rLc

Uzman
Sürekli anlık takılmalar yaşıyorum çok minik bir fikri olan var mı, bu frametimelar nasıl düzeltilir ?

1739278651267.webp

Çoğu UE5 oyunu shader compilation sorunundan muzdarip. Oyun kodları ekran kartının çalıştırması için oyun çalışırken derleniyor. Eğer hazır değilse anlık takılmalar yaşıyorsunuz. Oyunda yeni kayıt açtığınızda shaderler önceden derlenmiş olacağı için bu takılmamaları yaşamamanız gerek. Daha önce geçtiğiniz yerlerden geçince gene FPS düşüyorsa başka şeylerden de kaynaklanıyor olabilir. Daha detaylı araştırmak lazım.

Hocam bunun ardından işlemcimin gameboostunu açtım takılmalar bayağı azaldı fakat bitti diyemem. SW Jedi Fallen Order oynuyorum şu an ve takılmalar yine oluyor az da olsa.(geçtiğim yerlerden tekrar geçince de oluyor, yeni save açıp da denemedim fakat.)

1739561133701.webp

Bu çok yüksek frametime uçlarını zoomlayıp baktığımda anlık 3-4 kere çıkıp inmiş. Neyle alakalı olabilir? BIOS'tan uclk = memclk yapmıştım fakat bir şey değiştirmedi belki ondandır dedim.

Çoğu UE5 oyunu shader compilation sorunundan muzdarip. Oyun kodları ekran kartının çalıştırması için oyun çalışırken derleniyor. Eğer hazır değilse anlık takılmalar yaşıyorsunuz. Oyunda yeni kayıt açtığınızda shaderler önceden derlenmiş olacağı için bu takılmamaları yaşamamanız gerek. Daha önce geçtiğiniz yerlerden geçince gene FPS düşüyorsa başka şeylerden de kaynaklanıyor olabilir. Daha detaylı araştırmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni SW oyunlarının genel bir sorunu var. Disney herkese marka haklarını dağıttığı için ekmeğini yemek istiyor. Başka oyunlarda oluyor mu?
R6 da gerçekten oluyordu onu directX12 den directX11 e alınca aşırı bir fps artışı ve stuttering durdu ama sanki görüntü kalitesi baya azaldı onun dışında Alan wake 2 dediğim gibi yine devam ediyor gibiydi ilk görseldeki gibi olmasa da SW gibi yani.

Ryzen 7 7800X3D
Galax 4080 Super SG
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Corsair Vengeance EXPO 6000Mhz CL36 2X16 DDR5
Kioxia Exceria G2 1TB 2X
Corsair RM850X Shift
Arctic Liquid Freezer 2 420MM
Hakkımda kısmını attım direkt

Hocam sıcaklıklarda hiçbir sorun yok stres testinde ortalama 76 küsür 77 civarı da max,oyunlarda 60-65 derecelerde sw da biraz yüksekti bir 65-72 arası.Örnek olarak Alan wake i direkt vermek gerekirse min 50 ort 56 max 70 derece.(-20 offset curver optimizerda.)

Son düzenleme: