Hobi olarak 3D tasarım ile uğraştığımdan bir RAM yükseltmesi planım vardı ama bütçe yoktu. Sonuç olarak 16 GB RAM'i 96'ya çıkarma planım suya düştü.

Şimdi de RX 6600'yı 4060 Ti 16 GB ile değiştirme planım var ve bu haberi yeni gördüm. Üç gün önce 15.000 TL'ye ilan varken şuan 17.000'e çıkmış ikinci el fiyatları. Sanırım en azından bunu kaçırmamalıyım.
Gelecek olan zam 5000 serisi için gelecek diye biliyorum. Fiyatlar çoktan yükselmeye başladı. Benim aldığım günün akşamı 15.000 TL zam geldi aldığım modele. Yavaş yavaş hepsi yükselecek. İkinci elde de insanlar doğal olarak yükseltiyor fiyatları, önemli olan dozunu kaçırmamak. Elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar iyi, hatta alabiliyorsanız 5000 serisi alın. Bu gidişle ekran kartı almak için yatırım bozmak falan gerekecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelecek olan zam 5000 serisi için gelecek diye biliyorum. Fiyatlar çoktan yükselmeye başladı. Benim aldığım günün akşamı 15.000 TL zam geldi aldığım modele. Yavaş yavaş hepsi yükselecek. İkinci elde de insanlar doğal olarak yükseltiyor fiyatları, önemli olan dozunu kaçırmamak. Elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar iyi, hatta alabiliyorsanız 5000 serisi alın. Bu gidişle ekran kartı almak için yatırım bozmak falan gerekecek.
Aslında sadece 5000 serisi değil GDDR6 kitlerine de zam yaptılar yani GDDR6 bellek kullanan RTX kartlarda bu zamdan etkilenecek.

Aslında sadece 5000 serisi değil GDDR6 kitlerine de zam yaptılar yani GDDR6 bellek kullanan RTX kartlarda bu zamdan etkilenecek.
O zaman ekran kartı işini hemen halletmek lazım. Zamlar çoğu karta yansıtılmış bile, 5070'in Dual modeli 30.000 TL falandı, 38 olmuş. Muhtemelen birkaç aya daha korkutucu olur fiyatlar. İkinci elde de fiyatların yükselmesi normal ama insanların koyabilecekleri fiyatlar olması gerekenin üstünde olacaktır.

O zaman ekran kartı işini hemen halletmek lazım. Zamlar çoğu karta yansıtılmış bile, 5070'in Dual modeli 30.000 TL falandı, 38 olmuş. Muhtemelen birkaç aya daha korkutucu olur fiyatlar. İkinci elde de fiyatların yükselmesi normal ama insanların koyabilecekleri fiyatlar olması gerekenin üstünde olacaktır.
Zam haberinden sonra daha şimdiden ufak ufak fiyat artışlarını yansıtmaya başlamış Türk esnafı. Benim kullandığım 9070 XT'de Tabelion'da 38.000 TL'den 42.000 TL'ye yükselmiş. AMD resmi zam açıklaması yapmadı bile. Daha geçen sene 34.000 TL'ye almıştım kartı.

Eski stoklar tükenip yeni kartlar geldiğinde fiyatlar böyle de kalmayacak.

İkinci el tarafında da RTX 2000'den 5000'e her karta yansımasını görmeye başlarız yakın zamanda.

Zam haberinden sonra daha şimdiden ufak ufak fiyat artışlarını yansıtmaya başlamış Türk esnafı. Benim kullandığım 9070 XT'de Tabelion'da 38.000 TL'den 42.000 TL'ye yükselmiş. AMD resmi zam açıklaması yapmadı bile. Daha geçen sene 34.000 TL'ye almıştım kartı.

Eski stoklar tükenip yeni kartlar geldiğinde fiyatlar böyle de kalmayacak.

İkinci el tarafında da RTX 2000'den 5000'e her karta yansımasını görmeye başlarız yakın zamanda.
Daha çarşamba günü zam haberini alınca koşa koşa 60.000 TL'ye aldım 5070Ti, akşam baktığımda 75.000 TL olmuştu. Bir anda 15 lira zam? Bilmiyorum bana saçma geliyor. Kim bilir 1-2 ay sonra ne olacak bu fiyatlar. Hem şaşırtıyor hem şaşırtmıyor konu bizim esnaf olunca.

Bence sağlam bir denetleme gerekiyor. Bilgisayar ile işi olmayan her önüne gelen ürünü alıp satan yerler kafadan fiyat yazıyor.

Sorun bu ülkede. Onlara yansıyan zamlar devede kulak kalır çok az kuruş oynuyor ama ona bile adamlar ortalığı yıkarlar. Ben kartımı undervolt ile kullanıyorum bozulursa her şeyim gider.
Global bir kriz, biraz kel alaka olmuş yorum. Adamlar da %38 zammı yediler, çok da kuruş oynamıyor yani. Bizim alım gücümüz sıfırın bile altında ama o farklı mevzu.
Tabii ki tepki verilmiyor demedim. Ancak bizdeki gibi %600 artmıyor demek istediğim buydu. Adamlar istediği kartı alıp takıyor.
Şu anda tam olarak o oluyor, yurt dışında 410 dolar olan 2x16 kit burada 22.000 TL, yurt dışında 1.000 dolar olan 5070 Ti burada 50.000 TL, iki tarafta da birbiriyle uyumlu olarak artmaya devam ediyor. Hatta son zam dalgası öncesinde AMD'ler bizde daha bile ucuzdu :p
Ben de kışa doğru 1080p için RT ve DLSS önemsiz yeni bir karta geçmeyi düşünüp para biriktiriyorum da… Arc B580 ya da ikinci el temiz 6800XT falan alacağım herhalde. NVIDIA tekel olmaya çalışıp at koşturuyorsa, almayız😌
Almışken 7000 serisi al en azından, sonra rahatına bak.
O kadar haklısınız ki, bu forumdaki bazı Nvidia fanatiklerinin söz meclisten dışarı aklını ve mantığını bir kenera bırakıp bu cümleyi kuracağına adım gibi eminim. 9070XT yerine düz 5070 almalısın diyeni gördüm ya bunu da görürüz.
Göreceğiz göreceğiz, kavgasını bile edeceğiz :D
Artı fırsatçılık var, geçenlerde laptop baktım. 4060'lık piyasada normalde değeri 45.000 TL ama şu an 70.000 TL'den satıyorlar.
@BerkayZ87 34750'ye satıyor, ya fiyatları biraz abartıyorsun ya da zaten daima var olan sazan.avi ilanlara bakmışsın :D
Samsung GDDR7 fiyatlarına %20 zam koydu. Zaten 2GB'lık standart GDDR7 çipi 20 dolar iken 3GB'lık versiyonu 60-70 dolara satılıyor. Sırf bellek modülündeki %50 kapasite artışı maliyeti 3 katına çıkarıyor. NVIDIA da GPU ve GDDR7 bellekleri üreticilere paket olarak sattığı için bu zam doğrudan ekran kartlarına yansıyor.
5080'in 5090 MSRP fiyatına zamlanmasının sadece GDDR fiyatlandırmasından dolayı olduğunu düşünmüyorum. Durumdan fırsat türetiyor NVIDIA basit bir şekilde. Nasılsa tekel seviyesinde şu an, ne yaparsa yapsın alıcısı var. Aynısını AMD de işlemci tarafında yapmaya başladı ama genel krizden dolayı piyasaya talep düşük, o yüzden yansımıyor bize o.