Şiddetli mide yanması ve ishal için çözüm önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lully
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    acil mide

Lully

Uzman
Birkaç gündür şiddetli ishal ve mide yanması yaşıyorum. Yarın için doktordan randevu aldım, ancak mide yanması uyumamı engelliyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Hızlı bir şekilde ne iyi gelir?

Birkaç gündür şiddetli ishal ve mide yanması yaşıyorum. Yarın için doktordan randevu aldım, ancak mide yanması uyumamı engelliyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Hızlı bir şekilde ne iyi gelir?
Patates ishale iyi geliyor. Haşlanmış ve tuzlu olsun.

Artı -2 Eksi
İshale kola haşlama patates muz çubuk kraker iyi geliyor. Mide yanması için çok uzanmamaya çalış su iç sıcak şeyler içme

Flagy varsa başla evde sabah akşam tok karna yarın onu yazacak zaten doktor.
Kafasına göre antibiyotiğe başlattınız kafasına göre de bıraksın mı hocam? Daha yararına olur belki. :D O antibiyotiği yazacak olması evde olup erken başlamayı gerektirmiyor. Zaten kimsenin evinde antibiyotik olmamalı o antibiyotikler tam kullanıp bitirilecek tarzda veriliyor. Hastalığım geçti diye antibiyotik bırakılmaz verilen miktar bitince bırakılır.

Mideniz çok yanıyor duramayacak gibiyseniz 2-3 yastık dikerek yatın ve evde Gaviscon ya da Rennie varsa 2 ölçek alın o sizi düzeltir. Ayrıca bu saatten sonra bir şey yemeyin. Yarın da doktor randevunuzu kaçırmayın ve kafanıza göre antibiyotik başlamayın.

Midenizi rahatlatmak için varsa Gaviscon kullanabilirsiniz.Yoksa su ile bir miktar karbonatı karıştırıp tüketin. Gaviscon da karbonatlı bir mide rahatlatıcı ilacı temelinde. İkisi de yoksa elma yiyin. Elma mide yanmasını, ekşimesini önemli ölçüde azaltır.

Flagy varsa başla evde sabah akşam tok karna yarın onu yazacak zaten doktor.
@Dzeko teknik detaya girmiş. Dedikleri doğru. Senin önerin çok yanlış bir öneri. Kafana göre başlatma ve bitirme lütfen. Bir de: Google Üniversitesi Tıp Mezunu musun? Flagyl bir antibiyoktiktir, mide yanması için değil.

@Lully, biraz istirahat yapın ve yukarıda önerilen ilaçları alın şimdilik, sonrasında da ilk işiniz doktora gitmek olmalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt