Dagster3532
Becerikli
Güncel ayarlarım bu şekilde.
CL kısmı değişmemiş. CL34 falan yaz tek başına, direkt uygulamıyor mu?
CL kısmı değişmemiş. CL34 falan yaz tek başına, direkt uygulamıyor mu?
FCLK 2100 yapabilirsin bir de başlangıç için.
HWiNFO'da da görünür, CPU-Z'de de görünür, HWiNFO açıp SS at sensör kısmında RAM Timing kısmı var görürsün.Yani değiştirip kaydediyorum ama sanki hiç değiştirmemişim gibi geçiyor. BIOS'a girip sıfırlandı mı diye baktım da aynı duruyor. Onun dışında dediğiniz değeri deneyeceğim. Olursa FCLK degerini de değiştirip yeniden test edeceğim.
@Ayhan Dönmez, yine aynı kaldı hocam. Programın hatası olabilir mi? Bu değerin kesin değişip değişmediğini kontrol etmenin başka bir yolu var mıdır?
Eki Görüntüle 187933
HWiNFO'da da görünür, CPU-Z'de de görünür, HWiNFO açıp SS at sensör kısmında RAM Timing kısmı var görürsün.
A620 kaynaklı olabilir bilmiyorum. Bu haliyle kullan bir şey olmaz. Micron çok uğraştırır zaten ama primary kısmını girebilsen iyiydi, diğerleriyle birlikte.Eki Görüntüle 187934
Eki Görüntüle 187935
Yok hocam iki yerde de aynı. Bu değeri üretici kilitlemiş olabilir mi diyeceğim ama nasıl olacak onu da bilmiyorum.
A620 kaynaklı olabilir bilmiyorum. Bu haliyle kullan bir şey olmaz. Micron çok uğraştırır zaten ama primary kısmını girebilsen iyiydi, diğerleriyle birlikte.
@Dagster3532 1.4V'ta DRAM Frequency 6200 çekip UCLK = MCLK yaptın mı, UCLK DIV1 Mode kısmını, onu bir dene uyguluyor mu?
FCLK 2100 kalabilir şu anlık, 6200 1:1 mod bir dene açıyor mu öncelikle ya da uyguluyor mu, A çipset kaynaklı olabilir bu sorun.Şimdi ne yapayım hocam? FCLK değişeyim mi? Veya test mi yapayım?
FCLK 2100 kalabilir şu anlık, 6200 1:1 mod bir dene açıyor mu öncelikle ya da uyguluyor mu, A çipset kaynaklı olabilir bu sorun.
Tornavida elinde hazır olsun, bu işte marangozdan daha çok tornavida kullanıyorsun, A çipsette çok uğraşılmaz gibi ama b650m-r + Hynix olsaydı içinden geçebilirdin rahatça, dibine kadar zorlardın.FCLK 2000 değerindeydi. Onu şimdi 2100 yaptım. Şimdi de dediğiniz ikinci kısmı yapıyorum açılırsa etiketleyeceğim.
Uyguladım şimdi açılırsa SS atacağım.