Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benzer konular
- Çözüldü
- Çözüldü
Evet ne alaka o tam ortadan olduğu hakkinda bir bilgi yok.
Dikdörtgen demiş ya.
Ben çıkartmadım, çıkartanı uyarıyorum.
Soruda eksik bilgi var zaten, iki tane açı başka bir çokgen kuralı ile ayrık denkleme çıkmıyor. 50'lik üçgenler eş zaten, 30 hatalı.Dikdörgenin açılarını taşımak için kullanılabilir, ifade etmek istediğim o değil. Bu soruda eş üçgenler var, muhtemelen de cevabı 50. Ayrıca soruda eksik bilgi var.
üstteki yöndeslik nerden geldiBen 60 buldum eminim.
Benim çözüm bu. Gayet eminim.
Z'den 50'yi bulduk. 20'yi de alt tarafın toplam 180 olması gerektiğinden bulduk. Yamuk aşırı yamuk olduğu için aklıma üçgene tamamlamak geldi. Üçgene tamamlayınca üstteki açı 20 çıkıyor. Orası 20, aşağısı da 20 demek ki ikizkenar bir üçgen oluştu. İkizkenar üçgene üstten kenarortay indirince kenarları ikiye eşit böler ve DİK olur. Dik olduğu için geriye alfa = 40 kalıyor.
Eki Görüntüle 46916
Anlamadım dediğinizi. Oranın 90 olduğunu bulmak için önce ikizkenar üçgeni bulmak gerekiyor.Dostum madem öyle yaptın direkt olarak oraya 90+50=140
180-140=40 deseydin. Seninki çok saçma geldi ama aynı zamanda mantıklı da. Benim çözüm daha mantıklı bence.