Doktorlara zerre saygı duymuyorum. Çocukluktan beri tek yeteneği optik kağıt üzerinde daire boyamak olan bu insanların, yaptıkları meslek yüzünden kendilerini toplumun geri kalanından üstün görmesi beni çileden çıkarıyor.
Bu burnu havadalıkları yüzünden Avrupa'ya giden doktorların çoğu geri dönüyor mesela dostlar buraya. Sebep şartlar falan değil; orada görmedikleri saygı ve atamadıkları hava. Alman arkadaşlarıyla bir kafede buluşsa, kimse bunun mesleğini umursamıyor. Bir restorana gitse garson BMW ile işe gelmiş, kendisi de BMW ile gidiyor. Altındaki araba için kimse ayakta karşılamıyor. Bu kültür şokunu görünce afallıyorlar.
Hayatları boyunca sadece test çözen bu insanlar birçok konuda geri kalıyor aslında. Örneğin dizi, film, müzik kültürü... Dalga geçiyorum gibi gelebilir ama entelektüel olmanın bir ölçütü de bu konular. Genellikle yabancı dilleri kötü oluyor, çünkü adamların yapabildikleri tek şey matematik. İnsan ilişkileri zayıf; bir hastaya bile nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar, çünkü çocukluklarında yabani yetişmişler.
Bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum: Bekledikleri saygıyı kimseye göstermiyorlar. Bir sağlık ocağında öğle arası 13.00'da bitiyorken aile hekimim saat 14.30 gibi Range Rover'ını daha yeni park edip odasına geçiyor. Başka hiçbir meslek grubunda böyle bir şey yapılamaz. Anlattıkça sinirleniyorum dostlarım.