Dostum ben kendi fikrimi değil, biyolojinin ve taksonominin kabul ettiği bilimsel veriyi yazdım. Sen hem evrimsel süreci anlatıp hem reddederek kendi içinde çelişiyorsun. Yaşımı tartışmaya katman da argümanın bittiğini gösteriyor zaten. Konu benim için kapanmıştır, iyi forumlar dilerim.
Bence de üstelemenin manası yok çünkü fikrinizin değişmeyeceğini biliyorum. Ortada bilimsel bir şey yoktu, maalesef size de iyi forumlar.

bir anda oluşuyor ve insan-ı kamil mertebesinde ve akıl fikir sahibi olarak yaratılıyor.
Üstelemek gibi olmasın ama bu ayetlere göre aşama aşama olduğu belirtilmemiş mi?

Nûh Suresi 14. Ayet: "Oysa O, sizi aşama aşama (etvâran) yaratmıştır."

İnsân Suresi 1. Ayet: "İnsanın üzerinden, henüz anılan bir şey değilken, uzun bir zaman dönemi geçmedi mi?"

Üstelemek gibi olmasın ama bu ayetlere göre aşama aşama olduğu belirtilmemiş mi?

Nûh Suresi 14. Ayet: "Oysa O, sizi aşama aşama (etvâran) yaratmıştır."

İnsân Suresi 1. Ayet: "İnsanın üzerinden, henüz anılan bir şey değilken, uzun bir zaman dönemi geçmedi mi?"
Bu ayetler hiçbir şeyi kanıtlamaz ve çelişkili kısımlar da vardır. Din konusuna girmek istemiyorum gerçekten. Siz inanın abi. Mecazi şeylerden binlerce anlam çıkabilecek şeylere varmış diyerek devam edin. :D

Bu ayetler hiçbir şeyi kanıtlamaz ve çelişkili kısımlar da vardır. Din konusuna girmek istemiyorum gerçekten. Siz inanın abi. Mecazi şeylerden binlerce anlam çıkabilecek şeylere varmış diyerek devam edin. :D
Müslüman olduğunu nereden biliyorsun ki hocam? Ben burada kendi inancımı ispatlamaya çalışmıyorum. Çoğu dindar kişinin evrime inanmamaları ancak İslam'ın bunu desteklediğini savunuyorum sadece. Gelip burada İslam üzerinden evrimi savunmuyorum yani. Böyle bir şeyi ele almak için illa ki Müslüman olmak gerekmiyor.

Konu "evrim gerçek mi?" değil, "evrime neden inanmıyorlar" dır. Yani burada biz Türkiye'de dindar kesimin inanmamalarının saçma olduğunu savunmaya çalışıyoruz.

Dostum bu sureler gerçek. Araştırabilirsiniz para vermiyorsunuz.

Müslüman olduğunu nereden biliyorsun ki hocam? Ben burada kendi inancımı ispatlamaya çalışmıyorum. Çoğu dindar kişinin evrime inanmamaları ancak İslam'ın bunu desteklediğini savunuyorum sadece. Gelip burada İslam üzerinden evrimi savunmuyorum yani.
Dostum bu sureler gerçek. Araştırabilirsiniz para vermiyorsunuz.
Din konusunu açmak istemiyorum. Zaten yalan demedim, cümlemi iyi okuyun; mecazi anlamlar içerir dedim, yani bir cümleden bin tane anlam çıkarılabilir, net değildir. Artık daha nasıl anlatılabilir, bilmiyorum. İnancınızı sormadım; herkesin düşüncesi kendine.

Din konusunu açmak istemiyorum. Zaten yalan demedim, cümlemi iyi okuyun; mecazi anlamlar içerir dedim, yani bir cümleden bin tane anlam çıkarılabilir, net değildir. Artık daha nasıl anlatılabilir, bilmiyorum. İnancınızı sormadım; herkesin düşüncesi kendine.
Peki hala sizce insanlar maymundan mı evrim oldu?

"Siz inanın abi" dediğiniz zaman mecburen belirtmek durumunda kaldım.

Din konusunu açmak istemiyorum. Zaten yalan demedim, cümlemi iyi okuyun; mecazi anlamlar içerir dedim, yani bir cümleden bin tane anlam çıkarılabilir, net değildir.
İşte bu sebeple biz de farklı ayetleri okuyup yorumladık ve düşünerek ilerledik hocam.