@ADIWN İnsanları eğitmekten bıktığım için Trans olayına girmiyorum bile genelde. Basit önyargılardan başlamak lazım. Ama benim aklımdan çıkmayan şey aileleri veya akranları tarafından dışlanan LGBT gençliği. Yoksa yürüyüş vs. çok önemli değil. Benim de hayatını kaybeden bir trans arkadaşım vardı üstelik yurtdışında. :/

@ADIWN İnsanları eğitmekten bıktığım için Trans olayına girmiyorum bile genelde. Basit önyargılardan başlamak lazım. Ama benim aklımdan çıkmayan şey aileleri veya akranları tarafından dışlanan LGBT gençliği. Yoksa yürüyüş vs. çok önemli değil. Benim de hayatını kaybeden bir trans arkadaşım vardı üstelik yurtdışında. :/

Sizin adınıza üzüldüm, başınız sağ olsun.

Hocam, dediklerinizi çok fazla kez duydum, bu tür şeylerin olmasını ben de istemem ve istemiyorum ama insanoğlu sizin ya da benim düşündüğü gibi iyi niyetli değil.
Benim de İsviçre'den bir bayan arkadaşım vardı. Kendisi ile Overwatch adlı oyunda tanışmıştık, çok güzel zamanlar geçirmişken bir gün seste konuşurken karşımdaki kişinin o olmadığını düşünmeye başlamıştım, çünkü gelen ses bir garipti, aklımda geçen de "sanırım erkek arkadaşı onun yerine oyuna girdi" diye düşünmeye başlamıştım meğerse erkek arkadaşı değil, kendisiymiş tabii ki bunu buyunca ben bir şok geçirdim, ne oluyor demeye başladım. Bana bütün yaşadıklarını anlatmıştı. Onunla konuşurken bana şunu demişti; "kendimi kadın bedenine hapis edilmiş bir erkek olarak hissediyorum, bu beden bana ait değil" demişti. Ve sonra 1-2 saat boyunca bu konuyu konuştuktan sonra bana bir soru sordu ama bu soru benim için hala daha cevaplarken "ben acaba bir hata mı yaptım, yanlış bir şey mi dedim diye düşündüğüm soruydu o soru da "artık bir erkek olduğum (yani cinsiyet değiştirdiğim için) için benimle konuşmayı kesecek misin?" diye sorduğunda başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüş gibi hissetmiştim ama cevabım "hayır, ben seninle bir kadınsın ya da erkeksin diye konuşmadım, arkadaşımsın diye konuştum" diyince garibim çok mutlu olmuştu 😊.

Geç cevap verdiğim için de kusuruma bakmayın, BF 2042'de milleti mermiye boğmakla meşguldüm 😅.

Son düzenleme:
Sen çok iyi bir arkadaşsın :) Kral.

Teşekkür ederim. Kralların devri kapandı ama bir gün bir toprak parçası alırsam ve Krallığımı ilan edersem, "capon"larla kurulacak ilişkiler için sizi seçeceğim o zamana kadar, iyi bir "capon" sevdalısı olarak kalın, tekrar teşekkür ederim, "capon sevdalı" arkadaşım 🥰.

İnsanlar evlenmeden çocuk sahibi olabilirler. Sevgili olup birlikte yaşayabilirler ancak lgbt'nin (eşcinselliğin) normalleştirilecek hiçbir yanı yok. Bu yapıya nefes aldırmamalı. Eşcinsellik AIDS virüsünü ortaya çıkarır.

Bakınız.

