A-die ve Hynix çipli RAM önerisi

Hmm denemekte fayda var ama anakart değiştireceğim keşke bu RAM yanmasaydı ASUS TUF anakart alıp geçeceğim zaten.
Voltaj kısmını 1.65'ten öteye geçme VDD-VDDQ için, VDDIO için 1.45 ötesine geçme, bunlar gereksiz. Bir de fan üflet, üfletmeyeceksen 1.5 VDD aşma.

Hiç uğraşmam hocam onlarla artık Memory kısmından secip gecerim.
ASUS'taki hazır profiller gereksiz voltaj basıyor, 1.5 VDDIO, 1.15 VDDP gibi, her türlü manuel girmek zorundasın voltajları, fan üfletmeyeceksen 1.5 VDD-VDDQ ve 1.45 VDDIO üzerine çıkma, bir sıkıntı olmaz. 2.07v vermişsin VDD-VDDQ-VDDIO, LN2'de bile patlıyor bu voltajlar, 2v kaldırmaz hiçbir RAM şu anda, max kaldıracağı güvenli voltaj 1.8, o da uzun vade degredasyon yapar 30-40 aralığı tutamazsan.

M-Die zaten 1.65v üzeri lottery, silikon piyangosu yani, benim M-Die 1.75 patlıyor ama bozulmadı, negatif scaling mevcut. 1.85 versem anında patlar. M-Die voltaj tolerasyonu yok, A-Die öyle değil ama limitleri bilmen lazım.

O zaman CL30 alıp geçeyim hocam CL28 almaya gerek yok galiba?

O zaman CL30 alıp geçeyim hocam CL28 almaya gerek yok galiba?
CL28-30-32 çok fark etmiyor, diğer tRCD-tRP ve secondary-tertiary timing'ler önemli, tRFC+tREFI özellikle önemli. A-Die için 120 ns tRFC + 65535 tREFI yapmak istiyorsan fan üfleteceksin, yoksa BSOD sebebi.

Asıl fark eden şey 6400 1:1 mod, yani frekans + olarak CL harici diğer tüm parametreler, Nitro, FCLK, ikincil-üçüncül zamanlamalar. Liste uzun. Hazır profiller ile bir yere varamazsın.

Anladım hocam o zaman a die CL30 bir RAM bulup alacağım.

@muhammetaktas122 Şu konuda paylaştığım rehberleri ve görselleri takip et.

CL30 A-Die olmayabilir, CL28 daha yüksek ihtimal ya da 6400 CL30, ya da 7600 MT/s ve üzeri 2x16 herhangi bir kit.

CUDIMM vesaire olabilir, UDIMM olması şart değil, Clock driver bypass mode desteği var AM5 kartlarda, henüz CUDIMM desteği gelmedi yani.

Bakacağım hocam hâlâ araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…