Kapatmak lazım ve tüm oy verenleri de sınır dışı etmek gerek. Özgürlük falan olmamalı bu. Vatan bölme hayali kuranın sonu kabristandır. Kapatınca bitiyor mu diyorlar, bitecek kardeşim. En ufak bir yakınlığı olan herkesi içeri atarsan veya sınır dışı edersen, bitecek.

Güzel kardeşim, beni yanlış anlama söyleminden yaşının küçük olduğunu düşündüğüm için böyle hitap ediyorum. Zira belki sayısı 4-5 milyona varan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını oy verdikleri parti yüzünden sınır dışı edelim diyorsun. Bu biraz sorunlu bir yaklaşım.

Ben konu partinin seçmeni değilim, onlarla aynı görüşte değilim hatta tam karşısındayım. Ama partiyi kapatıp tüm oy verenleri sınır dışı etmek görüşün beni çok rahatsız etti. Sence tarihte bu şekilde çözülen herhangi bir anlaşmazlık var mıdır? Bu yerel seçimde 2 milyon, girdikleri son genel seçimde 5 milyon civarı oyu olan bir partiden bahsediyorsun. Bu seçimde 8 il, 65 ilçede kazanan parti görünüyorlar. Yani oradaki halk "ben bunu seçiyorum, gelsin beni bu yönetsin" demiş. Ülkede bu görüşte bu kadar insan var, sayı olarak duyunca anlaşılmıyor belki de bu insanlar senin komşun, bakkalın hatta belki akraban. Sen şimdi "o partiyi kapat bu vatandaşı sınır dışı et" deyince iktidar erki aynı şeyi senin için, bizim için de söyleyebilir demektir bu.

Bu partinin şu an bulunduğu konum ve rolü beni de son derece rahatsız etse de partiyi kapatmak, oy verenleri sınır dışı etmek demek bu ilişkiyi siyasi zeminden askeri zemine kaydırmak demektir. Ya konuyu hiç siyasi zemine oturtmaman lazım ya da bu zemine oturttuysan varlığını tanıman lazım. Hadi siyasi zeminden kaldıralım sorunu askeri zeminde çözelim deyince hemen "bir ölür bin doğarız" diyoruz tamam da "bir ölmek" gerekince sen gönüllü olacak mısın ölmeye, daha da önemlisi yarın oğlun olsa o ölsün ister misin?

Bu partinin şu anki kimliğinden, iktidarın muhalefeti öcüleştirmek için maşa olarak kullanılmasından, kandil bağından, ayrılıkçı söylemlerinden son derece rahatsız olan birisi olarak söylüyorum, bir anlaşmazlığı yasal zeminde masada oturarak çözersin ya da çatışarak. Çatışarak (isteyerek veya istemeyerek) çözemiyoruz 35 senedir, ki zaten kandilin isteği de bu. Onlar da bu sorun çözülsün istemiyor. Hal böyle olunca bu vatandaşların temsil edilme hakkını elinden alıp konuyu silahlara, çatışmaya getirmenin terör ikliminin, terörü yayan ve maşa olarak kullananlar hariç kimseye bir faydası yok lütfen bunu unutma.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim, beni yanlış anlama söyleminden yaşının küçük olduğunu düşündüğüm için böyle hitap ediyorum. Zira belki sayısı 4-5 milyona varan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını oy verdikleri parti yüzünden sınır dışı edelim diyorsun. Bu biraz sorunlu bir yaklaşım.

Yaşım 19 ve dediğin hiçbir şeye katılmıyorum.

Ben konu partinin seçmeni değilim, onlarla aynı görüşte değilim hatta tam karşısındayım. Ama partiyi kapatıp tüm oy verenleri sınır dışı etmek görüşün beni çok rahatsız etti. Sence tarihte bu şekilde çözülen herhangi bir anlaşmazlık var mıdır? Bu yerel seçimde 2 milyon, girdikleri son genel seçimde 5 milyon civarı oyu olan bir partiden bahsediyorsun. Bu seçimde 8 il, 65 ilçede kazanan parti görünüyorlar. Yani oradaki halk "ben bunu seçiyorum, gelsin beni bu yönetsin" demiş. Ülkede bu görüşte bu kadar insan var, sayı olarak duyunca anlaşılmıyor belki de bu insanlar senin komşun, bakkalın hatta belki akraban. Sen şimdi "o partiyi kapat bu vatandaşı sınır dışı et" deyince iktidar erki aynı şeyi senin için, bizim için de söyleyebilir demektir bu.

Bu partinin vekilleri kürdistan kurmak istediğini kendi dilleriyle söylüyorlar ve PKK'yı terör örgütü olarak görmiyorlar. O zaman gitsinler Irak kürdistan bölgesinde orada yönetirler onları. Bu partiye oy veren babamın oğlu olsun daha yüzüne bakmam.

Bu partinin şu an bulunduğu konum ve rolü beni de son derece rahatsız etse de.

