Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Çoğu UE5 oyunu shader compilation sorunundan muzdarip. Oyun kodları ekran kartının çalıştırması için oyun çalışırken derleniyor. Eğer hazır değilse anlık takılmalar yaşıyorsunuz. Oyunda yeni kayıt açtığınızda shaderler önceden derlenmiş olacağı için bu takılmamaları yaşamamanız gerek. Daha önce geçtiğiniz yerlerden geçince gene FPS düşüyorsa başka şeylerden de kaynaklanıyor olabilir. Daha detaylı araştırmak lazım.
rLc
Uzman
Hocam bunun ardından işlemcimin gameboostunu açtım takılmalar bayağı azaldı fakat bitti diyemem. SW Jedi Fallen Order oynuyorum şu an ve takılmalar yine oluyor az da olsa.(geçtiğim yerlerden tekrar geçince de oluyor, yeni save açıp da denemedim fakat.)
Bu çok yüksek frametime uçlarını zoomlayıp baktığımda anlık 3-4 kere çıkıp inmiş. Neyle alakalı olabilir? BIOS'tan uclk = memclk yapmıştım fakat bir şey değiştirmedi belki ondandır dedim.
Bu çok yüksek frametime uçlarını zoomlayıp baktığımda anlık 3-4 kere çıkıp inmiş. Neyle alakalı olabilir? BIOS'tan uclk = memclk yapmıştım fakat bir şey değiştirmedi belki ondandır dedim.
Çoğu UE5 oyunu shader compilation sorunundan muzdarip. Oyun kodları ekran kartının çalıştırması için oyun çalışırken derleniyor. Eğer hazır değilse anlık takılmalar yaşıyorsunuz. Oyunda yeni kayıt açtığınızda shaderler önceden derlenmiş olacağı için bu takılmamaları yaşamamanız gerek. Daha önce geçtiğiniz yerlerden geçince gene FPS düşüyorsa başka şeylerden de kaynaklanıyor olabilir. Daha detaylı araştırmak lazım.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 4
Yeni SW oyunlarının genel bir sorunu var. Disney herkese marka haklarını dağıttığı için ekmeğini yemek istiyor. Başka oyunlarda oluyor mu?
rLc
Uzman
R6 da gerçekten oluyordu onu directX12 den directX11 e alınca aşırı bir fps artışı ve stuttering durdu ama sanki görüntü kalitesi baya azaldı onun dışında Alan wake 2 dediğim gibi yine devam ediyor gibiydi ilk görseldeki gibi olmasa da SW gibi yani.Yeni SW oyunlarının genel bir sorunu var. Disney herkese marka haklarını dağıttığı için ekmeğini yemek istiyor. Başka oyunlarda oluyor mu?
- Makaleler
- 4
Kusura bakmayın, sisteminizi sormadım. Detayları iletir misiniz?
- Makaleler
- 4
Sistem güncel yani sorun olmaması lazım. 420mm soğutma yeter de artar soğutmaya. İşlemci sıcaklıklarına gene de bir bakalım mı? Ani throttling droplara sebep olabilir.
rLc
Uzman
Hocam sıcaklıklarda hiçbir sorun yok stres testinde ortalama 76 küsür 77 civarı da max,oyunlarda 60-65 derecelerde sw da biraz yüksekti bir 65-72 arası.Örnek olarak Alan wake i direkt vermek gerekirse min 50 ort 56 max 70 derece.(-20 offset curver optimizerda.)
Son düzenleme: