Güzel yöntem 😂 ama bilmiyorum hocam normal kullanabilirim de voltaj yüzünden basıma neler geldi.
2.07v vermişsin, 1.65 üzeri çıkılmaz, aktif soğutma yoksa bu resimdeki gibi, 1.55 üzeri sağlıklı değil, A-Die olsa da Dual Rank 2v tolere etmez, SR olsa belki patlamazdı, ama öyle kullanmaya devam etsen yine IC'lerden birkaçı göçerdi. 1.65 aşma günlük, fan kullanmazsan 1.5-1.55 VDD aşma, VDDIO için zaten 1.45 üstü gereksiz 1:1 moda, sen ona da 2v vermişsin. Seninki voltaj vermek yerine suicide olmuş.

2.07v vermişsin, 1.65 üzeri çıkılmaz, aktif soğutma yoksa bu resimdeki gibi, 1.55 üzeri sağlıklı değil, a-die olsa da Dual rank 2V tolere etmez, sr olsa belki patlamazdı ama öyle kullanmaya devam etsen yine ıc'lerden birkaçı göçerdi. 1.65 aşma günlük, fan kullanmazsan 1.5-1.55 vdd aşma, vddıo için zaten 1.45 üstü gereksiz 1:1 moda, sen ona da 2V vermişsin. Seninki voltaj vermek yerine suicide olmuş.

İşlemci ne olur acaba hocam içim içimi yiyor.

Denemeden bilemeyiz, vddıo degrade eder de SoC gibi ani ölüm yapmaz, şüpheli ölüm yapar. Denemeden bilinmez ya da @Bandırmalı1965 ile ıhs kaldırıp osiloskop + mikroskop ile bakın.

Hocam ihs kaldırmak için ya ince IP ile aşağı yukarı yapacak yapıştırma yerlerinden ya da en kolayı delid die Mate aşlması gerek ayrıca Thermal Grizzly'nin delid yaptıktan sonra böyle kırmızı sıvıya benzer (ismini unuttum) şeyinden alıp sürmesi lazım eğer on die soğutma yapacaksa tekrardan ihs yapıştırmak zor.

Hocam ihs kaldırmak için ya ince IP ile aşağı yukarı yapacak yapıştırma yerlerinden ya da en kolayı delid die Mate aşlması gerek ayrıca Thermal Grizzly'nin delid yaptıktan sonra böyle kırmızı sıvıya benzer (ismini unuttum) şeyinden alıp sürmesi lazım eğer on die soğutma yapacaksa tekrardan ihs yapıştırmak zor.
Vernik olabilir mi hocam? Sıvı metal mi sürsün yoksa delid block mu kullansın, hangisi uygun?

CL28 Lexar RAM iyi mi hocam marka olsun kalite olsun? @Ayhan Dönmez.
Uygun, 6000 CL28

@Bandırmalı1965 Hocam IHS yapıştırmadan direkt soket kilidi ile oturtuyorlar, yapışması şart mı?

IHS üzerinde duruyor yine ama soket ile kitliyorlar tabi klasik. Öyle yapanlar da var.

Vernik olabilir mi hocam? Sıvı metal mi sürsün yoksa delid block mu kullansın, hangisi uygun?

Uygun, 6000 CL28.

@Bandırmalı1965 hocam ıhs yapıştırmadan direkt soket kilidi ile oturtuyorlar, yapışması şart mı?

Ihs üzerinde duruyor yine ama soket ile kitliyorlar tabii klasik. Öyle yapanlar da var.

Stok soket kilidi yerine bir contact frame işe tutturulsada pek düzgün duracağını sanmıyorum hocam illak kaymalar olacaktır bu kaymalar sıcaklık olarak sonra baş ağrıtabilir tabii.

Uygun, 6000 CL28.

@Bandırmalı1965 hocam ıhs yapıştırmadan direkt soket kilidi ile oturtuyorlar, yapışması şart mı?

Ihs üzerinde duruyor yine ama soket ile kitliyorlar tabii klasik. Öyle yapanlar da var.

Evet vernik hocam kırmızı vernik.

Ccd ve iod'ada sıvı metal yenilemesi yapılıyor ilk iş.