Alex Mason 1

Yetkin
Merhaba, diyete şu an başladım. Ama Risperdal 6 mg bende 10 kg kilo aldırdı. 70'ten 80'e çıktım. Tekrar 70'e düşebilir miyim? Diyet ve tempolu yürüyüş ile.

Bakim kalorisinin altinda kalirsan uzun vadede kilo verirsin. Ama bakim kalorisinin cok fazla altinda kalmak saglik acisindan ideal degil. Bu yuzden acele etmeden yavas yavas kilo vermeyi hedefle. Her gun duzenli yuruyus, haftada 1-2 kere kaslari calistiracak egzersiz bunu destekler.

Bakim kalorisinin altinda kalirsan uzun vadede kilo verirsin. Ama bakim kalorisinin cok fazla altinda kalmak saglik acisindan ideal degil. Bu yuzden acele etmeden yavas yavas kilo vermeyi hedefle. Her gun duzenli yuruyus, haftada 1-2 kere kaslari calistiracak egzersiz bunu destekler.

Bakim kalorisi tam olarak nedir? İnternetten araştırdım fakat günlük kalori ihtiyacı dedi. Ben kullandığım ilaç iştah artışı yapıyordu 3-4 ay öncesine kadar 2 tane zurna dürüm yerdim. Tavuk pilav gibi yemekleri 3 tabak yerdim. Ama şu an biraz daha kontrol ediyorum diyet yapıyorum.

Bakim kalorisi tam olarak nedir? İnternetten araştırdım fakat günlük kalori ihtiyacı dedi. Ben kullandığım ilaç iştah artışı yapıyordu 3-4 ay öncesine kadar 2 tane zurna dürüm yerdim. Tavuk pilav gibi yemekleri 3 tabak yerdim. Ama şu an biraz daha kontrol ediyorum diyet yapıyorum.
Bazal metabolizma hizi ve sizin ekstra olarak yaktiginiz kaloriyle beraber, mevcut kiloyu korumak icin gunluk ortalama alinmasi gereken kalori miktari. Yas, cinsiyet, boy, kilo ve gunluk aktivite duzeyiyle yaklasik bakim kalorisi hesaplanabiliyor.

Bazal metabolizma ise, dinlenme halinde, vucudunuzun sadece yasamak icin gun icinde yaktigi kaloriye deniyor. Ornegin genc bir erkek hicbir sey yapmasa bile vucudu gunde 2000-2100 kalori yakabilir. (Kisiden kisiye degisir, herkeste ayni seviyede degil) Bu bazal metabolizmanin ustune bir de gun icinde ayriyeten kendi yaktigi kalori de eklenince bakim kalorisi ortaya cikmis oluyor.