Mali Demokratoğlu
Yetkin
Cevap çok basit, eskiden kanıtlama sistemi olarak şahitler öngörülüyordu. Artık her yerde kameralar, telefonlar vesaire var. Herkesin her gün saat kaçta ne yaptığı tespit edilebiliyor. İftiradan ötürü elin kesilmez yani.
Buna mı güveniyorsun yani? Bizim köyde kamera yok. Ne yapacağız şimdi? İftiradan elimin kesilme şansı var mı, yok mu?Kuranın hükümleri toplumu ilgilendiren cezalar olduğu için alır. Hırsızlık yaptıysa eli kesilir mesela ama içki içti diye cezalandırılmaz. İçki toplumsal bir suç değildir çünkü.
Hâlâ aynı şeyi tekrarlıyorsun da yapacak bir şey yok anlaşılan. Ne kadar sorarsam sorayım, sen illaki savaş istiyorsun barış dininde.Benim inandığım Tanrı, benim inancımın diğer inançlardan üstün olduğunu söylüyor. Ben de buna iman ediyorum, bu yüzden ben inanmayanlardan üstünüm. Marduk'un buyruğu ilahi değil, çünkü ben reddediyorum. Dolayısıyla bana göre ilahi buyruk değil, safsata. Yani o yüzden benim için iki dini hüküm yok, tek hüküm var.
Eee, önceki yorumunda da "Hangi toplumda yaşıyorsan o toplumun kurallarına uyma durumunda kalırsın." demiştin ve ben de bunu kabul etmiştim. Önceki yorumu boş ver, yukarıda "Tek bir hüküm var benim için." dedin.Dostum, İslam hukukunda çoklu hukuk var zaten. Herkes kendi dinine göre yargılanıyor ve öyle yönetiliyor. İslam hukuku inanmayanlara tatbik edilmiyor yani.
Artı olarak, öyle bir şey olduğunu varsaysak bile sorunlu bir durum var işte. Bundan bahsediyorum ya. Ben senin malını çaldığımda hapis cezası yiyeceğim ama bu seni tatmin edecek mi? Hadi seni tatmin etti, ya başkasını tatmin edecek mi?
Eee, alttaki yorumda da alır dedin. Bak işte bu çelişkidir. Anlatabildim mi?
Sanmıyorum. Şu an bir müşrik Kabe'ye girebilir mi? Ee, peki Kabe'de eskiden hep beraber ibadet ediyorlar mıydı? Evet.. Ee, şimdi yapabilirler mi? Bilmiyoruz ama "Denemekten zarar gelmez." diyeceğimde, bence gelir.