Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Simdi oncelikle her gun saat 5 gibi kalkmam gerek. Kalkamiyorum. 60 tane alarm kuruyorum. Uc tane telefona alarm kuruyorum. Hepsi ayni anda caliyor. Kalkiyorum, o an istemsizce telefonun alrmi kapatip yatiyorum. Alarmlar 5 dk da bir. Her 5 dk da bir telefonlarla bogusuyorum yataktra. Onu kapatiyorum o aciliyor onu kapatiyorum o aciliyor. Telefonu falan ariyorum yatagin icinde. Tum bunlara ragmen uyanamiyorum. Uyanmak zorundayim.

Ayrica yine guc bela da olsa saat 7'de kalkiyordum normalde ancak bugun saat 13'e kadar uyumusum. Gece 11.30'da yattim ve 13'te kalktim. Cok anormal. Zamanim cope gitti. Bugun off day yapacagim o yuzden ama yani 13 saat uyumak bence hic normal degil. 6-7 saat ideal bence.

Ayrica her gun 5'te, 5 olmazsa 7'de kalkan birisiyim dedigim gibi. Simdi saat 13'te uyandim. Aksam olunca uykum gelmeyecek. Gec yatacagim. Sabah erken kalkamayacagim. Uyku duzenim bozulacak. Nasil onlem alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Simdi oncelikle her gun saat 5 gibi kalkmam gerek. Kalkamiyorum. 60 tane alarm kuruyorum. UC tane telefona alarm kuruyorum. Hepsi ayni anda caliyor. Kalkiyorum, o an istemsizce telefonun alrmi kapatip yatiyorum. Alarmlar 5 dk da bir. Her 5 dk da bir telefonlarla bogusuyorum yataktra. Onu kapatiyorum o aciliyor onu kapatiyorum o aciliyor. Telefonu falan ariyorum yatagin icinde. Tum bunlara ragmen uyanamiyorum. Uyanmak zorundayim.

Ayrica yine guc bela da olsa saat 7'de kalkiyordum normalde ancak bugün saat 13'e kadar uyumusum. Gece 11.30'da yattim ve 13'te kalktim. Cok anormal. Zamanim cope gitti. Bugün off day yapacagim o yuzden ama yani 13 saat uyumak bence hiç normal degil. 6-7 saat ideal bence.

Ayrica her gun 5'te, 5 olmazsa 7'de kalkan birisiyim dedigim gibi. Simdi saat 13'te uyandim. Aksam olunca uykum gelmeyecek. Gec yatacagim. Sabah erken kalkamayacagim. Uyku duzenim bozulacak. Nasil onlem alabilirim?

Doktora gitmeni öneririm, uzun sürmesi halinde obezlik, kalp hastalıkları çıkabilir.

Akşam yatağa olabildiğince erken girmeye çalış. Işıkları kapat ve sessizliği sağla. Sessizliği sağlayamıyorsan kulaklık vb. takabilirsin. Ayrıca yatakta (uyumadan önce) telefonla oynama. Çünkü telefonun ışığı seni etkiliyor. Bunları dene.

Edit: Olmuyorsa da arkadaşın dediği gibi doktora gitmende fayda var.

Sabah saat 5'te kalkman gerekiyorsa 8 saat uyuman gerek, 6-7 değil. En az 7, 7.5 saat uyuman gerekiyor.
  • Benim gibi yapıyorsun. Yatma alarmı kuruyorsun! Benim saat 09:15 alarmım var. O çalmaya başladı mı ben işlerimi toparlamaya başlıyorum. Yatma moduna giriyorum.
  • Mümkün olduğunca yatağa telefonla girme. Telefonda alarmı kur ve öyle geç yatağa
  • Oda zifiri karanlık olsun. Düğme ışıkları bile olmasın.
  • Oda soğuk olsun, sıcakta uyunmuyor (Ben sıcakta uyumaya çalışıyorum)

Uykuyla ilgili biraz araştırmalar yapabilirsin. Hangi zamanda kalkmak istediğine göre kendini ayarlayabileceğin teknikler var. Uyku süreleri ve türleri ile ilgili bilgiler var bunları araştırmanı öneririm. Ardından kendine bir düzen oluşturmalısın. Uyumadan en az 2 saat önce ekranlardan uzak dur. Karanlık bir odada uyumaya çalış. 11'den önce yatakta olmaya özen göster.

Alarm sesini olabilen en rahatsız edici şarkı yap ve telefonu uzağa koy, yanında su şişesi olsun. Alarmı kapatmak için telefona kalkman gerekecek, yataktan kalkip su içmek iyi gelir. Bu sıra yatağa girme birkaç dakika içinde iyice kendine gelirsin.

Alarm sesini olabilen en rahatsız edici şarkı yap ve telefonu uzağa koy, yanında su şişesi olsun. Alarmı kapatmak için telefona kalkman gerekecek, yataktan kalkip su içmek iyi gelir. Bu sıra yatağa girme birkaç dakika içinde iyice kendine gelirsin.
Kendi alarmım bu, o uyku rahatliginin içine ediyor:
Hocam yüksek sesle bir anda uyanması zararlı olmazmı?