LegacyLethe
Başarılı
Kapatmak lazım ve tüm oy verenleri de sınır dışı etmek gerek. Özgürlük falan olmamalı bu. Vatan bölme hayali kuranın sonu kabristandır. Kapatınca bitiyor mu diyorlar, bitecek kardeşim. En ufak bir yakınlığı olan herkesi içeri atarsan veya sınır dışı edersen, bitecek.
Güzel kardeşim, beni yanlış anlama söyleminden yaşının küçük olduğunu düşündüğüm için böyle hitap ediyorum. Zira belki sayısı 4-5 milyona varan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını oy verdikleri parti yüzünden sınır dışı edelim diyorsun. Bu biraz sorunlu bir yaklaşım.
Ben konu partinin seçmeni değilim, onlarla aynı görüşte değilim hatta tam karşısındayım. Ama partiyi kapatıp tüm oy verenleri sınır dışı etmek görüşün beni çok rahatsız etti. Sence tarihte bu şekilde çözülen herhangi bir anlaşmazlık var mıdır? Bu yerel seçimde 2 milyon, girdikleri son genel seçimde 5 milyon civarı oyu olan bir partiden bahsediyorsun. Bu seçimde 8 il, 65 ilçede kazanan parti görünüyorlar. Yani oradaki halk "ben bunu seçiyorum, gelsin beni bu yönetsin" demiş. Ülkede bu görüşte bu kadar insan var, sayı olarak duyunca anlaşılmıyor belki de bu insanlar senin komşun, bakkalın hatta belki akraban. Sen şimdi "o partiyi kapat bu vatandaşı sınır dışı et" deyince iktidar erki aynı şeyi senin için, bizim için de söyleyebilir demektir bu.
Bu partinin şu an bulunduğu konum ve rolü beni de son derece rahatsız etse de partiyi kapatmak, oy verenleri sınır dışı etmek demek bu ilişkiyi siyasi zeminden askeri zemine kaydırmak demektir. Ya konuyu hiç siyasi zemine oturtmaman lazım ya da bu zemine oturttuysan varlığını tanıman lazım. Hadi siyasi zeminden kaldıralım sorunu askeri zeminde çözelim deyince hemen "bir ölür bin doğarız" diyoruz tamam da "bir ölmek" gerekince sen gönüllü olacak mısın ölmeye, daha da önemlisi yarın oğlun olsa o ölsün ister misin?
Bu partinin şu anki kimliğinden, iktidarın muhalefeti öcüleştirmek için maşa olarak kullanılmasından, kandil bağından, ayrılıkçı söylemlerinden son derece rahatsız olan birisi olarak söylüyorum, bir anlaşmazlığı yasal zeminde masada oturarak çözersin ya da çatışarak. Çatışarak (isteyerek veya istemeyerek) çözemiyoruz 35 senedir, ki zaten kandilin isteği de bu. Onlar da bu sorun çözülsün istemiyor. Hal böyle olunca bu vatandaşların temsil edilme hakkını elinden alıp konuyu silahlara, çatışmaya getirmenin terör ikliminin, terörü yayan ve maşa olarak kullananlar hariç kimseye bir faydası yok lütfen bunu unutma.
Son düzenleme: