Sürekli ketonun bir anlamı yok, 2 günde bile metabolizmayı alt üst ediyor. 40 gün sert diyetin ardından ben aylarca enerjik yaşayamadığım.
İçinde ketonun olduğu bir karb cycle olsa fena olmaz ama.
2 günde metabolizmayı alt etme gibi bi şeyi yok. Sen hayatın boyunca karbonhidrat yediysen hep vücudun alışması tabi sürecektir biraz.

Kalıcı bi şey değil 1 2 hafta sonra oturuyo her şey.

Spor yapanlar ketoda pirinç tarzı şeyler alabilir ama spor yapmayan adam %100 keto yapabilir enerjisi de yükselir.

2 günde metabolizmayı alt etme gibi bi şeyi yok. Sen hayatın boyunca karbonhidrat yediysen hep vücudun alışması tabi sürecektir biraz.

Kalıcı bi şey değil 1 2 hafta sonra oturuyo her şey.

Spor yapanlar ketoda pirinç tarzı şeyler alabilir ama spor yapmayan adam %100 keto yapabilir enerjisi de yükselir.
72 boyunda 92 kilo bir arkadaşın karbonhidratla arası da hiç iyi değildir hocam, sen de haklısın :LOL:

@uyeadi Bu arada ben ketoyu sıfır karb zannediyordum, 2 senedir falan da öyle sanıyorum şakasız.

Tâbi keto yapması gerekiyor, sıfır karb yapmasın ama. Düşük karb olmadan nasıl kilo verecek ama.

Cevap çok basit doğada kendi halinde yaşayan hayvanları obez görüyor muyuz görmüyoruz insanların beslediği hayvanlarda obezler var mı var. İnsanlar da doğasına göre beslense yağ ağırlıklı herkes olması gereken kiloda olur. Çok üstüne düşünmeye gerek yok bunun.

Tâbi keto yapması gerekiyor, sıfır karb yapmasın ama. Düşük karb olmadan nasıl kilo verecek ama.
Ketoda sebzelerden meyvelerden gelen ve kuruyemişlerden gelen karblara izin veriliyor sadece.

Bazı katı keto diyetlerinde meyve de yasak ama ben ketodayken muz gibi aşırı şekerli meyve hariç her türlü sebze meyvenin yenebileceği taraftarıyım.

Benim keto anlayışı paleoya kayıyo birazz ama yağ ağırlıklı olduğundan keto diyom işte.

Ayn kan şekeri yüksekken vücut çok yağ yakamaz ona bakılabilir. Ketoda da zaten amaçlardan biri kan şekerini düşük tutmak.

Ne profesyoneli falan ya saçmalamayın adam sanki obez. Kilo vermek veya almak için spor şart değil kalori açığı bıraktığın sürece zayıflarsın.

O kadar basit gayet. Boş işlere kafa yormaya gerek yok sonuç yediğin yemek oranında bitiyor.
Öyle bi şey yok bunu diyen de net cahildir. Kalori harcamana baktın internetten 2000 çıktı aa ne güzel 1500 yapıyım kilo verecem diye bi şey yok. Sen doğru düzgün beslenmezsen vücudun aldıgı enerjıyı yarı yarıya düşürebilme kapasitesine sahip. Ayrıca bu durumda hayatı duruma gırdıgı ıcın aldıgın az enerjıyı de kullanmak yerıne daha cok yağ yapıyor. Sen her şeyi yiyim la la la ama kalori acıgı var bi şey olmaz diyon onu yedin 1 senin kan şekerini yükseltiyo kan şekeri yüksekken yağ yakmaz vücut onu yağa çevirmeye uğraşır. 2 1500 kaloriyi karbonhidrattan alırsan hepsi enerji olmaz karbonhidrat depolarına giderr önemli bi kısmı.

@uyeadi Gokalaf ve benzeri Fitness sporcularının hepsi benim mesajlarımı doğruluyorlar. Hatta bir zamanlar baklava yiyerek karın kası çıkartan bir meydan okuma yapan vardı.