Hiç sanmıyorum.

Bu partinin şu an bulunduğu konum ve rolü beni de son derece rahatsız etse de partiyi kapatmak, oy verenleri sınır dışı etmek demek bu ilişkiyi siyasi zeminden askeri zemine kaydırmak demektir. Ya konuyu hiç siyasi zemine oturtmaman lazım ya da bu zemine oturttuysan varlığını tanıman lazım. Hadi siyasi zeminden kaldıralım sorunu askeri zeminde çözelim deyince hemen "bir ölür bin doğarız" diyoruz tamam da "bir ölmek" gerekince sen gönüllü olacak mısın ölmeye, daha da önemlisi yarın oğlun olsa o ölsün ister misin?

Benim ailem 15 Temmuz'da sokaklardaydı ve bu bir daha olursa tekrar çıkarız sokaklara. Ben değil oğlumu kendimide feda ederim bu vatan için.

Yaşım 19 ve dediğin hiçbir şeye katılmıyorum.

Bu partinin vekilleri kürdistan kurmak istediğini kendi dilleriyle söylüyorlar ve PKK'yı terör örgütü olarak görmiyorlar. O zaman gitsinler Irak kürdistan bölgesinde orada yönetirler onları. Bu partiye oy veren babamın oğlu olsun daha yüzüne bakmam.

Hiç sanmıyorum.

Benim ailem 15 Temmuz'da sokaklardaydı ve bu bir daha olursa tekrar çıkarız sokaklara. Ben değil oğlumu kendimide feda ederim bu vatan için.
Tamam kardeşim. Sen hemfikir olmadığın herkesi sınır dışı etmeyi düşünedur, aynı ülkede yaşayan vatandaşları ayrıştırarak ceplerini doldurup ülkemizi yıpratanların ekmeğine yağ sür. Bunun adı bugün Türk-Kürt, yarın sünni-alevi, belki sonra fener gs? Ayrışmanın, ayrıştırmanın sınırı nerede çekeceksin, herkes seninle hemfikir olana kadar diğer herkesi kovacak mıyız yurttan, sırf anayasal hakkını kullanıp oy verdi diye? Kürt sorunu sen, ben kendimizi feda edince çözülecek olsa hemen feda edelim kendimizi. Ama terör şehit vererek veya terörist öldürerek çözülmüyor, çözülmedi, çözülmeyecek. Çözülsün istenmiyor çünkü :) nasıl bunu göremezsin?

Hiç sanmıyorum demişsin, keşke tanısan beni de öyle sansan bir şeyleri.
Terörü de destekleyenleri de lanetleyelim, karşısında duralım, canımızı vatan uğruna feda edelim. Bu partiyi kapatalım, teröristleri öldürelim tamam. Ama HDP'ye oy veren 5 milyon kişiye terörist diyorsun. Sence böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkenin %8'i sence teröristlerden mi oluşuyor? Ayrıştırıcı dil kullanıp vatan millet kartını oynayarak kutuplaştırıyorlar sizi, sen de buna kanıyorsun. Tam da sen bu yanılgıya düş diye zaten bu parti var. Bu partinin kimin zamanında kurulduğunu kimin eliyle meclise girdiğini son 10 yılda kimin maşası olarak rol aldığını bir araştır istersen.

hdp, dem, dtp, X, Y, Z adı fark etmez. Senin 5 milyon vatandaşın bu partiye oy vermiş mi? Evet. Bu insanların temsil hakkı yok mu? Anayasal olarak var. Sen "ya bu vatandaş neden deme oy veriyor acaba ben neden bu insanlara hitap edemiyorum" diye sorup vatandaşını teröre yönelmeyecek şekilde sahiplenmek varken "bu partiye oy verenler hepinizi sınır dışı edilsin" diyorsun. Ben de diyorum ki yarın birisi o zaman fenerbahçelileri sınır dışı edelim, x ilinde yaşayanları sınır dışı edelim veya adı Emir olanları sınır dışı edelim dese ne diyeceksin?

Ayrıca konunun 15 Temmuz'la ne alakası var anlamadım :D AKP'nin kendisi ülkenin en mahrem yerine kadar bile isteye aldı fetullahçıları. o tarikat sırf atatürkçü vatansever insanları sindirmek için düzmece kumpaslarla seneler boyunca sızdı tüm ülkeye ve akp buna sadece göz yummadı, yardım ve yataklık da etti. sen daha yokken biz onlara fetöcü değil fetullahçı diyorduk, fetullahın itleri yıldıramaz bizleri diyorduk Silivri'de paşalarımızı yargılarken, fetöcü polisler bizi copluyordu.

