Kas kaybetmek öyle sandığınız kadar kolay bir şey değil. Glikojen depoları azalıp kasların hacmi azaldığında hemen "höğh kas kaybediyorsun" diyor bazı cahil antrenörler. Kilo vermek istiyorsanız kalori açığı vermeniz lazım. Kalori açığı ve spor fazlasına gerek yok. İnternette tonla program ve kalori hesaplama sitesi var.

Günlük 35-40 gram protein alındığında dahi kas gitmediği durumlar oluyor. Sadece cok fazla kalori acigi bırakılıyorsa metabolizma yavaşlamasın ve kas kaybi uzun vadede başlamasın diye, birkaç gunde bir acigi cok azaltıp protein yüklemek gerek. Su an ben de 1300 kalori civarı açık bırakıyorum. Bütün kaslar söndü ama bariz yag kaybi var ayrıca gücüm hala yerinde. Arkadaş da şu an kardiyo ve kalori açığı dışında pek bir sey yapamaz gibi.

Günlük 3-4 km yürüyüş + saglam kalori açığı iyi olur.

Günlük 35-40 gram protein alındığında dahi kas gitmediği durumlar oluyor. Sadece cok fazla kalori acigi bırakılıyorsa metabolizma yavaşlamasın ve kas kaybi uzun vadede başlamasın diye, birkaç gunde bir acigi cok azaltıp protein yüklemek gerek. Su an ben de 1300 kalori civarı açık bırakıyorum. Bütün kaslar söndü ama bariz yag kaybi var ayrıca gücüm hala yerinde. Arkadaş da şu an kardiyo ve kalori açığı dışında pek bir şey yapamaz gibi.

Günlük 3-4 km yürüyüş + saglam kalori açığı iyi olur.

Kas kaybetmesenizde 1300 çok fazla. Vücut için zararlı. Sadece kas kaybı olarak düşünmeyin bunu. Bir tanıdığım var spor salonunda o da yüksek kalori açığı ve yüksek kardiyo süreleri yapıyordu adamın 3 ay sonra kalbinde sorun çıktı. Allah'tan geçici bir sorundu. 500'ü geçmemeli bence. Sürekli kilo alıp vermektense yavaşça verip sabit kalınması taraftarıyım.

Kas kaybetmesenizde 1300 çok fazla. Vücut için zararlı. Sadece kas kaybı olarak düşünmeyin bunu. Bir tanıdığım var spor salonunda o da yüksek kalori açığı ve yüksek kardiyo süreleri yapıyordu adamın 3 ay sonra kalbinde sorun çıktı. Allah'tan geçici bir sorundu. 500'ü geçmemeli bence. Sürekli kilo alıp vermektense yavaşça verip sabit kalınması taraftarıyım.

Hocam bu süreç eve dönene kadar maks 2 hafta devam edecek. Sonrasında ucu ucuna kalori acigi + dumenden evde ağırlık.

Su açıdan haklısın, uzun vadede hic sağlıklı değil.

Hocam bu süreç eve dönene kadar maksimum 2 hafta devam edecek. Sonrasında ucu ucuna kalori acigi + dumenden evde ağırlık.

Su açıdan haklısın, uzun vadede hiç sağlıklı değil.

Uzun vadede sağlıklı olmamasını geçtim vücut strese girecek ve elindekini daha da agresif koruyacak. Bu da orta ve uzun vadede kilo verme sürecini baltalıyacak.

Yağ hücreleri hafızası neredeyse 1 yıllıktır. Bu yüzden sürekli alıp-verme sürecinde tıkanmışsın. Kısa süreli bir iş değil yani. Verdin mi tamamiyle sağlıklı ve sınırlı bir hayata geçmen gerekiyor.
1 yıl boyunca öyle erittigim haliyle mi kalmasi gerek yani? 1 yıl boyunca sıkı diyetle aynı kalır mıyım?

Diğer arkadaşa dediğim gibi nasıl yaptınız bir program vs kullandiysaniz atma şansınız var mıdır?

Plank, Russian twist(5 litrelik su kullandim bu hareketi yaparken), mekik, 30X şınav mountain climb dinlenme günlerinde 5 km yürüyüş. Mümkün olsa 30km kosardimda kosacak yer yok. Şekerden ve ekmekten uzak dur. Kepekli ekmek kullan.