Toplamda %25 civarı bir komisyon veriliyor. 2. el konusunda lider olan bir firmayı düşününce normal bir kar marjı zaten bu yüzden elin "gavuru" bu tür sistemler yerine Facebook marketplace ya da garage sale tarzı şeyler yapıyor. Ha bu kar marjını tamamen firma gözünden mantıklı olduğunu söylüyorum. Ben kesinlikle %25 komisyon olan bir yerde ürünümü satıp fiyatını öldürmem onun yerine daha uygun komisyonlu muadillerine yönelirim.

Ben daha dün bir ürün sattım koyduğum fiyat ₺700'di ve bana ₺700 ödedi tabii ilanım 2 ay önce falan konmuştu sisteme belki sonradan eklendiğinden dolayı muafımdır.

Edit: Ha şunu söyleyeyim hem alıcıdan komisyon alıp hem de alıcı bozuk olmayan ürünü bozup ya da kendi bozuk ürünü ile değiştirip iade ettiği zaman "biz bir şey yapamayız" demeleri asla kabul edilemez.

Sahibinden'in sistemi zaten çok riskli.

Geçen günlerde Recep Baltaş hocamdan aldığım B550 Aorus Master anakartı ilana koydum. İlana birisi get sistemi ile satmam için çok ısrar etti. Ben de gerek forumlardaki üyeliklerimi, gerekse satış gruplarındaki referanslarımı göstererek satışı IBAN ile yaptım ve donanımsal sıkıntıda sorgusuz sualsiz iade yapacağımı söyledim.

Arkadaş satın aldıktan bir hafta sonra anakartın bozuk olduğunu iddia etti. Birkaç işlem yapmasını istediğim zaman eyvallah çekti. Tahminim şu yönde:

• Arkadaşta halihazırda arızalı bir B550 Master var.
  • GeT ile satın alıp arızalı kartı bana geri yollayacaktı.
  • Sahibinden'in spastik hizmeti benim 5000TL hakkıma girecekti.
  • Davalık olmadığımız kurum/insan kalmayacaktı.

Siz siz olun, bu tür sistemlerle ne bir şey alın, ne de satın. Aman diyeyim.

Abartı bir kesim ücreti yok bu arada. 120 TL o güvenli aracılığı sağladığı için gayet uygun geldi bana. Dolandırılmaktan iyidir. Dolap falan da aynı oranlarda alıyor. Varsa alternatifi ona yönlenin eğer 120 fazla geliyorsa.

Satıcının zaten dolandırılma gibi bir ihtimali yok. Tam tersi, alıcı dolandırabiliyor.

Dolap %15 alıyor, aynı şekilde alıcıdan da %15-10 arası alıyor. Ona oranla yine biraz daha insaflı, fakat üzücü bir haber. Bayağı aktif satış yapıyordum PG ile.

Sahibinden'in sistemi zaten çok riskli.

Geçen günlerde Recep Baltaş hocamdan aldığım B550 Aorus Master anakartı ilana koydum. İlana birisi get sistemi ile satmam için çok ısrar etti. Ben de gerek forumlardaki üyeliklerimi, gerekse satış gruplarındaki referanslarımı göstererek satışı IBAN ile yaptım ve donanımsal sıkıntıda sorgusuz sualsiz iade yapacağımı söyledim.

Arkadaş satın aldıktan bir hafta sonra anakartın bozuk olduğunu iddia etti. Birkaç işlem yapmasını istediğim zaman eyvallah çekti. Tahminim şu yönde:

• Arkadaşta halihazırda arızalı bir B550 Master var.
  • GeT ile satın alıp arızalı kartı bana geri yollayacaktı.
  • Sahibinden'in spastik hizmeti benim 5000TL hakkıma girecekti.
  • Davalık olmadığımız kurum/insan kalmayacaktı.

Siz siz olun, bu tür sistemlerle ne bir şey alın, ne de satın. Aman diyeyim.

Kesinlikle. Sadece gözden çıkardığınız, 3-5 kuruş elime geçse yeter geçmese de sıkıntı yok tarzı eşyalarınızı satın.

Abartı bir kesim ücreti yok bu arada. 120 TL o güvenli aracılığı sağladığı için gayet uygun geldi bana. Dolandırılmaktan iyidir. Dolap falan da aynı oranlarda alıyor. Varsa alternatifi ona yönlenin eğer 120 fazla geliyorsa.

Alıcıdan değil satıcıdan kesiyor, dolandırılma riski var, adam ürün bozuk dese yollasa veya farklı ürün gönderse "paketin içini bilemeyiz" deyip çıkıyorlar ve bunu demek için riske atılman için para istiyorlar. Ücretin varlığı direkt abartı.

Burada olay 120 TL değil. Param Güvende sistemi tamamen alıcıyı koruyan bir sistem. Alıcıyı koruyan bir sisteme daha önce alıcı para ödüyordu, şimdi satıcı da para ödemeye başladı. Satıcılar, hem alıcının güvenliği için kendini riske atmış oluyor hem de üstüne para ödemiş oluyor. Satıcılar için hiçbir olumlu yönü yok.