Hiç sormuyor musun kendine ben neden zamanında ağlaya ağlaya okyanus ötesine selam söyleyenlerin ülkeyi fetullaha peşkeş çekmek istemesi ve sonra anlaşmazlık yaşamaları yüzünden 19 yaşında gencecik birisi olarak kendimi tankların önüne atıyorum diye? Vatan için feda edelim kendimizi de tarikatçılarla fikir ayrışmazlığına girdi birileri diye kadın erkek genç yaşlı ve ekseriyetle gariban insanların ölmesi normal mi? kendimi feda ederim gibi şeyleri söylemek kolay, sen hiç şehit annesi tanıdın mı? sanıyor musun ki bir şehit annesi çok mutludur evladını birilerinin kanlı/kirli pazarlıklarına kurban vermeye.

bu konu uzar, sen kekw emojisi gönderip kendince tiye alsan da dediklerimi, ben pırıl pırıl bir genç olduğunu varsayarak meramımı anlatmak istedim. belki bugün olmasa da bir gün benim ne demek istediğimi anlarsın, iyi akşamlar.

Aa çok pardon. Ben seni insan zannetmiştim de farklı bir konuda şöyle bir mesajını gördüm:

Neo-naziyiz var mı bir sıkıntı? Eğer öyle bir birşelme imkanımız olsa arınma gecesi bile düzenlenir.

Seni raporlayıp yoksaymaktan başka bir çarem kalmadı. Neonaziymiş hahahah :D sanki bana ari ırk, mezopotamya çocuğusun sen, kökenine baksak genetiğinde 40 millet çıkar kalkmışsın neonaziyim diyorsun. Kafatasçı birisi olduğun için seni insan sayıp muhatap alıp vakit ayırdığım için kendime kızıyorum. Umarım forum böyle sağlıksız bir şekilde nazizim propragandası yapanların barınmasına engel olur.

Son düzenleme:
Hümanizm bahaneleriyle vatanı bölmek isteyenlere siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? @LegacyLethe
Vatanı bölmek isteyenle her zeminde oturup mücadele etmesi gerekir vatansever herkesin. Eline silah alana karşı silahla mücadele edilir ama bir insan oturalım konuşalım diyorsa "bu insanların temsil hakkı var bi dinleyelim bakalım ne diyorlar" diyerek onlarla da siyasetle mücadele belki de müzakere edersin. Elbette bu partiye oy veren bölücü terör örgütü destekçisi insanlar var ama onlar o parti yokken de teröristti, x partisine oy verde de teröristler. Senin düşünmen gereken neden ülkenin neredeyse %8ine varan bir kesimi bu partiye oy veriyor onu düşünmek olmalı. Bir ülkede bu kadar çok terörist olur mu? Elbette olmaz. Ama sen bu partiye oy verdi diye 5 milyon insanı terörist ilan edersen yarın 15 milyon insan o partiye oy verir. Sence terör her geçen gün daha fazla insanı terörist ilan ederek sonlandirilabilir mi? Oy verdiği parti yüzünden birini sınır dışı etmek istersen yarın birileri de seni ırkından dininden mezhebinden ötürü ötekileştirip terörist ilan eder. Geldiğimiz nokta ortada. Ülkeyi yöneten karanlık, ayrıştırıcı zihniyet başı sıkışınca karşısındakine fetocu terörist diyor artık. Sence böyle bir bakış açısıyla ülke yönetilebilir mi?

Kapatmak lazım ve tüm oy verenleri de sınır dışı etmek gerek. Özgürlük falan olmamalı bu. Vatan bölme hayali kuranın sonu kabristandır. Kapatınca bitiyor mu diyorlar, bitecek kardeşim. En ufak bir yakınlığı olan herkesi içeri atarsan veya sınır dışı edersen, bitecek.
Konuştu siyaset uzmanı, bu kafayla devam abi.

Dem partinin yoneticileri ve milletvekilleri kurdistanci oldugu icin oy verenlerde mi PKK'lı oluyor? Buna bakış Erdoğan da şehitlere kelle dedi, AKP'ye oy verenler de mi şehitlere kelle demis oldu? Bu nasıl bir bakış acisidir?

Kürt seçmeni kendine çekecek alternatif bir parti on yıllardır ortalarda yok. Seçmen, HADEP ve uzantılarına mecbur bırakılıyor. Parti kapatmanın da geçmişte nelere yol açtığını gördük. Tek çözüm, seçmene başka bir yol sunmak.

Kürt seçmeni kendine çekecek alternatif bir parti on yıllardır ortalarda yok. Seçmen, HADEP ve uzantılarına mecbur bırakılıyor. Parti kapatmanın da geçmişte nelere yol açtığını gördük. Tek çözüm, seçmene başka bir yol sunmak.

İşte paragraf paragraf anlatmak istediğim bu. İnsanlar Kürt seçmen>kürt siyasetçi denklemini anlamıyor. Bu parti ve uzantılarının tüm yaptığı seçmenine kitle olarak bakmak, Kürt seçmeni öcüleştirici söylemlerde bulunmak. Elinde böyle güzel fırsat olduğu için AKP'nin de işine geliyor bu. Yanında olsa bedava seçmen, karşısında olsa herkese terörist deme imkanı, Win Win.

Son düzenleyen: Moderatör: