PBO ile sanallaştırma alakası olmaması lazım. SVM mode ya da SVM enable ayarını kapatınca bende sanallaştırma iptal oluyor. PBO farklı bir mekanizma. Core sayısı Hyper threading ya da SMT ile alakalı. Turbo mod açtığında 2 ccd olanlarda 2. Ccd'yi 3D v-cache olmayanı kapatıyor, oluyor sana 9800X3D. Mantık aslında bu. Turbo mod yani SMT ve 2. ccd kapatır. 9800X3D ve tek ccd işlemcilerde bu ayarlara dokunmayın. Yine 9700X ve 9600X'te ctdp 105 W moduna ellemeyin. PBO kısmından PBO limits = motherboard olarak değişirseniz güç limitlerini anakarta verecektir. Üçünü de 1000W ayarlar, tj Max. 95 derece değerinde takılı kalır işlemci. En doğrusu bu şekilde.

Swm SMT kapalı. Başka açıklaması yok. BIOS ihtiyac duyduğu için aktif ediyor. Eminim kapalı denese 3 ayarı kesinlikle çekilecek Core'ler.

Dosya Ekleri

• IMG_1137.webp
    IMG_1137.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 29
Şu an açık sende, MSConfig üzerincen işlemcilere bak.
Benim iş iyice arap saçına döndü. Başka bir sorun daha var. SVM Mode açılamıyor. Açık yapıp başlatıyorum yine kapanıyor. Kafayı yiyeceğim bu ne abi?

SMT’ye çözüm yok ama SVM Mode için SVM Lock’u Disabled etmek gerekiyor.

Core sayısı fazlaydı. Etkin onda PBO sorun yaratıyor. Kapatırsa çözülür.
Hocam bence Gigabyte anakartlarda sorun var. CMOS yapıp BIOS sıfırladım üstüne BPBO’yu kapattım. Yine fayda etmedi. SMT bir türlü kapanmıyor.

@Ayhan Dönmez ve @ggbye SMT sorununu kendim çözdüm. Çözüm ilginç. BIOS’a girince normalde gidip AMD CBS bölümünden kapatınca kapanmıyordu. Onun yerine sadece Tweaker bölümündeki SMT Mode bölümünü Disabled yapıp restart attım. Tekrar BIOS’a girince AMD CBS bölümündeki SMT Control’ün Disabled olduğunu gördüm. Bu da aklımızda bulunsun.

@Ayhan Dönmez başlayalım mı? İlk yapacağımız işlem ne?

@Ayhan Dönmez profil bölümü uçmuş. :D Birazdan teste başlayacağım yanlış hatırlamıyorsam VDD’yi 1.62’den 1.65’e çekecekti ve Gear’i kapatıp öyle deneyecektik sanırım. tREF=65535’te. SoC LLC’yi de Turbo’ya almıştık. Bu şekilde dediyseniz teste alacağım şimdi.

Dosya Ekleri

• IMG_1169.webp
    IMG_1169.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme: