Sevdiğim işleri 2-3 ay yapıyorum sonra yapasım gelmiyor. Mesela motosiklet ile ilgileniyorum, bıraktım. Testere aldık ormana gidiyorum, 4 ay oldu şimdi canım istemiyor. Sigara içsem bile bağımlı olamıyorum. Bir sebep düşünüyorum. Hep yerimde saydığım için mi ama bilemiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Deniz744 44
Üstün
İçme zaten.
Bütün aktivitelerden kendini 2 3 ay uzaklaştır, hiçbir şey yapma. Ondan sonra hevesin yerine gelir.
İçme zaten.
Bütün aktivitelerden kendini 2 3 ay uzaklaştır, hiçbir şey yapma. Ondan sonra hevesin yerine gelir.
Olabilir üşengeç olarak halledilir.
Deniz744 44
Üstün
Klasik taktiğimdir. Bir işten bıktıysan o işi bırak. Sonra geri dönesin geliyor zaten.
Oyun oynamaktan bıktığımda 2 hafta oyun oynamam ben. Sonra çok zevkli gelir oyunlar.
Zevkli ve sürdürülebilir yapan şey onu az yapmanızdır. Mesela oyunu 8 saat oynasam yine zevk almam. 2 saat oynuyorum.
Bunu bütün aktivitelerinize uygulayın.
Çalışmak zorundasın. Yoksa olmaz. Ederi kaçarı yok. Sigorta ileride önemli olacak.
Çalışmak zorundasın. Yoksa olmaz. Ederi kaçarı yok. Sigorta ileride önemli olacak.
Çalışmaktan bahsetmiyorum. Onu yapıyorum zaten.
Çalışmaktan bahsetmiyorum. Onu
Klasik taktiğimdir. Bir işten bıktıysan o işi bırak. Sonra geri dönesin geliyor zaten.
Oyun oynamaktan bıktığımda 2 hafta oyun oynamam ben. Sonra çok zevkli gelir oyunlar.
Zevkli ve sürdürülebilir yapan şey onu az yapmanızdır. Mesela oyunu 8 saat oynasam yine zevk almam. 2 saat oynuyorum.
Bunu bütün aktivitelerinize uygulayın.
Ben 6 aydır falan oyun oynamiyorum, canım çekmiyor ama otursam yine oynarım gibi
Yapıyorum zaten.
Günlük 3 periyot olarak 10'ar sayfa kitap okumayı deneyebilirsin. Aktivite olur. Okumaya alışıktan sonra 50 sayfa bile kar etmiyor. Tabii ilk başlarda zor olacak. Ama dediğimi bir uygulayın isterseniz.
Not: Kitap okumak zoraki değildir. Zevk almak önemlidir. Kısa romanlar var. Mesela Montaigne'nin Denemeler kitabı var. Bu arada boşuna para verme. Google'a montaigne denemeler PDF yaz ve ilk başta PDF dokümanı gelecektir. Oradan indir ve oku. Hikaye en fazla 5-6 sürüyor. O yüzden okuması kolay. Sabahattin Ali'nin de kitapları ince ve güzeldir. Tavsiye ederim.
Son düzenleme: