Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AzeTural

Uzman
Yer
Azərbaycan, Bakı
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda garip bir olay yaşıyorum. RAM'lerım 3000 MHz ve tek kanal iken ikisi de 3000 MHz'de çalışabiliyor. Ama çift kanal yapınca (A1B1, A2B2 şeklinde fark etmeksizin) 2133 MHz üstüne çıkmıyor. Yükseltmeye çalıştığımda da sistem 3 kere reset atıp RAM'lerı 2133'e çekiyor. Sorun ne olabilir?

Not: RAM'ler aynı marka model.

photo_2024-12-11_22-57-40.webp

Çözüm
ASRock eğer pinnacle, Raven ya da Summit işlemci serileri için güncelleme yapmanızı önermiyoruz diye yazmışlar.
Sizin işlemciniz pinnacle serisi içerisinde. Bu uyarıların olmadığı eski bir BIOS sürümüne güncelleyip denediniz mi?

Eki Görüntüle 106515
Bu uyarıların olmadığı bir versiyon yok ki maalesef. En son 10.31 betaya çektim, ondan sonra aşamalı şekilde 7.40 ve 2.80 versiyonunu denedim olmadı. Çift kanalda sorun çıkarıyor.

Sorunu factory reset (CLR CMOS) yaparak düzelttim.

IMG_20241212_191538.webp

BIOS üzerinden kademeli olarak artırıp tekrar bakar mısınız?
3000'e kadar olan kademeleri test eder misiniz?
Yapacağınız işlem ilk önce 2600'e ayarlamak ve Görev Yöneticisi'nden bakmak. Daha sonra diğerlerine yükseltip bakmak. Bu ayarlardan birisi çalışacaktır.
Bazı sistemlerde sebebini anlayamadım Max 2933'e kadar destekliyor. Anakartı tam olarak çözemedim.

1733946200659.webp

BIOS üzerinden kademeli olarak artırıp tekrar bakar mısınız?
3000'e kadar olan kademeleri test eder misiniz?
Yapacağınız işlem ilk önce 2600'e ayarlamak ve Görev Yöneticisi'nden bakmak. Daha sonra diğerlerine yükseltip bakmak. Bu ayarlardan birisi çalışacaktır.
Bazı sistemlerde sebebini anlayamadım Max 2933'e kadar destekliyor. Anakartı tam olarak çözemedim.

Eki Görüntüle 106507
Çift kanalken 2133 haric hiç birini kabul etmiyor. Birkaç gün önce BIOS güncelledim, ondan olma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift kanalken 2133 haric hiç birini kabul etmiyor. Birkaç gün önce BIOS güncelledim, ondan olma ihtimali var mı?

ASRock eğer pinnacle, Raven ya da Summit işlemci serileri için güncelleme yapmanızı önermiyoruz diye yazmışlar.
Sizin işlemciniz pinnacle serisi içerisinde. Bu uyarıların olmadığı eski bir BIOS sürümüne güncelleyip denediniz mi?

1733947172415.webp

Eki Görüntüle 106515
Bu uyarıların olmadığı bir versiyon yok ki maalesef. En son 10.31 betaya çektim, ondan sonra aşamalı şekilde 7.40 ve 2.80 versiyonunu denedim olmadı. Çift kanalda sorun çıkarıyor.

Sorunu factory reset (CLR CMOS) yaparak düzelttim.

IMG_20241212_191538.webp

Çözüm