Teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
George Carlin ve Tanrı paradoksu yerine siyasal islam'ı ve Akpartiyi eleştirmişsiniz hocam. Konuyu raporlayarak başlığı değiştirebilirsiniz.
Dostum bu yıllardır Tüm Dünya'da aynı ve aynı şekilde yapılıyor, eski dönem kitaplarını okuyabilirsiniz. Bütün usta tanınmış yazarlar aynı konudan yakınmış, muzdarip, yakınmış, şikayet etmiş. Ayrıca 4 büyük kutsal kitap ve 3 büyük din denir ya hani, hepsi birbirinin kopyası zaten ve toplamda tüm Dünya'ya yayılmış durumda. Türkiye'deki başörtüsü ve dedikodu, çekememezlik kültürü, 80 yıl ve öncesi Avrupasının aynısı. İngiliz Victoria dönemini araştırabilirsin. Jane Austen, Tom Hardy gibi aşk romanı yazarlarında bu dediklerimi mutlaka fark edeceksindir. Dindar, baskıcı, zorlayıcı aile ve halk. Muhazafakar bir halk ama şimdi ise insanlar uynamış ve uyanık orta doğu liderleri hala bu tekniği kullanmaya devam ediyor, cahil ortadoğu toplumu ise hala inanmaya, başlarındakini krallaştırma ve tanrılaştırmaya, şükür etmeye, dua etmeye, halinden memnun olmaya devam ediyor.George Carlin ve Tanrı paradoksu yerine siyasal islam'ı ve Akpartiyi eleştirmişsiniz hocam. Konuyu raporlayarak başlığı değiştirebilirsiniz.
Son düzenleme:
Doğrudur hocam iyi forumlar.Dostum bu yıllardır Tüm Dünya'da aynı ve aynı şekilde yapılıyor, eski dönem kitaplarını okuyabilirsiniz. Bütün usta tanınmış yazarlar aynı konudan yakınmış, muzdarip ve şikayet etmiş. Ayrıca 4 büyük kutsal kitap ve 3 büyük din denir ya hani, hepsi birbirinin kopyası zaten ve toplamda tüm Dünya'ya yayılmış durumda. Türkiye'deki başörtüsü ve dedikodu, çekememezlik kültürü, 80 yıl ve öncesi Avrupasının aynısı. İngiliz Victoria dönemini araştırabilirsin. Jane Austen, Tom Hardy gibi aşk romanı yazarlarında bu dediklerimi mutlaka fark edeceksindir. Muhazafakar bir halk ama şimdi ise insanlar uynamış ve uyanık orta doğu liderleri hala bu tekniği kullanmaya devam ediyor, cahil ortadoğu toplumu ise hala inanmaya, başlarındakini krallaştırma ve tanrılaştırmaya, şükür etmeye, dua etmeye, halinden memnun olmaya devam ediyor.
Felsefeyi çok severim ama son zamanlarda fazla takildigimdan dolayı acayip kafa yoruyor.Richard Dawkins okumak sana ilaç gibi gelebilir, özellikle de Tanrı'yı aşmak, Tanrı yanılgısı ve Kör saatçi gibi kitapları, insanı uzun bir uykudan uyandırıyor. İnsan sadece şaşıp kalıyor, öylece bakıyor, aklı yetmiyor.
Bu kitaplar da yorucudur ama okuyacaklar listeme ekledim. Sağ olun tavsiye için.
Ömer Erten
Başarılı
Eleştirdiğin şey Katolik Hristiyanlık. Bir din hatta ve hatta onun bir mezhebini eleştirerek Tanrı kavramını anlamadan Tanrı'ya inanamıyorum demek hiç mantıklı değil.
Tanrı her şeyi yaratandır. Sadece bu cümleden yola çık ve düşün. Bunu zamanla daha çok yap. Boş vakitlerinde düşün bunu. Bu düşünmenin sonucu inanmamaya çıkarsa tamam. Ama sırf bir din hatta ve hatta bir mezhepteki yanlışlıklarla Tanrı kavramını yorumlamak aşırı gereksiz. Dünya üzerinde tonca din ve tonca mezhep var. Hepsini böyle incelersen ömrün biter. Onun yerine sadece Tanrı kavramına odaklan.
Tanrı her şeyi yaratandır. Sadece bu cümleden yola çık ve düşün. Bunu zamanla daha çok yap. Boş vakitlerinde düşün bunu. Bu düşünmenin sonucu inanmamaya çıkarsa tamam. Ama sırf bir din hatta ve hatta bir mezhepteki yanlışlıklarla Tanrı kavramını yorumlamak aşırı gereksiz. Dünya üzerinde tonca din ve tonca mezhep var. Hepsini böyle incelersen ömrün biter. Onun yerine sadece Tanrı kavramına odaklan.
Mali Demokratoğlu
Yetkin
Ulan birine benzettim ama...Bir de haklı olmak bir çift bacak aralasa, memeye de razıyım.
Hee, hatırladım..
- Makaleler
- 1
Issei favorimdir, o da meme seviyor.
Mali Demokratoğlu
Yetkin
İzlemedim..
Denji favorimdir.. Hatta hakkında söylenmiş bir sözde mevcuttur..
"Fakirin karnı doyunca, ......."
- Makaleler
- 1
Echii söz konusu iken High School DxD izlenmeden geçilmemeli.
Fakire ** vermişler taş**larını da sokmuş derler o hesap.Denji favorimdir.. Hatta hakkında söylenmiş bir sözde mevcuttur..
"Fakirin karnı doyunca, ......."