BGS ayrı, bios kitli bu ayarları yaptım hocam. Nasıl oldu sizce?

Zen'de Disabled görünüyorsa olmuştur. Görsel ilet, bakalım. Hiç denemedim, APU önerilir hep XOC kesim tarafından, net faydası ispat edilmiş olan o. BGS ya da BGS Alt Disabled AM4'ten vs. kalma. DDR5'te APU ön plandaydı hep. Halen daha öyle.

Zen'de Disabled görünüyorsa olmuştur. Görsel ilet, bakalım. Hiç denemedim, APU önerilir hep XOC kesim tarafından, net faydası ispat edilmiş olan o. BGS ya da BGS Alt Disabled AM4'ten vs. kalma. DDR5'te APU ön plandaydı hep. Halen daha öyle.
BGS alt disabled. OCCT cpu ve ram test pro aynı anda başlattım. 1 saat geçsin bakalım duracak mı? 3-2 yerine 2-2 yapmıştım boot etmemişti. Bunu 2-2 yapmak için ne gerekli?

Böyle değerlerim.

Dosya Ekleri

• IMG_7512.webp
    IMG_7512.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_7511.webp
    IMG_7511.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 33
Hocam lexar 16gb cl38 aldım. Çöp bu hynix ama xpg gibi değil. Intel olana taktım. Amd Xpg takılı ve hocam 25.3 değeri, 480/hiz yok.

Şu anda AM5 sisteme 6000 CL38 mi takılı? A-die olduğuna emin misin, HWiNFO kontrol sağladın mı?

Hocam Lexar 16 GB CL38 aldım. Çöp bu Hynix ama XPG gibi değil. Intel olana taktım. AMD XPG takılı ve hocam 25.3 değeri, 480/hiz yok. 25/480 var.

Processor ODT Pull Up 25, Pull Down 480 Ohm olmuyor mu? Pull Down Auto değeri 480 olması lazım.

Şu anda AM5 sisteme 6000 CL38 mi takılı? A-die olduğuna emin misin, HWiNFO kontrol sağladın mı?

Processor ODT Pull Up 25, Pull Down 480 Ohm olmuyor mu? Pull Down Auto değeri 480 olması lazım.
Xpg m-die olan takılı, ve ayarları böyle yaptım. Timing sıkacağım. OHM değerleri doğru mu?

CL38 hynix yazıyodu, norm trfc 390 trtp 10 açmadı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 31
Xpg m-die olan takılı, ve ayarları böyle yaptım. Timing sıkacağım. OHM değerleri doğru mu?

CL38 hynix yazıyodu, norm trfc 390 trtp 10 açmadı.

Takılı olan 2 modülün de Hynix A-die olması lazım, biri A, diğeri M-die olursa açmaz. @ggbye HWiNFO Tam Mod görsel iletir misin modülleri?

@Ayhan Dönmez Lexar m-die CL38 kullanmıyorum. Intel sisteme taktım. AMD için aynı kurallar. CL28 1.4 v 3'lü değer. Tras 48 tRC 84 ohm olarak sadece DRAM 34 ayarlı. Arp 0 Nitro 1/2/0 1x1X bsm Auto, ılow_buf disabled, pdm disabled. Delay olan ayar 0, Memory p-state ve TS'me disabled. XPG CL30 olan kit AMD sisteme takılı bu ayarlar yapılı.

@Ayhan Dönmez Lexar m-die CL38 kullanmıyorum. Intel sisteme taktım. AMD için aynı kurallar. CL28 1.4 v 3'lü değer. Tras 48 tRC 84 ohm olarak sadece DRAM 34 ayarlı. Arp 0 Nitro 1/2/0 1x1X bsm Auto, ılow_buf disabled, pdm disabled. Delay olan ayar 0, Memory p-state ve TS'me disabled. XPG CL30 olan kit AMD sisteme takılı bu ayarlar yapılı.

Lexar CL38 2x16 kiti AM5 sisteme takıp konu açarsan bakarız. Intel sistemi devre dışı bırak.