Premium segment ile orta segmenti kıyaslıyorsun. Geçen yıl 12 bin liraya aldığım A35 işimi rahatlıkla görüyor. Telefonla atomu parçalamıyorum. Oyun ve sosyal medya için işimi görüyor. 3 yıl dayanıyorsa gayet iyi. S serisi veya iPhone alsam zaten 3 yıl içinde bataryası ölmüş olacak. Kamera takıntısı yoksa aşırı para verilmesini anlamsız buluyorum. Senin S serisi ile yapıp benim A serisi ile yapamadığım ne var? Belli başlı yapay zeka ozelliklerini belki kullanamıyorumdur en fazla.
Amacım tabii ki seni ikna etmek ya da kendim haklıyım diye ortalığı yıkmak değil dostum bu tarz cihazların kullanım alanlarından tut da bütçeye kadar çok şey fark eder. Arkadaşımız S22 kullanıyor ve A serisine geçmeyi düşünüyor. Eski bir amiral gemisinden orta segmente geçiş yapacak. Yani bu kıyası ben kafama göre değil arkadaşımızın yazdıklarına göre yapıyorum. Uzaktan baktığında ikisi de telefon ve amacı "alo" demek bile olsa birisi amiral gemisi. Snapdragon 8 işlemcisi hala A serilerinden üstün. Öte yandan ikimiz de aynı oyunu yükleyelim. Her güncellemede sen telefonunda kasmalar hissedeceksin ama ben amiral gemisi kullandığım için bu kasmaları belki hissetmeyeceğim bile. Tek fark şarj süren benden daha çok gitmiş olacak. Ekran ve kasa olarak da dayanıklı. Yapay zeka özelliklerini ben kullanıyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor. Ben android kullanıcısı değilim ama bir gün kullanacak olursam amiral gemisi S serisi vazgeçilmezim olurdu. Şu an bile aklımı yokluyor. Karşılaştırma evet segment olarak farklı fakat arkadaşın tercihlerine göre yapacak olursak arada ciddi farklar mevcut.

Sağ olun hocam. Samsung bana da bir tık yakın geliyor daha köklü ve güvenilir bir marka oluşundan dolayı. A56 yerine A36 tercih etsem çok fark eder mi? A36 Snapdragon kullandığından işlemcinin enerji verimliliği A56'ya göre nasıl olur?
Ben A56 kullanıyorum ve A36'yla çok farkı yok bana göre, oyun performansı daha iyi olabilir bile A36'nın. Enerji verimliliği A56'da daha iyi diye biliyorum ama SD 6 serisi işlemcilerin enerji verimliliği de çok iyidir.

Elimde hem düz S22 hem A56 var. Tüm farklarını yazayım

Pil ve boyut önemliyse A56, değilse diğer tüm konularda S22 daha iyi. Ekran kalitesi, kamera, SoC, ses vs. her şeyde.

A56'nın arka camı S22'nin arka camına göre daha premium hissettirirken çerçeve kısmında da tam tersi S22 daha iyi hissettiriyor.

S22'nin Exynos hem Snapdragon modelinde stuttering problemi var. A56 daha akıcı.

Genel olarak S22 daha iyi görünse de bataryası baş ağrıtıyor. Ben 3. telefon olarak kullanıyorum iPod gibi, nadiren de arama yapıyorum ona rağmen çok hızlı tükeniyor. Bu yüzden ikisi arasında kalsam A56 alırdım.

IMG_3692.webp

Elimde hem düz S22 hem A56 var. Tüm farklarını yazayım

Pil ve boyut önemliyse A56, değilse diğer tüm konularda S22 daha iyi. Ekran kalitesi, kamera, SoC, ses vs. her şeyde.

A56'nın arka camı S22'nin arka camına göre daha premium hissettirirken çerçeve kısmında da tam tersi S22 daha iyi hissettiriyor.

S22'nin Exynos hem Snapdragon modelinde stuttering problemi var. A56 daha akıcı.

Genel olarak S22 daha iyi görünse de bataryası baş ağrıtıyor. Ben 3. telefon olarak kullanıyorum iPod gibi, nadiren de arama yapıyorum ona rağmen çok hızlı tükeniyor. Bu yüzden ikisi arasında kalsam A56 alırdım.

Hocam duygularıma tercüman oldun resmen. Şarj konusunda özellikle Android 15'den sonra benim de derdim tavan yaptı. Herkes S22'nin daha üstün bir telefon olduğunu yazıyor. Ben zaten 2 yıldır S22 kullanıcısı olarak bunun farkındayım. Kullanım şeklime ve ihtiyacıma göre model önerisi istedim. Farklı markalar da olur dedim ama mevzu S22 vs A56'ya döndü. Herkes teknik özellikleri kıyaslıyor. Bana benim kullanım şeklime yetecek, şarj süresi uzun giden, gündelik kullanımda üzmeyecek bir model lazımdı sadece. S22'de kal diyenler var da ben zaten sorun yaşadığım için telefon değiştirmeyi düşünüyorum. S22 daha iyi denince benim telefonun şarjı daha uzun süre gitmeye başlamayacak.

