nedir hocam bu neyaşadığın bütün problemler bundan kaynaklanıyor olabilir. 8 12 32 harici düşük timingler bu üçlüde stutter ve demonisihing return olarak geri dönüyor. Kanıtlanmış bir durum. Anakartı ya da işlemciyi suçlamadan önce bunu düzeltin ve thermal frame i sökün bence.
Yoksa bu ayarlarla Stutter'a devam.
Eki Görüntüle 155325
Sizinkiyle kıyaslayın bir hocam. Bu kadar tight kullanmanız doğru değil. SCL'leriniz 4 de ve bu test programlarında hata vermez.
Trrds trrdl ve tfaw hiç görmediğim kadar tight bu da aynı şekilde hiçbir test programında hata vermez genelde.
Sıcaklardan olası RAM hatasi almamak için C26'dan C28'e düşürdüm. Uclk düşürmedim çünkü 6400'ü zorlamıyorum ve uclk tamamen sıcaklık relaeted bir durum ve sınırda olmadığım için 3100 uclk ile kullanmaya devam.
OCCT harici hata almıyorum hiçbir programda o da acınası biraz, bir de Linpack hata veriyor 2200 FCLK vesaire tökezlerse, sadece bu 2 program var elimde. Diğerlerini 1 ay açık bıraksam yine stabil
VDDIO 1.4 yapamamak ve VDDP 1.15 dayamak zorunda olmak bana çok koydu @11115 FCLK yapamıyorum yüksek SoC'ta diğer türlü.
Ve bu durumu sadece Reddit'te bir kullanıcı yazmış oradan gördüm. Çok nadir demek ki bu olayı yaşayan, o da yine benim başıma geldi. A die ile denemeden bilemeyeceğiz asla.
TM5 Absolut falan da sağlam ama ona bırakamam. 190W sınırsız çektiriyor
Y-cruncher hata vermediği gibi kasayı inletiyor, say say bitmez bu programların yan etkileri.
2233 FCLK denedim, boot etmedi direkt bir de o var
@11115 Senin de zamanlar hayli tight, CS denersen belki sende de usage ve temp spike yapacaktır, bu oyunda bir sıkıntı var. 1-2-0 nitro gibi ciddi zorladığında bende böyle yapıyor, düz EXPO ile de CS saçma olur oynamak.
Bu tRRDS-tRRDL-tFAW 3'lüsü + SCL'ler ekstra VDDQ+VDD istiyor, düz 6000 EXPO'da boot ettiremedim ben bu değerleri çünkü, patlıyor arada. Voltaj istiyor bunlar VDD ekstra, denedim. Özellikle şu 3'lü VDD istiyor az daha.
Biraz deneyim edip eski haline çekeceğim onları da şu anki sıkıntı başka. VDDIO+VDDP mevzusu can sıktı. Limiting factor bunlar.
Şu kite zerre acımıyorum zaten, 6400 eğer stabil açabilseydim sıcak soğuk fark etmeksizin, 1.75 dayayıp 6400 c26 devam edecektim ama ne yaparsam yapayım patlıyor 6400. SoC'den ziyade empedans ve sinyal sıkıntısı da olabilir, 4 dimm'li moboda ekstra zor bunu açmak tight zamanlarla, VDDIO 1.35 de ayrıca komik kaçıyor VDDIO 1.4-1.45 olmak zorunda 6400 için.
Şu an böyle. Dediğin değerleri biraz denedikten sonra değişeceğim. Normalde M-die kitler bu kadar tight açması azınlıktadır, bu açabiliyorken denemek mantıklı. Ama GDM Disabled yemiyor artık 1-2-0 Nitro c26'dayken. IOD 60 dayadığı gibi hata spamlıyor, soğuk kalması lazım ya da 1.285-29 SoC istiyor, o zaman da 2167-2200 açamıyorum ben her şeye rağmen problem çıkıyor.
@11115 Kasayı imha edeceğim zaten, bundan sonra uzay montaj dışında kullanmam. Tornavida değerken kaç kere anakartı deldim, buna da sürttü 3-5 kere. Bu tarz işlerle uğraşıyorsan en iyisi uzay montaj. Her şeyi söküp termal bakım yapıcam, kontak frame de sökerim. 1 mm aralıktan tornavida sürtmekten sıkıldım çünkü. Kasaya para verilmez bu saatten sonra.
Bakalım bu çip de kızarmış mı göreceğiz, bu da 7800x3d gibi uzun süre 1.3 SoC ve 1.15 VDDP maruz kaldı. AMD bir ilerleme kaydetmiş mi bakalım, 7800x3d direk yanıyordu çünkü bu voltajlarda.
@11115 Nebi başkan cl26 videosu atmış ilgini çekerse, biraz izleyip de bilgilenelim. Ne demişler, el elden üstündür.
Son düzenleme: