Mert166

Çalışkan
Selam arkadaşlar, bir sorunum vardı. 177 cm ve 76 kiloyum ama bayağı bir göbekliyim büyük ihtimalle hepsi yağ. Bazı forumlarda da okuduğum şey şuydu: Eğer ağırlık olmadan sadece kardiyo yaparsanız kas kaybı yaşarsınız. Ben 14 yaşındayım, spor salonuna gidemem. Elimde sadece 6 kg dumbell ve kardiyo var. Ne yapabilirim? Ve şunu da söyleyeyim yani kısa bir sürede sismanlamis gibiyim her gün 1 tabak meyve yerim kahvaltı de ekmek çok yemem ve şeker/çikolata/pasta/tatlı sevmem, hayatım boyunca yemem. Sadece akşam yemeklerini fazla yiyip geceye doğru çiğ köfte ve hazır meyve suları içme gibi alışkanlıklarım var maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin spor geçmişin yoksa ki yok gibi görünüyor, o zaman kaybedecek kasın da yoktur. O olay spor geçmişi olanlar için. Sen önce yağlarını erit, sonra sağlıklı şekilde kilo almaya çalış.

Kas kaybetmemek için o bolgedeki kasları aktif olarak kullanmanız lazım illa spor salonuna gitmenize gerek yok kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz bir sürü hareket var. Bu hareketleri yapıp yeterli protein de alırsanız kardiyo ile yağ da yakarsınız kas da kaybetmezsiniz.

O göbeği eritmen mümkün hareketleri var 6 ay surer tamamen gitmesi ama geri aliyor vucut. Sanirim kodlanmis. Ben baya bir erittim 3 ayda. 1 ay sonra geri aliyorum kaybettigim kiloyu nedense.

Senin spor geçmişin yoksa ki yok gibi görünüyor, o zaman kaybedecek kasın da yoktur. O olay spor geçmişi olanlar için. Sen önce yağlarını erit, sonra sağlıklı şekilde kilo almaya çalış.

Anladım hocam peki öneriniz nedir nasıl en sağlıklı ve en hızlı şekilde yağ yakabilirim.

Kas kaybetmemek için o bolgedeki kasları aktif olarak kullanmanız lazım illa spor salonuna gitmenize gerek yok kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz bir sürü hareket var. Bu hareketleri yapıp yeterli protein de alırsanız kardiyo ile yağ da yakarsınız kas da kaybetmezsiniz.

Hocam video veya PDF varsa gönderebilir misiniz düzenli yaparım.

O göbeği eritmen mümkün hareketleri var 6 ay surer tamamen gitmesi ama geri aliyor vucut. Sanirim kodlanmis. Ben baya bir erittim 3 ayda. 1 ay sonra geri aliyorum kaybettigim kiloyu nedense.
Yağ hücreleri hafızası neredeyse 1 yıllıktır. Bu yüzden sürekli alıp-verme sürecinde tıkanmışsın. Kısa süreli bir iş değil yani. Verdin mi tamamiyle sağlıklı ve sınırlı bir hayata geçmen gerekiyor.

@Mert166

Aç karna yürüyüş yapmak, şu şartlarda sana en çok yağ yaktıracak opsiyondur. Özellikle eğimli yollarda yürümek, hem bacak bölgeni güçlendirir hem de normalden daha hızlı yağ yakmanı sağlar.

Ekstra olarak yediğine içtiğine dikkat edersen, çok kısa sürede gözle görülür fark ortaya çıkar.

Kas kaybetmek öyle sandığınız kadar kolay bir şey değil. Glikojen depoları azalıp kasların hacmi azaldığında hemen "höğh kas kaybediyorsun" diyor bazı cahil antrenörler. Kilo vermek istiyorsanız kalori açığı vermeniz lazım. Kalori açığı ve spor fazlasına gerek yok. İnternette tonla program ve kalori hesaplama sitesi var.

@Mert166

Aç karna yürüyüş yapmak, şu şartlarda sana en çok yağ yaktıracak opsiyondur. Özellikle eğimli yollarda yürümek, hem bacak bölgeni güçlendirir hem de normalden daha hızlı yağ yakmanı sağlar.

Ekstra olarak yediğine içtiğine dikkat edersen, çok kısa sürede gözle görülür fark ortaya çıkar.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Kas kaybetmek öyle sandığınız kadar kolay bir şey değil. Glikojen depoları azalıp kasların hacmi azaldığında hemen "höğh kas kaybediyorsun" diyor bazı cahil antrenörler. Kilo vermek istiyorsanız kalori açığı vermeniz lazım. Kalori açığı ve spor fazlasına gerek yok. İnternette tonla program ve kalori hesaplama sitesi var.

O zaman ben basitçe az yemek yiyip fazla protein alip yumurta, et, yoğurt gibi ve dumbell la basit kol hareketleri yapıp bunu düzenli yapmak. Sizce kaç litre su içilmelidir gunde.

Hocam internette saçma bir şey gördüm işe yarar mı bilmiyorum maksat spor yapmış olurum.Pdf sizce nasıl.