Hocam duygularıma tercüman oldun resmen. Şarj konusunda özellikle Android 15'ten sonra benim de derdim tavan yaptı. Herkes S22'nin daha üstün bir telefon olduğunu yazıyor. Ben zaten 2 yıldır S22 kullanıcısı olarak bunun farkındayım. Kullanım şeklime ve ihtiyacıma göre model önerisi istedim. Farklı markalar da olur dedim ama mevzu S22 vs A56'ya döndü. Herkes teknik özellikleri kıyaslıyor. Bana benim kullanım şeklime yetecek, şarj süresi uzun giden, gündelik kullanımda üzmeyecek bir model lazımdı sadece. S22'de kal diyenler var da ben zaten sorun yaşadığım için telefon değiştirmeyi düşünüyorum. S22 daha iyi denince benim telefonun şarjı daha uzun süre gitmeye başlamayacak.

Batarya değişimi yaptırdınız mı peki? Belki daha iyi olabilir.

S22'yi 2 sene kullandım. S22'den geçilecek telefon A56 değil, S24 FE olmalı. Pil olarak daha iyi olacaktır. A56 kötü cihaz değil alınabilir, Honor 400 de aynı şekilde ama pil hariç her konuda geriye gidecek olmak hoş bir durum değil. Alabiliyorsanız S24 FE alın, alamıyorsanız A56 ya da Honor 400 iş görür.

S22'den S21 FE'ye sakın geçme bu arada. Al birini vur ötekine. Pili 5 dakika daha fazla giden ve diğer tüm konularda daha geride ve daha eski bir telefona geçmiş olursun. Onlardaki Snapdragon da Samsung üretimi.

Batarya değişimi yaptırdınız mı peki? Belki daha iyi olabilir.
Hocam pillik bir durum yok. S22 genel olarak batarya konusunda verimsiz bir telefon. İşlemcisi fazla enerji tüketiyor ve buna göre fazla ısınıyor. Ancak özellikle Android 15 güncellemesinden sonra pil tüketimi çok arttı. Telefon amiral gemisi bunda hemfikiriz. Kalitesinden tereddüt ettirmiyor ama ben günü çıkaramıyorum artık. Günün ikinci yarısında cebimden çıkarıp kullanamadıktan sonra güçlü olmasının pek bir anlamı kalmıyor.

Hocam duygularıma tercüman oldun resmen. Şarj konusunda özellikle Android 15'den sonra benim de derdim tavan yaptı. Herkes S22'nin daha üstün bir telefon olduğunu yazıyor. Ben zaten 2 yıldır S22 kullanıcısı olarak bunun farkındayım. Kullanım şeklime ve ihtiyacıma göre model önerisi istedim. Farklı markalar da olur dedim ama mevzu S22 vs A56'ya döndü. Herkes teknik özellikleri kıyaslıyor. Bana benim kullanım şeklime yetecek, şarj süresi uzun giden, gündelik kullanımda üzmeyecek bir model lazımdı sadece. S22'de kal diyenler var da ben zaten sorun yaşadığım için telefon değiştirmeyi düşünüyorum. S22 daha iyi denince benim telefonun şarjı daha uzun süre gitmeye başlamayacak.
Aynen öyle hocam. Şöyle söyleyeyim; ekranı, sesi, SoC'si ne kadar iyi olursa olsun alıp dışarı çıktığımda acaba şarjı biter mi diye tedirgin ediyorsa o telefon kullanılmaz demektir benim için.

Bence A56 alıp geçin. Hem OneUI'ı bildiğiniz için alışmakta zorluk yaşamazsınız. Hem de yazılım desteğinde çok güvenilir bir model. Hatta OneUI 8'i geçen S23 ve S24 serilerinden önce aldı.

Yalnız üstüne düşünmeniz gereken 2 husus var. Biri boyutu, çünkü küçük telefondan büyük telefona geçerken sorun olmuyor ama tam tersi durumda alışmak gerçekten zor olabiliyor. Diğeri de 1-2 yıl geçtikten sonra stabilite problemleri yaşayabilme ihtimalinizin olması.

IMG_3693.webp

Hocam pillik bir durum yok. S22 genel olarak batarya konusunda verimsiz bir telefon. İşlemcisi fazla enerji tüketiyor ve buna göre fazla ısınıyor. Ancak özellikle Android 15 güncellemesinden sonra pil tüketimi çok arttı. Telefon amiral gemisi bunda hemfikiriz. Kalitesinden tereddüt ettirmiyor ama ben günü çıkaramıyorum artık. Günün ikinci yarısında cebimden çıkarıp kullanamadıktan sonra güçlü olmasının pek bir anlamı kalmıyor.

Bazı telefonlar aradan 1 2 yıl geçince bataryası eskisi gibi olmuyor ondan dolayı demiştim.