Bu tartışmada ben Allah'ın yüceliğini büyüklüğünü anlatmaya çalışıyorum. Allah'tan yana olmak sence bana zerre bir şey kaybettirir mi? Peki sen ne kazanacaksın Allah'ın büyüklüğünü inkar ederek? Çok anlamsız saçma geliyor bana Allah'ı tartışmak bile. Bir tarafta en büyük olanın büyüklüğünü kabul etmek var diğer tarafta ne var kime yaranıyorsunkim sana hah doğru söyledin afferim diyecek kim sana güzel ve doğru konuştuğun için ödül verecek. Ağzın çok iyi laf yaptı ve beni tartışmada yendin diyelim sen kimi savunuyorsun bir düşün lütfen. Sana hiçbir faydası olmayacak inkarı savunuyorsun. Allah'ı yüceltmek onun büyüklüğünü kabul etmek neden zor geliyor. İnanki hiç ama hiç anlamıyorum neden bu direniş 2 tanrı olsa ben onu daha iyi buluyorum dersin anlarım tek tanrı var alemde. Tanrıya karşı geldiğinde kime sığınacaksın. Pişman olduğunda kimden tövbe dileyeceksin.
Sana zor gelen anlamsız gelen 5 vakit namaz kılmayı peygamber efendimiz 23 yıllık peygamberlik devrinde tek namaz kaçırmadan yaptı. Hastayken savaştayken dünya kadar başında iş varken de namazı hiç ihmal etmedi. Yetmedi gece uykusundan uyanıp teheccüd namazı kıldı. Dünyayı senin şerefine yarattım ey Muhammed hitap edilen o peygamberin basit kerpiç evi bir iki ibriği 3-5 hurması yerde bir hasırı vardı öldüğünde. Sbahlara kadar namaz kılar hasır izleri olurdu sırtında. Cennette en yüce makamda olacağı kendisine müjdelendiği halde sanki milyonlarca günahı var mış onları affettirmek istiyormuşcasına sürekli ibadet etti sürekli dua etti. Gitti çamur kardı taş taşıdı ben peygamberim deyip büyüklenmedi her işte orgat gibi çalıştı. Kendisine edilen küfürlere hakaretlere sabretti. Dünyada en sevdiği kişiye peygamberine bu zorlu hayatı yaşatan Allah, Hz Eyüp peygamberi senelerce içine kurtlar girip çıkan hastalıkla imtihan eden Allah senden 5 vakit namaz istemiş çok mu? Hadi yapmadın bir ömür yedin içtin sefa sürdün bir gram ibadetin olmadı yüzlerce günah işledin adam öldürdün kul hakkı yedin hırsızlık yaptın ana bana bakmadın ne kadar suç varsa işledin 90 yaşına gelip ölüm anı yaklaşınca rabbim ben sana hiç ibadet yapmadım ömrümü zevkle geçirdim türlü kötülük yaptım kimseye zerre iyilik yapmadım. Ben sana artık inandım sana tövbe ediyorum beni bağışla beni cehennemine gönderme beni cennetine al dediğinde bunu da tüm samimiyetinle söylediğinde seni affedip cennetine koyuyor. Bir tarafta peygamberine yaşattığı bir tarafta senin rezil kepaze geçen hayatının sonunda cennete gitmen. Sence bu yaratıcı sonsuz bağışlayıcı affedici değil mi? Ben kendimi bağışlamazdım bile dersin içinden belki de.
Birçok insan dinlerde anlatılan Tanrı figürlerini insani ve çelişkili bulduğu için reddediyor. Sonsuz bir güce sahip olduğunu iddia eden bir varlığın övgü ve ibadet istemesi çoğuna mantıklı gelmiyor. “inanırsam ne kaybederim ki?” diye kendine sorduğunda, ilk etapda mantıklı gelse de, en değerli olan zamanını bir hiç uğruna kaydettiğini görürsün.