AIDS'in kaynağı -kabaca- insanlardır, spesifik cinsel tercihi olan kisiler değil. Aşı olunarak da önlem alınabilir, zira kaynağı virüstür. Biri trans diye "AIDS yayıyor" demek yanlış. Hedef göstermeye lüzum yok.
Eşcinsellere karşı değilim ama dildo, kemer, kelepçe vb. sex aletleri ile halkın "Özgürce" yürüme hakkının olduğu sokakta bunların insanlara zorla gösterilmesinden şikayetçiyim. Tanga ile gezen bi erkeğin sarkan testislerini halk görmek zorunda değil. Çırılçıplak soyunup sevişmenizi halk görmek zorunda değil. Gidin yatak odanızda ne yaparsanız yapın ama halkın içinde bunu yapamazsınız. Çünkü bu yapılanlar onurluluk, özgürlük değil ahlaksızlık. Bu kişiler çıplaklığı medeniyet sananlarla aynı kefede. LGBT bireyi olmanız her şeyi yapabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Türkiye'de böyle bir örnekle rastlamadım. Varsa kaynak atabilir misiniz?

Doğuştan geliyor yasaklanmamalı boş iş. Zaten şu an LGBT'li olanların %97'si sonrasan olmuş kişiler.
Kişi istediğini evin de yapsın. Yarı çıplak çocukların önünde öpüşüp bu özgürlük demek kadar saçma bir şey yok.
Sen illa ki LGBT'lisin git işine evinde gör. Bunu dışarıya taşımanın mantığı ne? Bu işlerini dışarı da yapanlar sapıktır. Bunun başka açıklaması yok. Üstteki bir mesaj da @ADIWN örnek verdiği olayda kan dondurucu cinsten.
Sen doğuştan erkeksen/kadınsan bunun için yapabileceğin bir şey yok. İstersen 100 ameliyat geçir. Sen biyolojik olarak doğduğun cinsiyettesin. Bu bir hastalık değil diyenler hangi kafada? Kişinin hormanları bozuk ise hormon tedavisi alabilir.
Bir de toplumu rahatsız ediyorlar. Trans bireyler direkt ortak alanlarda ki tuvaletlere alınmamalı. Spor konusunda, sevgili olayların da hep problem.

Doğuştan geliyor yasaklanmamalı boş iş. Zaten şu an LGBT'li olanların %97'si sonrasan olmuş kişiler.
Kişi istediğini evin de yapsın. Yarı çıplak çocukların önünde öpüşüp bu özgürlük demek kadar saçma bir şey yok.
Sen illa ki LGBT'lisin git işine evinde gör. Bunu dışarıya taşımanın mantığı ne? Bu işlerini dışarı da yapanlar sapıktır. Bunun başka açıklaması yok. Üstteki bir mesaj da @ADIWN örnek verdiği olayda kan dondurucu cinsten.
Sen doğuştan erkeksen/kadınsan bunun için yapabileceğin bir şey yok. İstersen 100 ameliyat geçir. Sen biyolojik olarak doğduğun cinsiyettesin. Bu bir hastalık değil diyenler hangi kafada? Kişinin hormanları bozuk ise hormon tedavisi alabilir.
Bir de toplumu rahatsız ediyorlar. Trans bireyler direkt ortak alanlarda ki tuvaletlere alınmamalı. Spor konusunda, sevgili olayların da hep problem.

Hocam dediklerinize kısmi olarak katılıyorum ama bu tür insanları hastalıklı olarak görmüyorum. Birleşmiş Millet Sağlık Örgütü LGBT'yi hastalık kategorisinden 1980'li yıllarda çıkarmıştı. Bu insanlara zulüm etmeye gerek yok, çünkü onlarda insan ve yaşamaya hakları var.

Bunu burada paylaşmak istemezdim ama ne yazık ki çok ciddi bir durum olduğu için paylaşmak zorunda hissediyorum. Kan dondurucu örneklerden bir tanesiydi. Asıl örneği de bulursam paylaşırım.

Lütfen, bu insanların arasına sızan suçlular yüzünden LGBT'li insanlara ne hakaret edin ne de bu insanları toplumdan daha da dışlayın. Lütfen bunu yapmayın.

@SoldierBoyBabam Trans ameliyatı olan gençlerin, bir kısmının bu ameliyatı olduğu için pişman olduğuna dair haberler de görmüştüm. Yani bir nevi "popüler kültür" düşüncesine ayak uydurma çabası gibi de düşünebiliriz.

Bakalım bu konu daha nerelere gidecek, merakla bekliyorum.