Timing girdirtmiyor işte, Micron ile uğraşılmaz. CL34 ile tREFI 50K kalsın, Nitro 1-2-1 ile kullan kullanırsan. Aksi takdirde Hynix+B650 almak lazım.

Tamamdır hocam. Başka yapmam gereken ayar var mı? 1:1 mod falan veya Core state ayarı falan olur. PBO yok bari başka şekilde güç kazanmaya çalışayım geçene kadar.

Sizinle hazırladığımız o profili kaydetmiştim. Onu yükleyip CL34 deneyim mı sizce?

Tamamdır hocam. Başka yapmam gereken ayar var mı? 1:1 mod falan veya Core state ayarı falan olur. PBO yok bari başka şekilde güç kazanmaya çalışayım geçene kadar.

Sizinle hazırladığımız o profili kaydetmiştim. Onu yükleyip CL34 deneyim mı sizce?
Statik OC da olmuyor diye biliyorum.

@Ayhan Dönmez, dediğiniz şekilde yaptım test 3 dakika içinde durmuş hocam.
Hangi ayarlar hata verdi?

Aynı uğraşı Hynix'e göstersen şu anda 8400 c32 ya da 6400 c26 yapmıştın bu arada @Dagster3532 :D

At çöpe gitsin Micron'u, 6000 CL30 sweet spot denmesi sebebi o. A-Die gelirse 8400 bile yapıyorsun anakart tırt değilse, M-Die gelirse de 6400 c26 yaparsın.

A620 çipset direkt olarak yanlış, B850M-K alırsan 2:1 mod 8400, 1:1 mod 6400 mümkün, bütçe ayırmadan overclock işinde verim alamazsın, boşa kürek çekersin. Micron hele yolda görsem almam, RAM yerine ekran kartı VRAM'ını kullanırım daha iyi.

1759065734818.webp

Şu hocam. Nitro ayarlarını dediğiniz gibi yapmıştım. Clear CMOS çektiğimiz için verdiğiniz bazı ayarlar gitmiş olabilir. 1:1 mod ve 1.40V olması lazımdı.

Aynı uğraşı Hynix'e göstersen şu anda 8400 C32 ya da 6400 C26 yapmıştın bu arada @Dagster3532 :D

Harbi Allah belasını versin böyle modülün hocam ya. Hayattan soğuttu yeminle.

Eki Görüntüle 188617

Şu hocam. Nitro ayarlarını dediğiniz gibi yapmıştım. Clear CMOS çektiğimiz için verdiğiniz bazı ayarlar gitmiş olabilir. 1:1 mod ve 1.40V olması lazımdı.
Bu ayarlar hata vermiyorsa böyle kullan, Nitro Auto 2-3-1 şu anda sende, 1-2-1 yaptığında hata alıyorsan IMC yeterli değildir, 1-3-1 olarak kullanabilirsin, öyle bir ihtimal de var @Dagster3532

Eki Görüntüle 188617

Harbi Allah belasını versin böyle modülün hocam ya. Hayattan soğuttu yeminle.
Anakart da çok yanlış, minimum b650m-r b650m-k olması lazım.

Aksi takdirde tak çalıştırdan öteye geçemezsin.

Bu ayarlar hata vermiyorsa böyle kullan, Nitro Auto 2-3-1 şu anda sende, 1-2-1 yaptığında hata alıyorsan IMC yeterli değildir, 1-3-1 olarak kullanabilirsin, öyle bir ihtimal de var @Dagster3532

Anakart da çok yanlış, minimum B650M-R B650M-K olması lazım.

Aksi takdirde tak çalıştırdan öteye geçemezsin.

Ayarlar 1-2-1 hocam. 1-3-1 yapınca da hata gelirse ne yapayım?

Ayarlar 1-2-1 hocam. 1-3-1 yapınca da hata gelirse ne yapayım?
1-3-1 6000'de hata vermemesi lazım, veriyorsa hata kaynağı başka. Zamanlamalar kaynaklı veriyordur.

Benim yapacağım şey EXPO açıp eğer stabil çalışıyorsa dua etmek olurdu Micron+A620'de. Frekans artırabiliyorsan öyle bak ama A620 çipset 6400 üstünü falan desteklemez muhtemelen. Hem çipset tarafından limitlisin hem RAM. İşlemcinin IMC'sini bilmiyoruz, belki o da iyi değil.

Bu işler kolay değil, bunlarla uğraşacaksan senin yapman gereken değişkenleri en aza indirgemek, ama gün sonunda işlemcinin bellek kontrolcüsü dandikse yine seni yolda bırakır.