boldpilot

Başarılı
3080 ekran kartı aldım fakat 3 adet güç yuvası var. Merak ettiğim şey ise Power'dan 3 adet mi PCI-e çıkışı almamız gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
3080 ekran kartı aldım fakat 3 adet güç yuvası var. Merak ettiğim şey ise Power'dan 3 adet mi PCI-e çıkışı almamız gerek?
Kullandığınız PSU'nun çıkış portlarına ve kablolarına bağlı olarak değişebilir. Bazı PSU'larda 3 ayrı porttan, tek tek 8 pin çıkış alınabiliyor. Bazı PSU'larda ise PCI-e kablosu 8+8 oluyor, yani çift başlı kablolardan. Eğer resimdeki gibi kablolardan varsa PSU'dan iki çıkış alacaksınız. Düz mantıkla çok rahat bağlayabilirsiniz.

PSU modeli nedir?

NZXT C750 modelini demek istediniz sanırım, gördüğüm kadarıyla bu modelde bahsettiğim çift başlı kablolardan var.
PSU'dan gelen bir adet PCI-e kablosuyla ekran kartının 2 portunu, PSU'dan gelen ikinci PCI-e kabloyu da ekran kartının 3. portuna takabilirsiniz.

PCI-e kablolarının sayısı 3 adetmiş, bu bağlamda ekran kartının her portuna ayrı ayrı PCI-e kablosu takmayı da tercih edebilirsiniz lakin kasada çok çirkin ve kalabalık durabilir.
Bu 3 PCI-e kablosunu ayrı ayrı bağlamanızı önermemin sebebi de şu konuda yazıyor: Çözüldü: ASUS ROG RTX 3080 ekran kartı PCI-e Güç Kablolarını bağlama

Ben her ihtimale karşı 3'e 3 yapayım. Karti da zaten slient modda kullanıyorum. Bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 kablo neden saglikli olmuyor? Kartin cekebilecegi ve her kablonun verebilecegi max guc belli zaten. Paranoyaya gerek yok.