Makaleler
5
Yer
Winterfell
  • Dumbbell shoulder press – 3 X 12.
  • Side raise – 2 X 12.
  • Rear raise – 2 X 12.
  • Back squats – 3 X 12.
  • Bulgarian squats – 2 X 10 (her bacak)
  • Dumbbell row – 3 X 12.
  • Pull-UPS veya lat pulldown – 3 X 10.
  • Incline dumbbell press – 3 X 12.
  • Flat dumbbell press – 2 X 12.
  • Alternating dumbbell curls – 2 X 12.
  • Hammer dumbbell curls – 2 X 12.
  • Overhead dumbbell extension – 2 X12
  • Dumbbell kickbacks – 2 X 12.
Bu videodan esinlenerek yaptım kendime ama dambılları kaç kilo kullanmalıyım emin değilim. Onu kendime göre nasıl ayarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Normal squat ile bunun arasında seçim yapın. Aynı şey zaten. Birisinin yerine leg curl koyun.

Bunu kabloyla yapın. Dumbell ile yaptığınız zaman kuvvete karşı koyan kısım triceps olmayacaktır.

Ayrıca sayıların bir önemi yok. Adaleyi tüketmeye çalışın. 7 ise 7, 11 ise 11. 12 sihirli bir sayı değil.

8 tekrar atamadığın her ağırlık senin limitindir. 13-14 tekrar çıkarabildigin zaman bir ust seviyeye gecme zamani gelmistir.
Ben 5 senedir bir fiil böyle çalışıyorum şahsen.

Nasıl yani anlamadım.
Mesela 5 kiloluk bir dumbell ile shoulder press yakıyorum diyelim.
3 set 12 tekrar bittiğinde kolum agrimiyorsa bir üst kademeye mi cikmaliyim diğer antrenmanlarda?

Nasıl yani anlamadım.
Mesela 5 kiloluk bir dumbell ile shoulder press yakıyorum diyelim.
3 set 12 tekrar bittiğinde kolum agrimiyorsa bir üst kademeye mi cikmaliyim diğer antrenmanlarda?
Set esnasında yaptığın tekrar sayısı 8'in altındaysa (yani 8. tekrardan fazla yapacak gücün kalmıyorsa) o ağırlık senin için fazladır.
Ve
Set esnasında yaptığın tekrar sayısı 12'nin üzerindeyse (yani 12 tekrardan daha fazla yapabilirim diyorsan) bir sonraki hafta ağırlıklarını arttırman iyi olacaktır.

Bu bir süre sonra durma noktasına gelecek veya çok yavaşlayacak. Bu esnada olabildiğince hareketi doğru yapmaya odaklanmalısın.
Her hafta +1 tekrar bile yükseltmiş olsan teknik olarak bir ilerleme kaydetmiş olursun.

Normal squat ile bunun arasında seçim yapın. Aynı şey zaten. Birisinin yerine leg curl koyun.

Bunu kabloyla yapın. Dumbell ile yaptığınız zaman kuvvete karşı koyan kısım triceps olmayacaktır.

Ayrıca sayıların bir önemi yok. Adaleyi tüketmeye çalışın. 7 ise 7, 11 ise 11. 12 sihirli bir sayı değil.

Squat yerine, leg curl koyayım mı?