serbest 1

Yetkin
Makaleler
1
Sevdiğim işleri 2-3 ay yapıyorum sonra yapasım gelmiyor. Mesela motosiklet ile ilgileniyorum, bıraktım. Testere aldık ormana gidiyorum, 4 ay oldu şimdi canım istemiyor. Sigara içsem bile bağımlı olamıyorum. Bir sebep düşünüyorum. Hep yerimde saydığım için mi ama bilemiyorum.

Olabilir üşengeç olarak halledilir. 😅😅

Klasik taktiğimdir. Bir işten bıktıysan o işi bırak. Sonra geri dönesin geliyor zaten.
Oyun oynamaktan bıktığımda 2 hafta oyun oynamam ben. Sonra çok zevkli gelir oyunlar.
Zevkli ve sürdürülebilir yapan şey onu az yapmanızdır. Mesela oyunu 8 saat oynasam yine zevk almam. 2 saat oynuyorum.
Bunu bütün aktivitelerinize uygulayın.

Çalışmak zorundasın. Yoksa olmaz. Ederi kaçarı yok. Sigorta ileride önemli olacak.

Çalışmaktan bahsetmiyorum. Onu yapıyorum zaten.

Çalışmak zorundasın. Yoksa olmaz. Ederi kaçarı yok. Sigorta ileride önemli olacak.

Çalışmaktan bahsetmiyorum. Onu

Klasik taktiğimdir. Bir işten bıktıysan o işi bırak. Sonra geri dönesin geliyor zaten.
Oyun oynamaktan bıktığımda 2 hafta oyun oynamam ben. Sonra çok zevkli gelir oyunlar.
Zevkli ve sürdürülebilir yapan şey onu az yapmanızdır. Mesela oyunu 8 saat oynasam yine zevk almam. 2 saat oynuyorum.
Bunu bütün aktivitelerinize uygulayın.

Ben 6 aydır falan oyun oynamiyorum, canım çekmiyor ama otursam yine oynarım gibi😅
Yapıyorum zaten.

Konu dışı olacak belki ama dostum sakın sigaraya bulaşma. 10 yıl boyunca içtim. Nefes alamaz olmasam daha bırakmazdım. Öyle bir bağımlılık yapıyor. Ben yaptım sen yapma. Dünyanın en kötü alışkanlığı.

Çalışmaktan bahsetmiyorum. Onu yapıyorum zaten.

Günlük 3 periyot olarak 10'ar sayfa kitap okumayı deneyebilirsin. Aktivite olur. Okumaya alışıktan sonra 50 sayfa bile kar etmiyor. Tabii ilk başlarda zor olacak. Ama dediğimi bir uygulayın isterseniz.

Not: Kitap okumak zoraki değildir. Zevk almak önemlidir. Kısa romanlar var. Mesela Montaigne'nin Denemeler kitabı var. Bu arada boşuna para verme. Google'a montaigne denemeler PDF yaz ve ilk başta PDF dokümanı gelecektir. Oradan indir ve oku. Hikaye en fazla 5-6 sürüyor. O yüzden okuması kolay. Sabahattin Ali'nin de kitapları ince ve güzeldir. Tavsiye ederim.

Son düzenleme: